Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:34, 07 mar 2017

eee_taam napisał(a)

a mówiłas na nie juz jakies zle słowo?...u mnie 3 lata trwało aby moje były sztywne i sie nie pokładały ...i nawet nie pomyślałam o złym słowie

stopniowanie na tej rabacie ma sens będzie ładnie

Justyna, Twoje jednak w innej sytuacji stoją na środku i na siebie tylko mogą liczyć, muszą być sztywne z każdej strony.
21:51, 07 mar 2017
lindsay80 napisał(a)

Justyna, Twoje jednak w innej sytuacji stoją na środku i na siebie tylko mogą liczyć, muszą być sztywne z każdej strony.

w minione lato były sztywne ...bez kijów sznurków dawały rade choc jak dla mnie i tak za wysoko je poprowadziłam w pierwszych latach ...niby mozna by przyciac nizej jeszcze ...ale nie zdecydowałam ....choc rozwazałam taka opcje żeby przez pół skrócic te grube najstarsze pędy ....może za rok? zobacze
Zana 21:59, 07 mar 2017

Piękna Twoja wiosna w natarciu. Krokuski w trawach i sesleria, ślicznie
Marta 22:05, 08 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

Marta, jeszcze raz dzięki serdeczne za miłe spotkanko, instruktaż i prezencik, uściski

Edytko, ja również dziękuję za miłe spotkanie, mam nadzieję, że hortki szybko osiągną wymarzony kształt. Buziaki
lindsay80 10:48, 09 mar 2017

eee_taam napisał(a)

w minione lato były sztywne ...bez kijów sznurków dawały rade choc jak dla mnie i tak za wysoko je poprowadziłam w pierwszych latach ...niby mozna by przyciac nizej jeszcze ...ale nie zdecydowałam ....choc rozwazałam taka opcje żeby przez pół skrócic te grube najstarsze pędy ....może za rok? zobacze

A no właśnie, troszkę ciężko teraz radykalnie rękę przyłożyć, jak już się takie dorodne okazy wyhodowało, ale może warto.
lindsay80 10:50, 09 mar 2017

Zana napisał(a)
Piękna Twoja wiosna w natarciu. Krokuski w trawach i sesleria, ślicznie

Dziękuję Aniu, wiosna znowu przytłumiona została, przez marną aurę, ale cebulowych coraz więcej przebija się na wierzch.
lindsay80 10:51, 09 mar 2017

Marta napisał(a)

Edytko, ja również dziękuję za miłe spotkanie, mam nadzieję, że hortki szybko osiągną wymarzony kształt. Buziaki

To dobre życzenie
Zapomniałam Cię o tyle rzeczy we wtorek zapytać, będę pisać na prive
lindsay80 10:55, 09 mar 2017

Wczoraj w końcu posiałam paprykę, ciekawe kiedy powschodzi, niestety nie jestem w stanie jej zapewnić optymalnych warunków do wschodów (24 C - 26 C) bo my w domu nie tolerujemy temperatur powyżej 22 C

Z pomidorami jeszcze czekam.
Iwk4 11:03, 09 mar 2017

Edytko, rok temu też miałaś paprykę?
Ja jeszcze nigdy jej nie siałam. Warto?
lindsay80 11:18, 09 mar 2017

Iwk4 napisał(a)
Edytko, rok temu też miałaś paprykę?
Ja jeszcze nigdy jej nie siałam. Warto?

Nie miałam Iwonko, ale moja mama co rok sieje i zawsze się udaje, mam na myśli uprawę pod osłonami, ja swoją wsadzę do szklarenki.