Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:26, 15 paź 2014

Do góry
Ania słyszałem ale samo życie tak dalece szkodzi zdrowiu że rzadko się (albo wcale) je przeżywa
"... w górach.. trzeba uważać... " trzeba !!! dlatego w poniedziałek mimo dalszych planów po Świnicy zszedłem Zawratem zbyt mocno wiało i zanosiło się na deszcz
Świnica -widoków zero

koniec sezonu rękawiczki do wymiany -swoje zaliczyły

a poprzedniego dnia było tak pięknie

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:25, 15 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Przez Ciebie to pół dnia straciłam na googlanie tej Elfrid A teraz suszę nogi, bo umoczyłam biegając ją oglądać jeszcze raz... w klapakach

Sesja za to jest Jesienią jest bardziej czerwona niż latem..

strona 2916 Marzenka rozszyfrowała, więc to nie moja wina

Marzena2007 napisał(a)
NN zachwyca. Ile jest krzaków na tym zdjęciu? Kolor, płatki, obfitość kwitnienia wszystko jest naj

Będe miała na nią baczenie. Na razie przeszukałam dwie szkólki i pudło. Może to Heidetraum lub Elfrid?

Zobacz tu fotkę Elfirid
http://www.forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&p=3273448&sid=f32c2aec1ce5276d46fc9b6dd9d7703b
http://www.forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=41&p=2611936

Pooglądałam wg mnie to Elfrid, okrywowa, kolor ni to róż, ni pomarancz, żarówka

a Marzence przy okazji dziękuję
W Gąszczu u Tess 21:24, 15 paź 2014

Do góry
Sprzed kiścieni musiałam zabrać żurawki, bo i jedne i drugie przebarwiły się jesiennie, i ich kolory się "żarły" tak, że aż zęby bolały
Dałam je przed żywopłocik z bukszpanu.

A tu - profanacja! Citronelki - jedna z najbardziej pożądanych roślin na O. - posadzone przy... kompostowniku. Proszę mnie nie linczować, nigdzie mi nie pasowały, a nie mogłam ich w doniczkach na zimę zostawić. To z tyłu to laurowiśnia made in tess, mam nadzieję na żywopłocik.

Życie w wiejskim ogrodzie 21:23, 15 paź 2014

Do góry

Moja bajka 21:23, 15 paź 2014

Do góry
Dwa ogrody 21:23, 15 paź 2014

Do góry
Krys, zakupy różane wcale nie takie duże, latem kupowałam również w doniczkach, ale głównie pnące, jedna nadal czeka na miejsce rosomanes nie będę, bo za dużo bylin lubię chciałabym tylko, aby róże zdrowo rosły i nie przemarzały. Dalie o pojedynczych kwiatkach można wysiewać z nasion.
EPODLAS dziękuję. Alternatywą dla karp są nasiona, ale dalii jw.

Wilcza, mariken zgubił już część liści, zwykły jeszcze częściowo w zieleni. Za to magnolia sypie liśćmi

kokornak za chwilę również będzie tylko splotem gałęzi

pod lipami przy drodze żółto, podobnie na podwórku, codziennie zgrabiane są taczki liści

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:22, 15 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jak liczyć poszczególne odmiany np jeżówek czy liliowców... to będzie więcej

W katalogu mam tylko trochę... a katalog mam bo zapominam nazwy.

Malutka hortka.. i do wieczorka

Hydragena koloseum
Życie w wiejskim ogrodzie 21:16, 15 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Mega!
W Gąszczu u Tess 21:14, 15 paź 2014

Do góry
W weekend nic w ogrodzie nie robiłam, go zaległą imieninową imprezę musiałam zrobić. Myślałam, że pomimo tego uda mi się choć trochę czasu na ogród wygospodarować, ale piękna słoneczna pogoda miała jeden minus – obnażyła stan moich okien. Umyłam wszystkie, bo jakże gościom pozwolić przez brudne okna mój świat oglądać? Jak na ironię, w niedzielę było ponuro – okna dałyby radę
Tak więc cierpiałam straszliwie z powodu braku możliwości wyjścia do ogrodu.

Trochę wczoraj podziałałam i ciut dzisiaj. W weekend znowu nic nie zrobię, bo na wieś jadę, na zebranie z władzami gminy. Zima mnie zastanie, jak nic.

Zmieniłam kulkom cisowym sąsiedztwo - przywrotnik alpejski na carex evergold.

Kiścienie przesadzone na słoneczne stanowisko płoną. Pokazuję dla Ani Monte.

Życie w wiejskim ogrodzie 21:13, 15 paź 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
1.2m? A ze zdjęcia wydaje się, że szczepienie jest wyżej!
To mi też tyle wystarczy....chyba
Moja byłaby w rogu działki...tylko nie wiem czy tam będzie 1.5m od żywopłotów z dwóch stron. Jutro pomierzę
NIe wiem co bym chciała pod nią. Chyba będę się zastanawiać jak już drzewko posadzę

Dzięki za info! Bardzo pomogłeś

Pień nie będzie miał więcej tylko ta korona tak powoduje że go wyciąga do góry Ja mam posadzony tam miszmasz i jest ciemno Widzę tam kiedyś hortensje bukietowe Limlight

Polecam się

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:10, 15 paź 2014
Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, co to za kwiaty? Białe to Marcinki, ale jaka odmiana? A to czarne to w ogóle nie wiem, co to.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:09, 15 paź 2014

Do góry
Marzenko, Darcey Bussel różni się od Falstaffa, ma mniejsze kwiaty, mniej wypełnione płatkami i pokazuje środek, a Falstaff jest taki mocniej zmierzwiony.
Jedyny Darcey jakiego w tej chwili posiadam.

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:08, 15 paź 2014

Do góry
Eda, kwiatki są dość małe, tylko jest ich dużo i są pełne. I moja nie ma takich gałązek w poziomie. Jest sztywna. Dlatego piszę, że na brzeg rabaty sie nadaje, bo nie atakuje trawnika.... U mnie to ważne, bo M atakuje wszytko co wyłązi na trawnik z rabat.

Dziś przed deszczem zaatakował liście z trawnika, bo deszcz zrobi z tego ..bleeee... a było tak ładnie

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:06, 15 paź 2014

Do góry
Wspomnienie z lata.
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:04, 15 paź 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U mnie już niewiele róż, ABRAHAM DARBY jeszcze ma ochote zakwitnąć, Sadzonka od Joli-Jotki powtarza kwitnienie i jedna różyczka pnąca na pergoli usiłuje przetrzymać deszcz i wiatr. Okrywowe, czerwone już skończyły kwitnienie, teraz tylko suszki na łodyżkach.
Jeszcze zostawiłam cynie, do następnej wizyty i dalie. Te do przymrozków pozostaną. Powoli finiszuję z głównymi pracami.
Pozdrawiam

Haniu u mnie sporo kwitnie i sporo chce zakwitnąć jeszcze między innymi znowu Louise Odier już 3 raz Kronprincess Mary, chyba Constanz Mozart zdąży i inne ale masz pamiątkę po JoliJa jeszcze nie finiszuję jeszcze nie wsadzone tulipany wszystkie, wstrzymuje mnie dostawa ostatnich październikowych róż 5 czy 6 a w wolne miejsca będę dopiero wtykać tulipki, no i oczywiście dalie jeszcze kwitną liliowce D'oro i taki niziutki ciemny brąz, dzisiaj nie wychodziłam do ogrodu, bo za mokro no i miałam gości cały dzień pozdrówka aha widzialam wyniki naszej wspólnej gry brawo
Maritim
Życie w wiejskim ogrodzie 21:03, 15 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Zdradzisz co to za trawka (po prawicy)
Ogród na glinie 21:03, 15 paź 2014

Do góry
No tak, jeden dzień mnie nie było i nagle setkę przekroczyłaś z prędkością wiatru. Zatem na 102 gratki zostawiam:

Czytam, ze się zastanawiasz nad miskantem za hortensjami. Masz tam jeszcze dużo miejsca? Bo może się nie zmieścić, a ja bym posadziła z boku, tylko tam masz cebule posadzone.
Buchani posadzone. Mam nadzieję, że hortki urosną szybciej, choć mam wątpliwości, patrząc na pokrój traw. Ja bym wybrała te w nogi, niższe. Ale posadzone, więc najwyżej, jak się nie sprawdzą, za rok lub dwa zmienią miejsce
Życie w wiejskim ogrodzie 21:02, 15 paź 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

O! Takie coś kcę!
Superowa jest!

Prawda że piękna Królowa ogrodu

To teraz zamęczę Cię pytaniami

1. Na jakiej wys. szczepienie?
2. Jak odległość od żywopłotu?
3. Pokaż dokładnie co masz pod nią

Ach męcz mnie ....Hehehe

Moja jest szczepiona na wysokości 1.2 m ale na jakiej wysokości podkładki zaszczepią to taka jest Możesz dostać nawet z 2 metrowym pniem Też takie widziałem i są też krzaczki

Rośnie w kącie ogrodu 1.5 m od tujowego żywopłotu i powiem Ci że jest w sam raz

Rośnie pod nią wszystkiego po trochę Przeważnie krzaczki trzmielina oskrzydlona, tawuły, różanecznik, azalie, krzewuszki i byliny żurawki, irysy, lawenda

Większe można ściąć...a małemu nie dokleisz
Hyhyhy

Tyż prawda ale to ciągłe ciecie daje popalić

Ogród z widokiem na jezioro 21:02, 15 paź 2014

Do góry
yolka napisał(a)

Fine

Za dużo siły Pani ma w rączkach Albo łopata do niczego Leniwa jakaś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:01, 15 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Chciałam te graby sadzone zobaczyć?

Pszczółko zdjęcia były tu;
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=213

A może jeszcze kilka ujęć moich przystojniaków? Najwyżej pomyślicie, że zwariowałam Dwa drzewka kupiła i się cieszy nie wiadomo z czego

Foty z tamtego tygodnia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies