Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w Tarnowie 18:45, 14 paź 2014

Do góry
Piękna pogoda przedłuża żywotność roślin...

Hirutkowy raj:)) 18:37, 14 paź 2014

Do góry
Krysiu coś na 300 dla Ciebie

Ogród w skali mikro cz.II 18:21, 14 paź 2014

Do góry
Buziaki Eluś w świętowaniu dla Ciebie bukiecik córcia takie rozdawała śliczna buzia taką bym chciała nauczycielkę dla swoich dzieci buziaki

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:20, 14 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
I widoki z daleka - czy ja kiedyś doczekam, że młode tuje dogonią te kilkulastoletnie? Chyba nie Choć brabanty co miały 0,5 metra przy sadzeniu dwa lata temu są już wyższe od siatki, więc jest nadzieja

jak tu pięknie
Ogród w skali mikro cz.II 18:18, 14 paź 2014

Do góry
Paryżanie chyba bardzo teskną za zielenią a i są dość kreatywni ..

Witryna sklepu.. Nawet nie wiem z czym był owy sklep , bo cała moja energia została pochłonięta na przechytrzenie ochroniarza , który pilnował coby nikt tej zielonej ściany nie rozbroił ... Była sztuczna .. Ale uwierzcie mi , dobrze trzeba było się przypatrzeć

No i ichnie zielone balkony .. Oni to dopiero są mistrzami upychania .. Na balkoniku matę na metr mają stoliczek , krzesełko i jeszcze masę roślin .. To piękne miasto .. Zachęcam

A Paryż innymi oczyma i znacznie lepszym aparatem zobaczycie u Beatki z Miniformatu
Makowo na Kociewiu 18:08, 14 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak zobaczyłem róże w śniego to wyszedłem z siebie i stanąłem obok....Tak to jest jak się najpierw pismo obrazkowe czyta... Jesień w Makowie na razie skromna, u mnie już ogród iście listopadowy w niektórych miejscach...
Macham

taaa Sebuś ja nie potrafię tylko obrazków ale czasami wiem, że nie sposób inaczej.
dzisiaj pokarzę, że jest jesień w Makowie dzięki borówkom

Katalpa - Catalpa 18:07, 14 paź 2014

Do góry
Moją piękna katalpę 10 sierpnia załatwiła wichura.
Była taka

Rano już była taka Drzewo zostało przepołowione.

Wycięliśmy wszystkie dolne konary, aby ulżyć drzewku i zrobić ją bardziej symetryczną. Ranę zasmarowaliśmy Funabenem, dwie połowy pnia skręciliśmy na śruby aby dociągnąć je jak najbardziej do siebie. Szczeliny zabezpieczyliśmy silikonem sanitarnym, aby do środka nie wpływała woda.. i do dnia dzisiejszego, nie zwiędła ani jedna gałązka. Mam nadzieję, że zimę przeżyje, bo nawet taka uszczuplona jest fajnym drzewem...

Po operacji.

Wiosną zamelduję, czy operacja sie udała .. bo niestety zimą będzie test żywotności tego drzewa.
Ogród w skali mikro cz.II 18:04, 14 paź 2014

Do góry
Figę sobie tam zobaczyłam..bozeszzzz .. Jak moja osiągnie takowe rozmiary , to zarośnie mi caaalutki ogródeczek .. Jak nic .. Nawet chiba na taras nie wlezę

Pod Sacre Coeur przepiękne rabaty z działem traw i nie tylko .. Cieszyły nasze oko mimo ewidentnie nadchodzącej jesieni

A ogrodnicy pracowali .. Można sobie podejrzeć jak to jest sprytnie zrobione , włącznie z nawodnieniem

Nawet w parku asterixa , gdzie w sumie człek przychodzi się bawić były piękne nasadzenia ... Tu chyba gracki i red barony

Nawet Zeus i to całkiem spory miał batki w kffiatki ... Baaardzo mu to pasowało

Noo i zielony dach w wydaniu w wydaniu czasowym : I wiek przed naszą erą

Ogród w skali mikro cz.II 18:01, 14 paź 2014

Do góry
Ale ze mnie gapa.

Wszystkiego najlepszego dla Pani Profesorki...

Buziaki ......dla Wszystkich ..........

Przepraszam, ale od samego rana bardzo ścisły harmonogram ................ i

szybkość prz..............

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:00, 14 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Moja jesień w ogródeczku.

Nowy awatar nie poznałam Cię Dorotko
Ale kiedy weszłam na wątek to od razu wiedziałam z kim mam do czynienia (przepraszam ale większości nazw wątków nie pamiętam)Takich kompozycji nikt nie robi bardzo, zawsze mnie czymś zaskoczą są bogate i takie Twoje, baardzo je lubię i zaglądam do Ciebie z wielką przyjemnością między innymi dla nich
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 17:59, 14 paź 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Tu masz go Violu z bliska:

No niesamowite są
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:59, 14 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Świetne zestawienie miskanta i hakone z werbeną.

Dzięki i bezproblemowe, przez cały sezon nic tam nie robię, dopiero końcem jesieni zbieram liście winobluszczu i wąsy przy kancikach, to dla nas dobre

zostawiam ambrowca, coraz piękniejszy
Ewcia, trzymaj się..

Ogrodomania Oli 17:58, 14 paź 2014

Do góry
Za ciemno już i za mokro, po deszczu...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:56, 14 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kupiłam hochlę żółtą... dam jej szansę. U Ciebie rośnie może i u mnie zacznie. POsdzę w półcieniu i na bardziej wilgotnej rabacie. Razem ze świecznicami. Szukam teraz gdzie wyeksmitować liliowce

Gratuluję...super nabytek, słusznie myślisz o doborze miejsca i jeszcze świecznica...u mnie liliowce też eksmisję zaliczyły, pewnie za rok znowu szukanie miejsca, ale się narobiło z tym miejscem...chyba od Marzenki trzeba uczyć się upychania
u mnie lawendy szaleją, a ścięte niedawno czuby na sadzonki już ruszyły...szok
i moja ulubiona aksamitka

Ogród w skali mikro cz.II 17:51, 14 paź 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Skimmia bardzo nam się podobała ze swymi różowymi kffiatuchami i błyszczącymi liśćmi

Noo i ja macham do Was z naszego hotelowego mikro ogrodu również z buksowymi kulkami noo i z lustrem

Skimia wygląda jak moja... ale Gierczuś bez okularów... to niespotykany widok
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:49, 14 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, jaka cudowna jesień u Ciebie O trawach poczytałam, dziękuję za odpowiedź w sprawie rozplenicy Black Cmokam

Pokochałam jesień...zmienia się człowiek
przy okazji pokażę ci wszystkie 3 do porównania teraz juz uciekam
cmokam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:45, 14 paź 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Piękne fotki

Bo szczodra dla nas jesień
tak może być do końca grudnia, styczeń zima i juz koniec, wiosna
wszystko tak wyrosło

tamaryszki w złoto się ubierają, ale będzie sprzątania
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:39, 14 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Irenko ślicznie hortensja obfocona przez Waligórę przepiękny ma kolor a to "lato" niech trwa jak najdłużej buziolki Miła

Dokładnie tak Aniu dzięki, w końcu drugi ogrodnik dorwał się do aparatu a nie tylko kopanie...
dymy się snują, ognisko nadal w planie, stale się pomysły zmieniają

cienie igrają

pies się modli do doniczek

a hortensje czerwienią z lekka
Szmaragdowy Zakątek 17:39, 14 paź 2014

Do góry
Dobrze że komputerowe wirusy i problemy techniczne da się pokonać ale i braki są też takie miałam w tym tyg.
ale na 200 się załapałam prawie o czasie dołączam do imprezujących i kibicuję hortensjowej rabacie

Ogród w skali mikro cz.II 17:34, 14 paź 2014

Do góry
Wybaczcie mi kolejną nieobecność ... Po pierwsze bardzo dziękuję za życzenia z okazji kolejnej setki noo i za życzonka dla Ciała Pedagogicznego ..
A ja ..hmmmm..byłam w ten weekend w Paryżu .. Uprowadziłam swego chłopa , urobionego już na maxa na 3 dni szaleństwa .. Po tym wiosennym Londtynie włączył mi się " szwendacz ".. Tak więc w doborowym ogrodowiskowym Towarzystwie ruszyłam na podbój Paryża...

Troszkę Wam opowiem ,jeśli chcecie
Fantastyczny targ kwiatowy .. Centrum miasta , pawilon z masą sklepików oferujących

" Nasi tu byli "... Kulki buksiorowe .. Były bezcenne

Oko można było nacieszyć ,tyyyle tam tego było

Skimmia bardzo nam się podobała ze swymi różowymi kffiatuchami i błyszczącymi liśćmi

Noo i ja macham do Was z naszego hotelowego mikro ogrodu również z buksowymi kulkami noo i z lustrem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies