cd.piwonii
co mogę o nich napisać,że to moje po różach najpiękniejsze wiosenne kwiatyNo i że teraz jak łodygi zaczną usychać, trzeba je ściąć ale nie za wcześnie, bo soki z lodyg muszą zejść do korzeni i wyłożć kompostem na zimę
Właśnie wróciłam od córki. Posadziłam jej trochę tulipanów, 2 kępki ostróżek, tojeść orszelinowatą i kilka żurawek pozyskanych z podziału starej kepki.
U córki w ogrodzie kwitną jeszcze różyczki okrywowe, ale to już końcówka. Natomiast koloru dodają przebarwiające się liście.
Najważniejsze umieć odnaleźć w życiu równowagę. Staram się żyć tak aby nic nie przeciekało mi niezauważalnie przez palce, cieszę się życiem w każdej minucie dnia, doceniam jego wartość. Detale sprawiają, że staję się szczęśliwym, spełnionym człowiekiem. Już nie raz słyszałam, że widzę i czuję jakby mocniej...nigdy się nad tym nie zastanawiałam...chłonę każdą chwilę tak jakby miała być ostatnią. Życia nie można odłożyć na później, to jest tu i teraz, bez powtórek, zatrzymań czy pauzy.
Widzę, że i ty patrzysz w podobnym kierunku
Kwitnący Zebrinus to rarytas...ku pamięci, piękny jest
Jak dobrze, że zajrzałaś Basiu. Teraz mi przypomniałaś, że to kulnik. Nie wiem skąd mi się wzięła "ułudka" (zmęczenie ogrodem, starością?), a nie zgadzały mi się te listki. Dobrze, że zrobiłam inwentaryzację Twoich roślinek, bo do wiosny coś mi się utrwali. Dziękuję z zapachem tych róż, pięknym zapachem.
Jagódko, odpoczynek od prac ogrodowych wskazany. Trochę telewizji, książek, może wycieczka, spacery wirtualne po O.,a potem oczekiwanie wiosny, energii.
Nie smuć się więc, bo na wszystko przychodzi czas, teraz odpoczywamy. Pozdrawiam z październikowym nenufarem, ostatnimi różami i chryzantemami.