Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi

Ogród zapachów u Jasi

Poziomka 21:07, 16 sty 2015

alinak napisał(a)

Jasiu nie uwierzysz wianek na furtce wisi już od świąt i nikt sie na niego nie skusił ....jednak mam teorie ..po prostu się nie podoba, bo za wiejski z szyszek i żołędzi

Sadzę że teoria błędna. Może na wiosnę spróbujesz z koszyczkiem ?
Wianka nie robiłam ale powiesiłam koszyczek z jedliną , jabłkami , owocami kaliny - też naturalnie - wisi do dziś

Poziomka 21:17, 16 sty 2015

aldonaz napisał(a)

Życzę Ci wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Aldono dziekuję za życzenia, żeby ten rok dla Ciebie był łaskawszy i żeby wiosna nie zwlekała z przyjściem .

U mnie kwiaty pomyliły miesiące
7.01.2015
krokusy

śnieżyca wiosenna
Poziomka 21:35, 16 sty 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ja "Opowieści" chyba nie czytałam. Nie mam na pewno.

Jasia, czy rozważałaś uprawę szczawiu w donicy?

Były Opowieści a potem jeszcze Pożegnanie

W ubiegłym sezonie uprawiałam buraka liściowego z poziomką w donicy

Joku 22:49, 16 sty 2015

Poziomka napisał(a)

Bardzo podoba mi się ten bukiet. Cudowny.

PS! Koszyczek też. Kolejne cudo. Dodam jeszcze obrus. Skoro się zachwycam, to pójdę na całość
mira 13:12, 17 sty 2015

Ławka odlotowa i piękny kolor, a perowskie do wazonu nie lubię dawać bo zaraz się sypie i śmieci

Jasia jest jeszcze Dagmara z Jasła i ma sklpe firmowy ale nie widziałam takich tam w ofercie, jak tylko nadarzy się okazja to się tam wybiorę do tego sklepu na polowanie,
ja też bym taki koszyczek chciała to trzeba sprawdzić czy nie mają sklpeu przyfabrycznego może ktoś z Częstochowy będzie wiedział.

pozdrawiam
Gabriela 13:19, 17 sty 2015

Poziomka napisał(a)

Wszystkie ozdoby są nowe . Od kilku lat szukam stoiska producenta wiewiórki, koszyczków z kwiatami,... ale niestety bez rezultatu . Ustaliłam że to producent ozdób choinkowych Figaro 1 z Warszawy , ale produkuje je w Częstochowie . Może ktoś wie gdzie można kupić jego ozdoby ?

Jasiu, dzwoń do nich - po prostu.

http://www.figaro1.pl/bombki,choinkowe,figaro1,choinki,stroiki.html

PS. Tych ostatnich "Ań" w ogóle nie czytałam. Zakończyłam na Rilli ze Złotego Brzegu - niby o córce i jakoś mniej mi się podobało. Myślałam że więcej już nie ma, no a potem wyrosłam.
Tzn. wracać lubię do Ani z Zielonego Wzgórza.
Kuklik 22:38, 25 sty 2015

Jasiu, nie wiem jak to możliwe że dopiero teraz trafiłam do Twojego boskiego ogrodu, ale nawet się z tego cieszę, bo teraz od dwóch godzin mam ogromną przyjemność podziwiać miejsce które tworzysz Jestem zachwycona Twoim wyczuciem w zestawianiu roślin, rozmachem i śmiałością z jaką pozwalasz im rosnąć. Prawdziwie magiczne miejsce... pozwolisz że spędzę u Ciebie jeszcze trochę czasu i nacieszę oczy...?
Pszczelarnia 16:22, 30 sty 2015

Poziomko, czy Ty masz cyklameny w gruncie? Jak się sprawują?
Poziomka 18:45, 07 lut 2015

Joku napisał(a)

Bardzo podoba mi się ten bukiet. Cudowny.

PS! Koszyczek też. Kolejne cudo. Dodam jeszcze obrus. Skoro się zachwycam, to pójdę na całość

Jolu, a co powiesz na obrazy wyhaftowane przez najstarszą ogrodniczkę - oczywiście z motywem kwiatowym

Pozdrawiam Jasia
Poziomka 18:59, 07 lut 2015

mira napisał(a)

Jasia jest jeszcze Dagmara z Jasła i ma sklep firmowy ale nie widziałam takich tam w ofercie, jak tylko nadarzy się okazja to się tam wybiorę do tego sklepu na polowanie,
ja też bym taki koszyczek chciała to trzeba sprawdzić czy nie mają sklpeu przyfabrycznego może ktoś z Częstochowy będzie wiedział.

pozdrawiam

Gdybyś upolowała jakieś zwierzątka z Dagmara to pokaż proszę. Niestety nie widuję u nas na stoiskach z ozdobami ich produktów.

Pozdrawiam Jasia