Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Bajkowy ogród Weroniki 22:17, 13 paź 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Ułudka.

Weroniko, fajnie że się roślinki przyjęły. Najbardziej obawiałam się o przywrotnika, bo to był marny kawałek i do tego prawie bez korzonka.
A ta roślina na zdjęciu, to kulnik sercowaty. Tu jest jego opis http://zojalitwin.wordpress.com/2012/02/11/kulnik-sercowaty/

Ułudki to chyba Ci nie dawałam?
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:14, 13 paź 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Wiesz, że mnie ta czerwona paskowana nie zachwyca...prawie nie pachnie i brzydko przekwita, kolor taki bury ma wtedy...też ją wywalić miałam, uchowała się. Może dlatego, że zdrowo u mnie rośnie.

Wiem, że teraz kopczyki przeciw wysuszeniu się sypie...doszkoliłam się

Najważniejsze Kasiu to się doszkolić wtedy nie ma strachu
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:14, 13 paź 2014

Do góry

Haniu , pozdrawiam . U nas słonecznie , ciepło i róže jeszcze pełne kwiatów .Karpie wyłowione . Trzymaj sie cieplutko kochana . Pa .
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:13, 13 paź 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Kartka z kalendarza taka sentymentalna lubię oglądać u Ciebie kartki na kolejne dni roku
Oglądam pięknie kwitnące róże w Twoim ogrodzie i zachwycam się nieustannie
Aniu,a jakie różyczki do cienia byś poleciła?

Z białych mam Centenaire de Lourdes, ale Artemis możę być w półcieniu tzn. 6 godzin słońca choćby popołudniowego, Pomponella moja można powiedzieć, że w cieniu Rapshody ma popołudniowe słońce
wrześniowe popoludniowe słońce i Centenaire
Ogród z lustrem 22:08, 13 paź 2014

Do góry
Kolorowe szałwie w zielniku

Salvia officinalis 'Tricolor'

Salvia officinalis 'Icterina'

Salvia officinalis 'Purpurascens'

One kwitną, ale wręcz nie należy dopuścić do kwitnienia, bo bardziej ozdobne są liście, no i lecznicze.Kwiaty nie mają większego znaczenia.

Fotki kwiatów
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:08, 13 paź 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)

Aniu jestem zakochana w twoich rózach
Pozdrawiam

To jest Double Delight została w rajskim ogrodzie jest piękna i nie sprawiała klopotu
Co się stało kwiatom ... 22:03, 13 paź 2014

Do góry
Kasia, Hania,Iwonka
Powojnik to Lemon Beauty pachnący, czekam na jego narodziny od czerwca
inne powojniki strzeliły focha po przesadzeniu

Przemko,Kaczor jest Mój z Zelkowa
Dolinka Bolechowicka.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:01, 13 paź 2014

Do góry

Łukaszu, cieszę się ogromnie za podesłanie mi linka do nowoczesnego, niekokoszkowego ogrodu. Jestem zachwycona !! Wszystkie ogrody, które tu oglądam są dla mnie niedoścignionym wzorem ale ten ma to coś co chciałabym uzyskać u siebie.
Moje prace postępują w jako tako przyzwoitym tempie. Na tarasie nr1 ociupinkę pozmieniałam nasadzenia. Najpierw doszły rozplenice ale jednak musiałam je zastąpić czym innym bo okazało się, że to nie odmiana Homeln lecz niezimujący Rubrum. Nie bardzo znam się na roślinach więc najpierw sadzę a potem okazuje się że popełniam błędy
Dosadziłam więc tatarak trawiasty "Ogon" i wymieniłam turzycę włosistą brązową na zieloną Phoenix Green. Dosadziłam też iryski, mam nadzieję, że w trawkach będą się ładnie latem prezentowały
Miałam już kupować żurawki ale dowiedziałam się, że lepiej je sadzić wiosną więc jasnoczerwone dojdą na taras w swoim czasie Do tego mam w planie jako tło posadzić jeszcze odpowniedni gatunek rozplenicy ale boję się, że za dużo jest tam traw i wiosną będzie ciutkę łyso :/

Ta część "projektu" można powiedzieć, że na ten seson jest zamknięta ale
zachęceni małym sukcesem jakim było postawienie tego gazono-tarasu postanowiliśmy zbudować kolejny w miejsce kamiennego niewiadomoczego przy budynku gospodarczym.

Tak było:

Przez moment było tak:

W międzyczasie tak :

A jest :

Sporo ciężkiej pracy za nami bo wszystko z Menżem sami we dwójkę w tym sezonie zrobiliśmy. Dla nas to ogromna metamorfoza i cieszymy się z obecnego wyglądu podwórka. Wreszcie jest na czym oko zawiesić i jako takiej estetyce przebywać.
Wczoraj i dziś zabejcowałam na ciemno belki wkoło płyt chodnikowych i na tarasie nr1. Robi się tło/parawan dla magnolii a jutro cd. Duużo jeszcze do zrobienia na nas czeka ale na pierwszy rzut chciałabym jakoś sensownie obsadzić ten nowy taras. Wystawa południowo-zachodnia więc słoneczka sporo
Widziałabym tam czosnki, jeżówki i jakieś fajne trawki. Inspiruję się ogrodem kokoszki-niekokoszki ale gdzie mi tam do Niej Może zaglądnie tu ktoś i podpowie mi jak zaplanować rozsadę ?? Pliissss !
Strasznie się tu rozpisałam i zafociłam. Sorki, ale raduje mi się pysio kiedy mogę się podzielić z innymi tym co mnie cieszy

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy tu zabłądzą

Bajkowy ogród Weroniki 22:00, 13 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Weroniko Twój M złapał lepsze światło i dlatego zdjęcia z jego aparatu weselsze. Kadry z ogródka bardzo ładne. U Ciebie zawsze pięknie i kolorowo.

Mój aparat zauważa, że to smutniejsza pora nadchodzi. Zrobię sobie wagary od O. i pomyślę jak ją przetrwać w miarę radośnie. Ostatnie jesienne kwiaty...i pozdrawiam Dorotko.

Nieforemny ogród na przodzie 21:57, 13 paź 2014

Do góry

Hirutkowy raj:)) 21:57, 13 paź 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Wow! 300 stron! Kolejnych setek pięknego ogrodu i przemiłych Właścicieli!!
Krysiu dziękuję za jajeczka, na pewno były pyszne - nie wiem bo M na dwóch posiedzeniach zjadł hihi

Kwiatuch mój dzisiejszy!
Karolina dzieki jajka byly dla Gabrysi nic nastepnym razem
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 21:54, 13 paź 2014

Do góry
A jednak się otwiera no to masz różyczkę na przywitanie bo wcześniej zapomniałam
Bajkowy ogród Weroniki 21:52, 13 paź 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Bogdziu, w moim ogrodzie już nie ma co pokazywać. Czas na małe wagary.
Teraz zadbałam, by mieć w domku róże z ogródka. Zasypiam z ich zapachem.
Pozdrawiam z zapachem różanym.

Piekne i jak ich ich dużo.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 13 paź 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Aniu mam pytanko do Ciebie. Co mam zrobić z tym fantem -to szafirek który już wychodzi czy one tak mają , że tak szybko wychodzą ?

o szafirki się nie przejmuj to normalne u nich
Co się stało kwiatom ... 21:51, 13 paź 2014

Do góry
Karolinek napisał(a)
Jak Ci zazdroszczę tej pogody, Pomorze dużo chłodniejsze i pochmurne.
Różyczki wyjątkowej urody.

Karolinko,twoje pochmurne Pomorze na pewno wygląda cudownie, chciałabym zobaczyć morze w takim jesiennym klimacie....

Nieforemny ogród na przodzie 21:50, 13 paź 2014

Do góry
Widoczki jesienne

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:50, 13 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To z innej beczki.. rok temu o tej porze zaczęłam robić tę rabatę.. szok jak wydoroślała.

W realu fajniesza niż na foto

Zaglebiście ta rabata wygląda,a ta ruda pięknosć to jak się nazywa?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:49, 13 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Ale pięknie. Pozdrówka.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:46, 13 paź 2014

Do góry
Gosia była zbulwersowana tym, że nie pokazałem dokładnie ciurkadełka czynię to teraz, ale to nic specjalnego tylko poukładana streta kamieni

Ogród w Tarnowie 21:45, 13 paź 2014

Do góry
Kilka jesiennych fotek przy pięknej słonecznej pogodzie i 25 st.C

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies