Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:21, 16 sty 2015

Piniata

Pierwsza zabawa i padły baterie w aparacie

Miłego weekendu!
renatamama3 21:29, 16 sty 2015

popcarol napisał(a)
Renatko, u nas cięższa część, znaczy z dzieciakami, już po Fajnie było! Głośno i ruchliwie, w sumie ich aż 12tka była! Masakra! Ale super się bawiły, prawie jak w przedszkolu. Na ten rok z głowy
To poszalałaś! Ja robiłam tosty i zamówiłam mega pizzę, zjadły, babeczki i babkę częściowo też, plus tony cukierków z piniaty (w tym roku kleiłyśmy z Młodą kotka). Fajnie
Jutro wrzucę parę fotek, bo robiłam telefonem a nie umiem ich szybko zrzucać...

U mnie też ,ta cięższa część,młodzież ,mam 3 rodzaje chipsów ,paluszki ,tort,galaretka ,cukierki typu mars ,snikers i też pizze zamówię zawsze robiłam ,ale mi się chyba nie chce ,ewentualnie hod dogi zrobię .Dziadków mam z głowy stawialiśmy torta i szampana, podwójnego syna i córy w wigilię .
popcorn 09:57, 17 sty 2015

Dzisiaj połaziłam po bazarku, jakieś ciasto na jutro wypadałoby upiec. Po południu skoczę jeszcze na zakupy - mięso - bo M pojechał z Młodą na masaż, a potem z kolegami sie umówił.

Miłego dnia!
11stokrotka 12:17, 17 sty 2015

Karola, byłaś na Bałuckim?
Mam chęć na wysadzenie pietruszki na natkę, w dużych ilościach. Ta marketowa pietruszka słabo puszcza natkę, a mi się chce zielonego, chyba wiosna mi się z zimą pomyliła.
Szukam też szerokich abażurów do lamp żeby przerobić - wykorzystać konstrukcję, zrobić nowe pokrycie.

Masz przezornego męża z tym frankiem. Zrobił poduszkę bezpieczeństwa. Mój M stwierdził, że nie ma się czym przejmować, że na krótko frank jest taki drogi. Pocieszał mnie, bo to ja jestem z tych zamartwiających się i zapobiegawczych (ostatnio na szczęście trochę nadpłaciłam). Stwierdził, co mnie wzruszyło, że bał się o mnie, o moją reakcję "żebym mu nie zeszła".
Na razie efekt jest taki, że muszę zrezygnować z prywatnych lekcji angielskiego. Żal. A to zarabianie w CHF to świetny pomysł, chętnie, już mogę jechać. Pozdrówka
11stokrotka 12:20, 17 sty 2015

"plus tony cukierków z piniaty (w tym roku kleiłyśmy z Młodą kotka)"

A co to jest piniata? Fajna ta torba.
11stokrotka 12:24, 17 sty 2015

Już sprawdziłam, świetna zabawa. Jestem nie na czasie.
popcorn 15:02, 17 sty 2015

Małgosiu, na Bałuty wybiorę się w okolicach marca dopiero, jak będą roślinki. Bo teraz to mi wystarczy nasz lokalny targ. I tak nic nie ma haha

Pietruszki nie pędzę zimą, więc nie mam doświadczenia - nie doradzę.

Co do franka, to my nie możemy nadpłacić, bez aneksu do umowy - trochę bez sensu. Na razie nie wyjeżdżamy żeby zarabiać we frankach. Ja nie mam konkretnego poszukiwanego zawodu. Chociaż jakby nas przycisnęło, to oddział firmy tam mamy....
Ale moi Rodzice się nad tym zastanawiają Nie nad Szwajcarią, ale nad Ameryką Środkową.
Ja jestem za, byle to był ciepły i tani kraj, będziemy do nich jeździć na wakacje

pozdrawiam!
popcorn 20:53, 17 sty 2015

Dzisiaj nie zaglądałam cały dzień na fly4free, a tu... Kuba/Havana z Madrytu bilet powrotny niecałe 700zł... można było ok 10 dni w okolicach weekendu majowego zrobić.. ech
Bogdzia 21:59, 17 sty 2015

popcarol napisał(a)
Dzisiaj nie zaglądałam cały dzień na fly4free, a tu... Kuba/Havana z Madrytu bilet powrotny niecałe 700zł... można było ok 10 dni w okolicach weekendu majowego zrobić.. ech

Przypominam o funtach
Olili 23:12, 17 sty 2015