A ja szukam takich idelanych kul do donic i niet!!!
O matko dwa dni stracone!!! jak mogłam nie mieć czasu aby tu trafić !!!
Nasza czarodziejka Danusia jak zwykle nas zahipnotyzowała.... Będziemy teraz czekac do rana na kolejne foty!!!
nie dość, że dom piękny (ale ma klasę!!!), ogród zwali nas z nóg ,a raczej nam szczeki opadną, to jeszcze przed ogrodem będzie pięknie!!! O matko, o matko!!!
Wszystko trzeba w swoim ogrodzie zaorać i na nowo zrobić!!! jak tu żyć????
Formy Nana osiągają po 30 latach 4 metry, ale są generalnie 5 razy droższe niż normalne gatunki. Np serbski kosztuje 15 zł, a serbski forma Nana - 150.
Rośliny rosną starzeją, trzeba je ciąć, odmładzać, nic nie stoi w miejscu, na to nie liczTsuga canadensis - ciąć ją. Jest śliczna.
Moim zdaniem w ciemno to przędziorek, masowy atak, ze względu na wielkość drzewa podlej glebę ProAgro i opryskaj Tastarem lub preparatem Polysect 003EC, dlatego tych świerków nie sadzę.
To Picea pungens - świerk kłujący .
Popatrz czy są objawy na innych, mniej brązowych igłach od spodu zwłaszcza, czy widać oprzędy białe.
Najlepiej go zwalczać w końcu maja gdy wylęgają się larwy z jaj zimowych, teraz nie wiem czy to coś da, ale zrób jak wyżej. Sporo igieł opadnie i świerk trzeba od dołu podkrzesać.