Boguś wszystko zobaczyłem włącznie z magicznym zegarem. Iglaki cudo. A jaką broń stosowałeś do trawnika ? Jest już bardzo ładny.
Witaj Zbyszku magiczny zegar powoduje że czas wolniej płynie, po dwóch drinkach to jeszcze wolniej, po następnym to okazuje się że wcale się nie musisz spieszyć,
chwasty załatwiam chwastoksem i chwastoksem extra, jest skuteczny ale trzeba powtarzać potem dosiewka. Pozdrawiam.
Dziękuję pięknie, Taki efekt to nie jest taki trudny do osiągnięcia, wystarczy :
Dużo pasji,
ładny teren,
minimum 5 lat pracy,
drugą połówkę jako kumpla,
dobry pomysł i gotowe.
Pozdrawiam serdecznie.
Bogusławie, cudnie prosta ta recepta na sukces w ogrodzie
Pozdrawiam i gratuluję pasji i osiągnięć
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Dziękuję pięknie, Taki efekt to nie jest taki trudny do osiągnięcia, wystarczy :
Dużo pasji,
ładny teren,
minimum 5 lat pracy,
drugą połówkę jako kumpla,
dobry pomysł i gotowe.
Pozdrawiam serdecznie.
Bogusławie, cudnie prosta ta recepta na sukces w ogrodzie
witam Bogusławie zachwycił mnie twój ogród i cięte szczepione formy uwielbiam iglaki a o sosnach nie mam zielonego pojęcia myślę że jest najtrudniejsza do uformowania, trochę info znalazłam u ciebie nie wiedziałam że te długie igły można ciąć ja je po prostu odrywałam proszę doradź co mam z nim zrobić bo układ ma chyba byle jaki co wyciąć jak nagiąć i co z górą i na razie chyba w ogóle nie uszczykiwać końców aż urośnie trochę, proszę o podpowiedź
i jeszcze pytanko czy taką sosnę mogę sobie uformować żeby była na pniu poprzez cięćie znajdę ładną prostą czy to się nie uda.
mam tu małego iglaka nie wiem jak urośnie czy będzie duży co z nim robić jeśli możesz podpowiedzieć
i tzw. japończyk tak mówią na niego coś tam wycięłam od dołu ale nie wiem co z nim robić i mam chęć go gdzieś przesadzić on rożnie chyba jak tuja tak zwykle tylko ma karłowate przyrosty a wygląda dziwnie ma trzy odnogi jednej nie widać ale jest z tyłu na równi z tą wyżej
jeśli poświęcisz mi chwilę będę wdzięczna bo widzę że masz duży zasób wiedzy na tematy które mnie interesują stopnowo będę więc zaglądać
witam Bogusławie z niecierpliwością czekam na wiadomość, trochę sosnę dziś wygięłam mocnej i takie ma miejsce nie wiem czy nie za ciasne ale będę ją formować na małą
tutaj widok z przodu trochę nieciekawy tutaj z boku chyba lepszy ale już jej nie przesadzę bo i tak pierwsza mi się nie przyjęła, aha zapomniałam to jest ta sosna co ma pokrój taki szeroki ku górze a nie taki tradycyjny jak choinka(stożkowy) nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
a tutaj widać jak lekko jest przechylona od wyginania, mam ją wyprostować czy już wyginać , i w którą stronę bo własnie myślę i nie wiem czy jeszcze na to za wcześnie, bo konar ma bardzo gruby, twardy czy jak to tam się mówi.
ma nadzieję że się nie gniewasz że zasypałam cię pytaniami jeśli możesz udziel info chociaż na temat sosny bo to dla mnie najważniejsze
witam, mam sosnę i też próbuję ja uformować ma 2 lata( u mnie ) spójrzcie co mogę w niej zmienić
Witam serdecznie dziś odebrałem wiadomość, tę sosnę nazwijmy ją bliźniaczkę spróbuj uformować tak: przód ten niższy na wiosnę jak puszczą odrosty ok. 10 cm. wyłam delikatnie wszystkie, natomiast te z tyłu najwyższy pozostaw na następny rok, ale na dole też wyłam na tę wiosnę,( wgram Ci zdjęcie do porównania.) ja jako bliźniaczki bym nie wyginał.