Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 09:16, 11 kwi 2017

Do góry
katel napisał(a)
Jakie u Ciebie już lilie duże - u mnie przez ochłodzenie jakby wszystko zwolniło.

Kasiu, u mnie też ochłodzenie.
Te lilie takie duże to św.Antoniego.Inne też mniejsze
Korona cesarska w tym roku się podzieliła i nie zakwitnie.Szkoda

Pomimo ochłodzenia hosty idą do góry
paproć też jest już widoczna

Ogród Małej Mi 2017 23:31, 10 kwi 2017

Do góry
abiko napisał(a)
ok, tak zrobię, ile to stać ma?

Nie pamiętam, Bogdzi zapytaj, ale z 24 godziny to na pewno.

Ktoś się meni pytał o przesadzanie lilii.. przesadzałam dziś martagony... cebule przeżyją, ale czy zobaczę kwiaty to się okaże, lilie były już wysokie .
Moja działka na Dębowym Lesie 23:15, 10 kwi 2017

Do góry
Jakie u Ciebie już lilie duże - u mnie przez ochłodzenie jakby wszystko zwolniło.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:26, 10 kwi 2017

Do góry
sierotka napisał(a)
Witaj Aniu cudnie Taką instruktorkę pięknego ogrodu chcę zarezerwować niooooooooo do instruktarzu ha ha .A ja dopiero jestem na poczatku drogi .
Pozdrawiam cieplutko

Bogusiu, dasz radę.Pomogę co tylko będzie w mocy.
zobaczysz jak działka będzie ci się zmieniała.
Roślinek do podzielenia też trochę się znajdzie
Dziękuję i Pozdrawiam
Lilie s.Antoniego rosną

a jagody kamczackie kwitną

Mój ogród pod górkę... 07:09, 09 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, rabatka przed domem z takich składników będzie piękna. Ja też się skuszę na lilie w tym roku

Mam nadzieję Iwonko, bo to będzie twórczość własna i nie jestem pewna, czy efektowna

Lilie piękne, muszę spróbować.
Mój ogród pod górkę... 06:41, 09 kwi 2017

Do góry
Kasiu, rabatka przed domem z takich składników będzie piękna. Ja też się skuszę na lilie w tym roku
Mój ogród pod górkę... 06:26, 09 kwi 2017
Do góry
o liliach ci nie skończyłam wczoraj

lilie sa dla mnie trudne do momentu wykiełkowania i wypuszczenia badyla ( może z uwagi na glinę?) ......czyli proces uziemiania nowych cebul u mnie często kończył sie ich zgniciem w dalszej fazie życia lilie sa już bezobsługowe łatwo się rozrastają i zazwyczaj kwitnienie maja niezawodne

tak wiec polecam ci lilie....bo dla samego zapachu warto je mieć

Ogrodowe kreacje 23:34, 08 kwi 2017

Do góry
Duże masz te lilie, rabaty nieźle się zapowiadają.Tulipanki mają taki inny kształt wyglądają jak trąbki. Sasanki posadziłaś?
Kwiaty we włosach 21:18, 08 kwi 2017

Do góry
jeszcze mój jeden klonik

drugi klonik

i ogólne widoki na rabaty,póki co puste ale są tam jeżówki, lilie, róże, tawuły,piwonie,floksy, irysy.

Ukojenie 20:40, 08 kwi 2017

Do góry
Jeszcze wstawie zdjecie polowy moich wczesniejszych zakopow klaczowo-cebulowych:

To czesc mieszkajaca juz w tunelu: lilie, funkje, mieczyki i lubin oraz kamasja rozowa.
Bawarka 20:30, 08 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Kasia wiosna u Ciebie przepiękna, też czekam na Twoje i swoje lilie. Dziś dostałam cebule lilii orientalnych, jestem ich bardzo ciekawa. Magnolia jedyna w swoim rodzaju, napawa dumą. Pozdrawiam.

Goniu, z roku na rok mam ich coraz mniej, nie wiem dlaczego I chyba juz nie bede dokupowac...Bede u Ciebie podziwiac
Ukojenie 19:34, 08 kwi 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Lilie podwiązujesz?

W zeszlym roku tak - balam sie ze sie przewroca - byly wysokie do moich ramion- a tam dosc mocno wieje. Dopoki tuje nie urosna mam w ogrodzie 'tunel powietrzny'

A i zeby bylo juz wszystko to mieczyki tez wspieralam bambusami - tylko to na innej rabacie bylo
Ukojenie 19:31, 08 kwi 2017

Do góry
Lilie podwiązujesz?
Moja codzienność - ogród Oli 16:14, 08 kwi 2017
Do góry
leon60 napisał(a)
Rano mało zawału nie dostałam...
Prawdopodobnie czapla urządziła sobie ucztę w naszej kałuży, wyżarła prawie wszystkie ryby zostało tylko 6 malutkich ogony i płetwy porozwalane na brzegu lilie wykopane z korzeniami, błoto syf i niedziałająca pompa. Jak zacznie jeszcze uciekać woda to tylko się pochlastać...
Szlag by to trafił

upss ....gosci lubie ...ale kulturalnych !

mnie sarny we wrzesniu róze zeżarły ... bym nie uwierzyła ..ale na własne oczy widziałam jak mi nowaliski ogołacała

ale czapla i ryby z liliami ... to juz wieksza egzotyka...nigdy bym na to nie wpadła

Moja codzienność - ogród Oli 11:49, 08 kwi 2017

Do góry
leon60 napisał(a)
Prawdopodobnie czapla urządziła sobie ucztę w naszej kałuży, wyżarła prawie wszystkie ryby zostało tylko 6 malutkich ogony i płetwy porozwalane na brzegu lilie wykopane z korzeniami, błoto syf i niedziałająca pompa. Jak zacznie jeszcze uciekać woda to tylko się pochlastać...
Szlag by to trafił

Współczuje do nas też przylatują nad staw, ale u mnie zrobi naturalną selekcje a w oczku jak rybki są piękne kolorowe to na prawdę tragedia
Moja codzienność - ogród Oli 10:36, 08 kwi 2017

Do góry
Szlag by to trafił

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 09:53, 08 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
O, to u mnie już wylazły, całkiem spore, niektóre mus przeniesc, czy można?

Irenko,lilie pewnie z ziemią mozna przesadzić,
co do mieczykow ,sadziłam w marcu w domu do doniczek by podpędzić a potem w grunt no i takie mam
pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 09:46, 08 kwi 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ania lilie u mnie wychodzą

Cieszę się.
U mnie też już lilie wychodzą. Sw. Antoniego to już duże są.Ale one kwitną najwcześniej.Ale jeszcze mam dzisiaj 2 do posadzenie - nowe.
Warto jeszcze kupić póżno nawet w maju np, wyprzedaże i posadzić będą później kwitły
Ogródek Iwony II 09:24, 08 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To jest też szansa, ze się miniemy Moze lepiej się umówić na kawę?
Mam ochotę na białe jezowki

Iwonka, klapsa dostaniesz jak nie przyjedziesz. Na kawę szkoda czasu jak tyle cudowności jest do okoła.
Mam ochotę na lilie, tylko jak znowu mi się trafią w kolorze róż -majtkowy , chociaż one cudownie pachną.
Kwiaty we włosach 00:02, 08 kwi 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Witam przysiadłam na trochę, dostałam następne rośliny: m.in.hosty, orliki, jeżówki, lilie, od Radzia łubiny (Radziu dziękuję Ci bardzo ). Jutro zrobię fotki.

Gonia podziękujesz jak się przyjmą Na razie to wielka nie wiadoma
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies