Kasiu, u mnie też ochłodzenie.
Te lilie takie duże to św.Antoniego.Inne też mniejsze
Korona cesarska w tym roku się podzieliła i nie zakwitnie.Szkoda
Pomimo ochłodzenia hosty idą do góry paproć też jest już widoczna
Nie pamiętam, Bogdzi zapytaj, ale z 24 godziny to na pewno.
Ktoś się meni pytał o przesadzanie lilii.. przesadzałam dziś martagony... cebule przeżyją, ale czy zobaczę kwiaty to się okaże, lilie były już wysokie .
Bogusiu, dasz radę.Pomogę co tylko będzie w mocy.
zobaczysz jak działka będzie ci się zmieniała.
Roślinek do podzielenia też trochę się znajdzie
Dziękuję i Pozdrawiam
Lilie s.Antoniego rosną
a jagody kamczackie kwitną
lilie sa dla mnie trudne do momentu wykiełkowania i wypuszczenia badyla ( może z uwagi na glinę?) ......czyli proces uziemiania nowych cebul u mnie często kończył sie ich zgniciem w dalszej fazie życia lilie sa już bezobsługowe łatwo się rozrastają i zazwyczaj kwitnienie maja niezawodne
tak wiec polecam ci lilie....bo dla samego zapachu warto je mieć
W zeszlym roku tak - balam sie ze sie przewroca - byly wysokie do moich ramion- a tam dosc mocno wieje. Dopoki tuje nie urosna mam w ogrodzie 'tunel powietrzny'
A i zeby bylo juz wszystko to mieczyki tez wspieralam bambusami - tylko to na innej rabacie bylo
Rano mało zawału nie dostałam...
Prawdopodobnie czapla urządziła sobie ucztę w naszej kałuży, wyżarła prawie wszystkie ryby zostało tylko 6 malutkich ogony i płetwy porozwalane na brzegu lilie wykopane z korzeniami, błoto syf i niedziałająca pompa. Jak zacznie jeszcze uciekać woda to tylko się pochlastać...
Szlag by to trafił
Irenko,lilie pewnie z ziemią mozna przesadzić,
co do mieczykow ,sadziłam w marcu w domu do doniczek by podpędzić a potem w grunt no i takie mam
pozdrawiam
Cieszę się.
U mnie też już lilie wychodzą. Sw. Antoniego to już duże są.Ale one kwitną najwcześniej.Ale jeszcze mam dzisiaj 2 do posadzenie - nowe.
Warto jeszcze kupić póżno nawet w maju np, wyprzedaże i posadzić będą później kwitły
Iwonka, klapsa dostaniesz jak nie przyjedziesz. Na kawę szkoda czasu jak tyle cudowności jest do okoła.
Mam ochotę na lilie, tylko jak znowu mi się trafią w kolorze róż -majtkowy , chociaż one cudownie pachną.