Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Piaskownia na zakręcie 00:17, 08 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

Aniu, czasami te róże są takie do siebie podobne. Zresztą ja dopiero z nimi zaczynam. Wpadam czasami do Ciebie i podglądam Twoją kolekcję. Masz ich dużo.
Chętnie napisze jakie mam róże, ale póżniej, nawt fotki dołączę.
Spotkanie z Magdaleną Cielecką bardzo udane. Bardzo miła i skromna kobieta. Nawet nie wiedziałam, że ona urodziła się w Myszkowie a mieszkała w Żarkach. Teraz już wiem, może jeszcze do nas wpadnie.

Dzisiaj dla Ciebie Samaritan

a ogólniak robila w Częstochowie miała jakiś monolog? a Samaritan to nic innego jak Sir Lancelot, czasami róże maja po 2-3 nazwy mój Samaritan

Piaskownia na zakręcie 00:15, 08 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Róża Veilchenblau

Róża Rhapsody in blue

Róża Chippendale

I zeszłoroczne zdjęcie róża AUSfather ( pięknotka )

ta pięknotka to CHARLES AUSTIN 'Ausfather'a a róże masz śliczne czym pryskasz? moje tak pięknie się trzymały a teraz plamistości dostajądużo masz kwiatów takich jak ja bardzo mnie to cieszy
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:08, 08 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Róże bronią się jak mogą przed końcem sezonu a nas cieszą ich kwiaty

Masz rację i to bardzo
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:08, 08 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, zajrzyj do mnie na str 248 tam jest dużo moich róż

lecę
Mój 4 arowy azyl... 00:00, 08 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
No to się dziś napracowałaś. U mnie kropiło, jak wróciłam ok. osiemnastej. Sumaki maja piękne kolory, najlepiej je lubię w innych ogrodach

Jutro odpoczywam od prac polowych.
W naszym ogrodzie działkowym sumaków sporo, ale wszystkie poza działkami. Całkiem dobrze się mają przy głównych alejkach.

Moja codzienność - ogród Oli 23:58, 07 paź 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Obiecane zdjęcia

Witaj Olu. Próbowałam rozgryźć dziś twój wątek, ale noc mnie zastała. Pięknie na początku było, cudnie jest na końcu. Środek w wolnej chwili poczytam. Pozdrawiam serdecznie i zaznaczam wątek
Mój 4 arowy azyl... 23:55, 07 paź 2014

Do góry
Na dobranoc

Mój 4 arowy azyl... 23:52, 07 paź 2014

Do góry
A cynie kwitną i kwitną!

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:50, 07 paź 2014

Do góry
jazzy napisał(a)

Jestem Na plantacji byłam. Masakra jakaś 10 sztuk moich...tylko
Ale wrócę tam po więcej

Już posadzone

Jazzy!!! czad to się dzieje
To równanie widły, widełki, Ty = brak perzu wymiata
Myślisz, że ten ostatni inny? I ile one mają wysokości?
Dwa ogrody 23:40, 07 paź 2014

Do góry
Bogdziu, u mnie daliesą, ale śladowe ilości rodków

malkul
, może trzeba było powiedzieć
Mirello, dziękuję
Agnieszko, teraz tylko soboty lub niedziele na ogród mi się zostały ale i to cieszy. Do nowego już rozważniej rośliny dobieram, bo za chwilę będę musiała wyjść na przedogródek

Dla Was dziś kropelka, uchwycona tak mimo woli
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 23:35, 07 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Pytałaś czy widze różnice... owszem widze i to spore. Z tego co udało mi się zauważyc do dosadziłaś sporo bukszpanów, na rabacie pod pewnym elementem na początku działki rośliny mocno podrosły, a kolorystyka się ujednoliciła. Przy placyku jeszcze wiele nie pokazałaś, ale zaczęłaś strzyc jałowce i kulki bukszpanowe zawitały... ciekaw jestem jak teraz prezentuje się miejsce na prawo od placyku tam gdzie był lub nadal jest element wodny

Cieszę się, że widać efekty pracy mam nadzieję, że na plus
Faktycznie dosadziłam sporo bukszpanów, głównie ze względu na ich pokrój, klasę i elegancję jaką wnoszą do ogrodu. Nie wiem o jakim elemencie mowa? chyba się pogubiłam we własnym ogrodzie Kolorystyka faktycznie została ujednolicona już jakiś czas temu. Odcienie czerwienie i nieśmiertelna zieleń. Jakoś nie widzę innej kolorystyki u siebie. Przy placyku w tym sezonie wyczułam delikatny chaos a więc postanowiłam dosadzić kika prostych, naturalnych form (kul) a jałowce próbnie przystrzyc na wrzeciona vel stożki Element wodny nadal jest, obecnie te okolice wyglądają tak....

anabuko1 napisał(a)
Witaj Aguś w piękny słoneczny dzień !!
Jakoś przypadkowo znalazłam cienie TUTAJ !!

Ogród wymuskany,tętniący rożnymi kolorkami,przyjemnie mi jest zawsze go oglądać .
Zdjecia jak zwykle, rewelacyjne!

Witaj Aniu
Miło mi widzieć starych,dobrych znajomych tutaj bez dwóch zdań ogrodnicy to jednak wielka rodzina
Znasz już pewnie u mnie każdy zakątek, mimo wszystko zapraszam...mam nadzieję, że każdy kolejny kadr będzie Ci się miło oglądać
Buziaki!

Enya73 napisał(a)
Wow, wow , wow Przepiękny ogród, super że go w końcu pokazałaś Ukrywać taką perełkę przed ogrodowiskowym światem, to nie przystoi

Zaznaczam, bo będę stałym gościem Pozdrawiam serdecznieI dzięki za odwiedziny u mnie, które nakierowały mnie na taki fantastyczny ogród

Witam właścicielkę najpiękniej przebarwiającego się ogrodu na forum
Staram się tworzyć ogród wg tego co dyktuje mi serce, może czasem wbrew ogrodniczym regułom i zasadą. Uczę się na błędach i dążę do perfekcji. Będzie mi miło Cię gościć a więc zapraszam serdecznie jednocześnie dziękuję za miłe słowa. Całus

Anias napisał(a)
wrażliwa artystyczna dusza.. witaj Agnieszko.
tez uwielbiałam Anię.. los jest przekorny..

Rozgryzłaś mnie po kilku wpisach spryciula
Z wiadomością nie mogę się uporać...ale czy w ogóle można kiedy odchodzi jak młoda osoba? Życie jest tyle warto co jeden oddech i jedno bicie serca.

bdan napisał(a)
Witaj Agnieszko.

Super, że założyłaś swój wątek, będziesz "na miejscu".

Zaznaczam do lektury, bo żadnego Twojego wpisu nie chciałabym pominąć.

Danusiu witam oficjalnie u mnie

Sebek napisał(a)
Aga, przepiękne robisz zdjęcia, ale miejsce do ich robienia również jest śliczne Zawsze podziwiam ludzi, którzy z taką lekkością tworzą i podają nam na tacy detale i szczegóły Ja się tego uczę, ale rzadko kiedy mi to wychodzi

Bardzo mi miło Cię gościć Fotografia stała się pasją dzięki ogrodowi. Dzisiaj wychodząc do ogrodu realizuję dwie pasje, które świetnie się uzupełniają Miło, ze podobają Ci się moje kadry. Ja się łapię na tym, że w moich folderach ze zdjęciami w większości dominują zdjęcia detali, ulotnych chwil, zatrzymanych w kadrze uczuć. Lubię to wyłapywanie, dostrzeganie detali, obok których niektórzy przechodzą obojętniej...samo życie. Szerze...wiele zależy od naszej wrażliwości oraz samego widzenia świata. Trzymam kciuki!!!

Mój 4 arowy azyl... 23:34, 07 paź 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Basiu, rzeczywiście pogoda sprzyja ogrodowym pracom. Byłam teraz na działce, było po prostu pięknie. Piękna to horti na ostatniej fotce.

Dziś znów kilka godzin pracowałam na działce. Księżyc na niebie, szaro. Umordowana wróciłam do domu po 19-tej.

Walczyłam dziś z kompostownikiem. Nowy stos ułożony a dojrzały kompost czeka na uzycie. Cieszę się, bo mam go sporo!
Poza tym usuwałam z rabaty tojeść rozesłaną. Było jej tyle, że prawie 1/4 komory kompostownika zapełniłam Teraz mam miejsce na inne rośliny, choćby na cebulowe
Dwa ogrody 23:26, 07 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Rench, fotka dla Ciebie swoje czosnki wykopałam, trochę cebulek oddałam, ale jeszcze ich nie sadziłam, czekam do ostatniej chwili, bo w ubiegłym roku powschodziły wcześniej, a że zima łagodna była, to przetrwały w dobrej kondycji

ja też czekam z czosnkami i tulipkami ten czosnek miałam w rajskim i Hair też, fajny jest
Dwa ogrody 23:25, 07 paź 2014

Do góry

Epodlas, jak pisałam, dalie lubię i dokąd będę mieszkać w leśniczówce, to będę mogła je przechowywać w piwnicy Nasionka białej cynii czekają.

Aniu, Karolino, jutro jadę zobaczyć róże, jak się nic nie zmieni. Oczywiście fotki będą.

Basiu, cisy również mi się podobały, niedrogie były. Trochę mi się ich uzbierało w nowym, ale jeszcze niewielkie, to słabo je widać

Tess, moje dalie jeszcze są, białe mam dwie, jedne o dużych kwiatostanach, jedne "pomponikowe" i te lubię najbardziej Muszę je szybko oznaczyć, bo wiosną znów będzie misz masz

yolka, dziś wymieniłam się na kolejne kolory dalii bo najlepiej wybierać z kwitnących a moje się rozrosły, bo kompościk dostały

Mój 4 arowy azyl... 23:24, 07 paź 2014

Do góry
Iwonko, dla Ciebie cd. jesiennych przebarwień. Tym razem sumak octowiec z działkowej alejki. Ten to ma barwy!
A na Dichondrę już się cieszę

Piaskownia na zakręcie 23:19, 07 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Ta róża przypomina z kwiatu Kronprincess Mary też Poulsenaale mnie podoba się jeszcze Ledreborgjakie masz róże? podasz nazwy? pozdrówka i jak spotkanie z Cieślak udane?

Aniu, czasami te róże są takie do siebie podobne. Zresztą ja dopiero z nimi zaczynam. Wpadam czasami do Ciebie i podglądam Twoją kolekcję. Masz ich dużo.
Chętnie napisze jakie mam róże, ale póżniej, nawt fotki dołączę.
Spotkanie z Magdaleną Cielecką bardzo udane. Bardzo miła i skromna kobieta. Nawet nie wiedziałam, że ona urodziła się w Myszkowie a mieszkała w Żarkach. Teraz już wiem, może jeszcze do nas wpadnie.

Dzisiaj dla Ciebie Samaritan

Kompozycje z trawami w roli głównej 23:15, 07 paź 2014

Do góry
Stipa i jazrmianka

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:14, 07 paź 2014

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:13, 07 paź 2014

Do góry

Zakątek z fioletową ławeczką 23:13, 07 paź 2014

Do góry
I jeszcze fotki jesienne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies