Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:04, 30 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zaglądam ,jak sobie radzisz? Widzę,że rabatki pod płotem kwitnące onegdaj były. I to z takimi roślinami jak lubię.

Rozgardiasz przedświąteczny szybko minie, i od stycznia łaskawszym okiem na śnieg patrzeć będziemy.POzdrawiam
Witam Haniu w mroźną niedzielę, rozgość się o ogrzej bo szmat drogi przebyłaś, może naleweczki malinowej skosztujesz?

Irysy jeszcze w ubiegłym roku gościły na tej rabacie, ale szybko przekwitały bo było zbyt słonecznie - wystawa południowa, słabo ocieniona i postanowiłam przenieść je je zachodnią część ogrodu, już wcześniej zaczęłam tam je sadzić.

a jeszcze w ubiegłym roku dzieliły

miejsce z pierwszymi żurawkami

na zachodniej wystawie Zbyszek powiększył a właściwie przedłużył tę rabatę i w tym roku wszystkie tam powędrowały, a jak zakwitną? wiosna pokarze

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 15:04, 30 lis 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Baaaardzo mi się podoba ta kompozycja, ale tę bordową żurawkę to bym wywaliła, taka od czapy jest
Ogród prawie romantyczny 14:55, 30 lis 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:54, 30 lis 2014

Do góry
Dubelek ha ha a chciałam co innego pokazać O właśnie szyszkową kulę
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:53, 30 lis 2014

Do góry
Poczatek wianków ten do skończenia
Ogród prawie romantyczny 14:52, 30 lis 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:51, 30 lis 2014

Do góry
Poczatek wianków ten do skończenia
Ogród prawie romantyczny 14:47, 30 lis 2014

Do góry
Wspomnienia wiosenne i letnie

Ogród prawie romantyczny 14:41, 30 lis 2014

Do góry
Rabata z rododenronami.
Piaskownia na zakręcie 14:32, 30 lis 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Ewuniu życzę powodzenia
w wolnej chwili wrzuć zdjęcia swoich jeżówek
masz taką białą różę z pełnym lekko żółtym środkiem
czy to My girl?

Iwonko, za godzinę wyjeżdżam do Warszawy bo tam mam jutro egzamin.

W wolnej chwili wrzucę moje roślinki z opisami i spostrzeżeniami.

Ta róża to stockholm castle, lubię ją. Ciekawe jak się spisze w tym roku.

Życzę wszystkim miłej niedzieli, trzymajcie za mnie kciuki

Nasz przydomowy ogródek 14:29, 30 lis 2014

Do góry
Przy adwentowej niedzieli życzenia radosnego oczekiwania przesyłam.

Ogrodowe przygody 14:27, 30 lis 2014

Do góry
Łukasz wiem, że mieszkasz niedaleko bylinowego raju

ja mam właśnie wszystkie sadzonki od nich mają pełno odmian, aż dech zapiera. Jeszcze kilka z pewnością dokupię, a te z tego roku, mam nadzieję, że się rozrosną i będę dzielić i porozsadzam na innych rabatach
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:25, 30 lis 2014

Do góry
Aniu-monte--Piwny kurczak mi nie przeszkadza, w ramach neutralizacji kieliszek białego winka,polecam.
Kochane Anie, dzięki za zauważenie mojej bytności na Ogrodowisku.
TYm bardziej się cieszę, bomój ogródek nie jest wymyślny w szczegóły dekoracyjne, ani w ekstra nasadzenia, ale widać, że po oglądaniu swoich perfektów, czymś trzeba się odstresować. No to lu do Hanusi!

Popatrzeć, że mogłoby być tak jak u mnie, ale coś w tym chyba jest. Lubimy wracać do natury. A u mnie....sama natura. Teraz już miesiąc rządzi się beze mnie.

Olii,na kalendarz adwentowy dla dziecków jest akurat pora, Prosty kijek i 24 pakuneczki, z 1 cukiereczkiem ,czekoladką, zelkiem, dużo nie trzeba, a umili dziecku to poranne ciemne wstawanie do obowiązków.

Miłego oczekiwania na BN. Za fiołeczka buziaczek!

W cieniu - zacieniona 14:18, 30 lis 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu u mnie od kilku dni też słonecznie ale towarzyszy mu mrozik -7 i rankami więcej a do tego zimny wiatr, jest dobry czas dla domu i siebie, ale tak z ukosa patrzę na twoje smakowite wypieki żeby nie ulec pokusie bo będę zgubiona
chętnie spaceruję po twoich zacienionych alejkach i wspominam miłe chwile spędzone tam z wami a pomaga mieć na wszystko oko mój awatarek
przesyłam cieplutkie pozdrowienia
Aniu...popatrz swoim życzliwym wzrokiem na Zacienioną...roślinki będą lepiej rosły.U nas tez od wczoraj zimno...rankiem -7 ...i teraz trochę mniej ale minus nadal.Nie chce się wychodzić,trzeba przyzwyczaić się do takich temperatur,już czas.
Moje ukochane miejsce na ziemi 13:50, 30 lis 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
dekoracje w śniegu...

u mnie jeszcze tego białego nie było i oby jak najpóźniej przyszedł
super trawki powiązane, moje jeszcze rozczochrane
pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:39, 30 lis 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
ale rabat już powiększać nie będę, to postanowione już i tak się wszyscy dziwią, ze tak dużo zagospodarowałam na rośliny ozdobne, a i ten ro pokazał mi, że trzeba mieć na uwadze własne możliwości, bo i zdrówko nie to samo co przed rokiem

No i Zbyszek musi mieć co kosić milej niedzieli Aniu
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:37, 30 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Matylda, Iza - dzieci najbardziej i tak kochają latać z gołym tyłkiem.. i nie lubią się ubierać... coś tam mamy z człowieka pierwotnego

Małgosiu - ty tak szybko nie spadaj, bo się możesz poobijać Że czytałaś to wiem, bo Ty jak już gdzieś zajrzysz to dogłębienie zawsze studiujesz i pismo literowe i obrazkowe.. i jeszcze zostawiasz długie wpisy. Wiec czasami możesz na spokojnie tylko uśmieszka wrzucić
Ja się kulę z zimna jak rodki... oj jak ja lubię ciepełko... odliczam dni do wiosny...

Myślałam Aniu że lubisz zimno, bo te narty... a widać Ty ciepłolubny człek jak ja u mnie rodki też tak stoją a robić nic nie robię bo ziemia zamarznięta, pozdrówka
Kiedyś będzie tu ogród 13:28, 30 lis 2014

Do góry
Mróz i słoneczko potrafią rzeźbić w ogrodzie. Żeby jeszcze tylko tak nie wiało.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:26, 30 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jutro Irenko? Kurczak pieczony na piwnej butelce z piwem i do tego dynia pieczona zamiast ziemniaków, i jakaś surówka, może być mizeria.
Samo sie piecze.

Haniu bardziej mi smakuje na butelce z pół wytrawnym winem, po piwie miałam lekką goryczkę a Ty?pozdrówka i buziole na 4 rocznicę, fajnie że jesteś
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:24, 30 lis 2014

Do góry
Nikt nie może mi pomóc w odgadnięciu co to za roślina ?????? Pięknie urosła po wystawieniu do ogrodu w słoneczne miejsce już jej nie przycinam zobaczę jak dalej będzie rosła lubi słońce ----A może ktoś rozpozna co to jest ?????Pozdrawiam zaglądających
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies