Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pomysł na ogród 10:48, 06 paź 2014

Do góry
nareszcie , wczoraj uporałem się z drewutnią

koniec z błotem

Pomysł na ogród 10:46, 06 paź 2014

Do góry
jesienna wędzarnia

frontowa rabata

i wejście do ogrodu

Pomysł na ogród 10:45, 06 paź 2014

Do góry
ostre promienie słoneczne

i zimowa rabata

Pomysł na ogród 10:43, 06 paź 2014

Do góry
dzisiejszy poranny spacer w poszukiwaniu .... kwiatów

są proszę bardzo !

nie odpuszczają pomimo przymrozków

Lawendowy zawrót głowy 10:42, 06 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Nie nie ta linia to miejsce y gdzie beda kamyki wrzosowisko w korze

A ta linia to ten tzw ekoboard? Czy co to za wynalazek?
Powiem Ci, że mata pod żwirek jest fajna bo się kamyki nie brudza od ziemi i jak chcesz coś przesadzić, dosadzić to łatwo to zrobić dzięki macie, ale wg Danusiowych wytycznych nie powinno być jej w ogrodzie. I jak to rozwiązać?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:39, 06 paź 2014

Do góry
karolina84 napisał(a)

Witaj! Ile tam masz słońca? W sumie fajniej wyglądałaby taka duża rabata, ale z pozostawieniem pasa trawnika jak po drugiej stronie podjazdu. Tylko z tym przycinaniem ligustru kiepsko - bo na tę rabatę trzebaby wchodzić. Róże raczej odpadają, berberysy i inne kłujące też...
Jak z nasłonecznieniem, nawadniania nie masz? Pod żywopłotem pewnie bardzo sucho, ale ile słońca?

pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:35, 06 paź 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Jurajski Ogród 10:30, 06 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jak dobrze wstać, skoro świt...

miłego weekendu życzę
zdjecia obłędne dobór roslin rewelacyjny
Metamorfozy ogrodowe 10:18, 06 paź 2014

Do góry
Nowy ogródeczek na maleńkiej działce. Tak było jeszcze w kwietniu:

a tak w październiku:

inne ujęcie:

Jak ja nie mogłam doczekać się aż w końcu się zazieleni...
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 10:15, 06 paź 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)

Pożegnanie lata... u nas własnie zaczęły się przymrozki, więc jak zwykle nie nacieszę się jesiennym ogrodem...

niesamowite jak ogród się zmienia z biegiem czasu - podoba mi się to u Ciebie, że każda pora ma swoje kolory - u mnie już raczej smutnawo, chociaż cynie kwitną dalej jak szalone, ale to typowo letnie kwiaty - brakuje mi jesiennych - coś trzeba z tym zrobić
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:03, 06 paź 2014

Do góry
Witam wszystkich serdecznie. Zagospodarowałam już na nowo większość ogrodu, jednak z tym kawałkiem nie mam pojęcia co zrobić. Tzn napewno chcę zlikwidować skalniak, widać go na zdjęciu w rogu żywopłotu. Żywopłot musi zostać. Nie wiem czy zlikwidować trawę i założyć dużą rabatę, czy zrobić mniejsze rabaty, czy posadzi 3 drzewka. Nie widać tego na zdjęciu ale rabata od ogrodzenia ku skalniakowi zwęża się. Szczerze mówiąc to skłaniam sie ku nasadzeniu pojedynczych drzewek lub zrobieniu mniejszych rabat, bo żywopłot z ligustru to straszny śmieciuch wymaga 2-3 przycinań w roku, a ile z niego malutkich liści po przycinaniu nie wspominając juz o okresie jesiennym. Ale i tak ciężko byłoby mi się z nim rozstać.
Ale sie rozpisałam. Wszelkie rady są dla mnie bardzo cenne. Zdjęcia są już nie aktualne ale żywopłot i wjazd pozostają bez zmian.

Kwiaty z ogródka Marty :) 09:48, 06 paź 2014

Do góry
moja hortensja NN kupiona jako - cytuję z etykiety "hortensja bukietowa - dorasta do 2 m" zaczęła kwitnąć i chyba się zadomowiła, podejrzewam, że to Vanilla Fraise

została posadzona przy wejściu do domu, w towarzystwie tuj, turzycy Evergold i miłorzębów niech się ładnie rozrośnie chociaż już i tak kupiłam ją sporą
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:47, 06 paź 2014

Do góry
Selly napisał(a)

Artemis i Pinki Winki

Piękna jest ta róża, muszę wygooglować. Czy duża bedzie? Czy długo kwitnie? Pachnie?
Jak mawiał mój młodszy syn "ja chciałłłł"
Kwiaty z ogródka Marty :) 09:43, 06 paź 2014

Do góry
turzyca

żurawka cudnie obżarta przez ślimaki

borówka wysoka
Kwiaty z ogródka Marty :) 09:39, 06 paź 2014

Do góry
Marcin89 napisał(a)
Martuś patrz na dalie mojej babci, ale wysokie co? Ma tylko taką odmianę teraz.

bardzo ładny kolor faktycznie porosły wysokie
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:39, 06 paź 2014

Do góry

Dalie Franz Kafka ciągle mają nowe pąki Cud natury czy cud hodowców ?!
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:31, 06 paź 2014

Do góry
Ach ! Sobota piękna pogoda i pracowity dzień !

Przed

Po

Przekopałam, oczyściłam i wsadziłam rh oraz cisy , które czekały cierpliwie w przechowalniku. Rh kupowane wiosną pod wpływem impulsu, a cisy to zakupy z zeszłego roku , kupowane na a.., ale niezbyt przemyślane. Długo się zastanawiałam co z nimi zrobić. W końcu zaczełam z tych cisów formować kulki na pniu . I tak o z nieprzemyślanych zakupów wyszła taka o rabatka. Przed cisami a za lawendą wsadziłam jeszcze małe bordowo-różowe czosnki.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:20, 06 paź 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
No i nie wysiedziałam!
Nr 2 popełniony z ogródkowych zdobyczy
Zadowolonam z siebie że hoho!

ślicznie
ciągle zapominam jak te trąbkowe kwiaty się nazywają
ale piękne są
Ogród w skali mikro cz.II 09:09, 06 paź 2014

Do góry
W sobotę byłam z dzieciakami w górach odrabialiśmy najbliższy poniedziałek przed dniem edukacji
W górach ziiiimno jak byk , nawet dwa polary mnie nie uchroniły przed szczękaniem zębolami , a nic mega rozgrzewającego z wkładką sobie wziąć nie mogłam no bo w pracy przeca byłam..noo i się tak trząsłam jak galareta ...ale widoki były piękne .. Rośliny nadal kwitną ..z jednej strony te opadająca żółte liście a drugiej piękne kwiaty..przedziwne

Moja działka. 09:06, 06 paź 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Przesadzałam lilie i znalazłam takie paskudztwo jak wżerało się w cebulkę,
czy to larwa opuchlaka?

Ja pierniczę .. Katastrofa ... Dwie tylko były ??.. A te lilie to u Ciebie dawno są ??? Masz w okolicy zurawki albo coś kwasnolubnego ??

Ta plaga jest naprawdę straszna

Szkoda ,źe nie połoozyłas obok nich czegoś coby nam pozwoliło oszacować ich wielkość ...

Buziole Bogusiu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies