Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lawendowy zawrót głowy 14:06, 05 paź 2014

Do góry
To jest ta granica pójdzie z duzym wysunieciem do przodu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 14:04, 05 paź 2014

Do góry
bardzo mi się te trawki podobywują ... dojdą tu jeszcze cebulki szafirków i tulipanów (no właśnie jakich tulipanów ogrodniczka jeszcze nie wie ) ... i konieczna jest mocna plama bordowej purpury (jak mi ktoś powie, ze takiego koloru nie ma to bedę siem kłócić ) ... mocna plama ma z perspektywy ożywiać porcelanowe róże na różance położonej prostopadle ... nie szukamy różanki bo ona jeszcze na tarasie stoi ... ...

Lawendowy zawrót głowy 14:03, 05 paź 2014

Do góry
Zimi dalej nie mozemy sypnac bo kostka stoi zamiast pod domkiem gospodarczym to nadal pod nadadami wiec ... Stoimy z sypaniem po uporaniu sie z tym wszystkim wyglada to tak, piszcie co jeszcze zmienic bo spokojnie przesadze

Nie dosypyeałam do konca kory poniewaz dalej juz bedzie rabata zasypana kamyczkami i chciałam juz bałaganu

Czosnki, krokusy , szafirki juz w ziemi

Zeby oddzielic rabete z kora od tej z kamyczkami chce wokół granicy zasadzic bukszpanowy zywoplocik
Szmaragdowy Zakątek 14:01, 05 paź 2014

Do góry
Magdziu dwieście stronek Ja też pracowałam pomimo że słońca u nas nie było Chyba podobną ilość przekopałyśmy Buziaczki i kfiotki
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 14:00, 05 paź 2014

Do góry
Witam,
mam pytanie jak powinna być siana trawa przy krawężnikach.
Mamy krawężnik o 3,5 cm niżej od poziomu kostki, czy ziemia powinna nachodzić na ten krawężnik i być zrównana z kostką czy krawężnik ma być tylko minimalnie przykryty?
Mój mąż twierdzi, że w ogóle nie powinien być zakryty bo trawa i tak się rozkrzewi i nie będzie go widać... natomiast jak zrównamy poziom ziemi z poziomem kostki to trawa zacznie w nią za jakiś czas wrastać.
Proszę o fachową poradę bo prawie mamy przygotowany teren pod siew a nadal nie wiemy jak prawidłowo to zrobić przy krawężnikach.
Wklejam zdjęcie.
Ogród Eli 13:58, 05 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękne kolorki a trawnik soczysty jak wiosną Buziak

w tym roku wyjątkowo trawnik nie padł od suszy

z dalsza

z bliższa

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:56, 05 paź 2014

Do góry
jeszcze kapka energii z tyłów

i pedałujemy na front bo tam wczoraj ogrodniczkowałam ... zakupione na targach brązowe trawki i moja wiosenna wtopa botaniczna ... niezapominajka kaukaska zostały osadzone - po wielu przymiarkach - w grzecznym szeregu ...

miało być ciut inaczej ale po obejrzeniu relacji z Wojsławic zapragnęłam mieć swoją mikro fantazję wojsławicką na areale i szpaler z ice dance ... trawka ice dance z tych co to Mała Mi (buziak ) w głupocie swojej przed wizytą w Wojsłąwicach rozdawała na prawo i lewo ... z jednej albo dwóch donic z zacną sadzonką (Anek ma łopatę i ostrą i dużą ) metodą podziałów rozlicznych mam szpaler na długości ok 8 metrów

przed schodami ... czyli pod tojeścią ...

i za schodami czyli pod horti Phantom ...

Ogród Eli 13:56, 05 paź 2014

Do góry
chory klon...nie mam pojęcia co mu jest, mam go dobre parę lat i po raz pierwszy coś go dopadło

tawuła

szarłat
Ogród Eli 13:53, 05 paź 2014

Do góry

różne fazy limki...począwszy od pączka
Ogród Eli 13:51, 05 paź 2014

Do góry
pismo obrazkowe...uchwycone podczas poobiedniego spacerku

ten robal to...mucha
Pomóżcie wyczarować mi ogród 13:48, 05 paź 2014

Do góry
Moje berberysy (mam 4 gatunki) nie powalają. Pisałam już, że w słabej ziemi rosną i pewnie dlatego takie mizerne. Jedynie Red Torch są wypasione - mają piękne listki i czerwone owocki Maria, mimo, że rosła od wschodu, zmarniała zupełnie, straciła prawie wszystkie liście(a tak liczyłam na jej przebarwienia jesienne), ale też ma ładne owoce - prawie identyczne jak Red Torch

Red Torch

Maria
Eksperymentarium 13:45, 05 paź 2014

Do góry
Karabela napisał(a)

o tu lepiej widać... z tyłu po lewej Winhester Cathedral, Brother Cadafel i potrzebuję przody... te bladawce od Justi - boskie - zachwyca mnie i pashmina i hercogin. dodac jakieś trawki niskie albo bylinki??? już mnie rączki swędza ))

bardziej po prawej mam horit Silver Dolar, teraz już wybarwnione na różowawo

Mocny róż w jeżówkach daj, do tego bradoróżowe gaury i do tego Carex 'Phoenix Green' albo ostnicę cieniutką (futro)

Na tyle roślin to ta rabatka wydaje mi się trochę zbyt cienka
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:45, 05 paź 2014

Do góry
leśna coraz ładniejsza ale ... no cóż ciągle mam do niej ale ... czeka ją rewolucja ... szczegóły koncepcji się zawiązują ... neuron dopracowuje ... tymczasem jest tak ...

Norweski ogródek... 13:40, 05 paź 2014

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:40, 05 paź 2014

Do góry

poranna kawka dziś w takich okolicznościach ... na ścianie ciepło ... na tarasie zimno ... zamotałam się w kaszmiry i piłam tak szybko by pić gorące ...

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 13:37, 05 paź 2014

Do góry
Już Was nie będę męczyć.
Zobaczcie jeszcze te dziwaki.

Eksperymentarium 13:33, 05 paź 2014

Do góry
Puszczam oczko. Zapinajcie pasy. ..
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 13:25, 05 paź 2014

Do góry
Szydełkowe butki.

Ogród z platanem. 13:24, 05 paź 2014

Do góry
Wykadrowałem ostrzejsze zdjęcie, dla porównania
Marzec 2013

Dzisiaj

Przeglądając zdjęcia do porównania zauważyłem, że mimo małej ilości zmian w nasadzeniach, trochę się zmieniło na plus. Zwłaszcza brak maty gdziekolwiek w ogrodzie i mniej chwastów Stopniowo osiągam zamierzony cel. Jeszcze trochę przeróbek mnie czeka, ale najbardziej drażniące fragmenty okiełznane

I chyba wpadł mi nowy pomysł do głowy Dobrze tak czasami popatrzeć w archiwum.
Ogród z platanem. 13:23, 05 paź 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies