Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:20, 27 gru 2014

Do góry
Kończąc już błyskotliwe dekoracje czas na powrót do tematów ogrodowych. Święta jakby ku końcowi się mają choć czas tej radości potrwa jeszcze to już myśli uciekają do ogrodu.

Zacznę od porządków w zdjęciach - nie wiem jak się za to złapać ale ostre cięcie będzie. Podzielę się fotkami z nowych nabytków i pomyślę jak je ocenić.

na koniec stroik który na oknie przetrwał wichurę

Postawić trawkę nad i... 18:19, 27 gru 2014

Do góry
...witajcie kochani ogrodnicy...
...odświeżam wątek po długim niebycie ( dwa tygodnie bez Ogrodowiska to bardzo długo!-wierzcie mi)...dlatego mimo chęci i czasu,ba!, sporej ilości czasu, tu szczere podziękowania dla Pana Kalendarza, nie jestem chyba w stanie przeczytać tych dziesiątek wpisów ale obiecuję pismo obrazkowe skrzętnie przejrzeć...
... po świątecznym obzarstwie miło było wyjść na żeśkie powietrze i choćby krótki spacer...ogród wyglada znakomicie w bieli...mam nadzieje zobaczyc go w jeszcze grubszej kolderce śnieżnej, chociaz zimy nie lubię...
...i tak z utęsknieniem odliczam czas do wiosny...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:16, 27 gru 2014

Do góry
Zaczarowany domek sąsiadów zimą wygląda jak z bajki i wokół stary sad owocowy

Na sad czereśniowy mam widok z okna kuchennego

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:14, 27 gru 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Przepiękne dekoracje i wianki teraz w białej scenerii pięknie by wyglądały, ja jutro spróbuję na śniegu pofocić......już na szczęście nie wieje

pozdrawiam Mira

Agania dzięki za mile słowo, wiać już nie wieje a sceneria wczoraj wieczorem była cudna ale mój mały gość szalał na sankach i trochę się sceneria zużyła więc czekam na nowe dostawy śniegu.

padło

Kosolkowa Pasja 18:13, 27 gru 2014

Do góry
Madziu fajnie że znów zajrzałas Ja Was wszystkich czasem podczytywalam, ale miałam milion różnych zajęc.. W sumie nadal mam, ale że dluugi świąteczny weekend to trochę zwolnilo się tempo Choinka w ubiegłym roku była ładniejsza.. Teraz jest taka:

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:10, 27 gru 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Mira, rewelacyjny jest ten wianek, ale mi się podoba. Wszystko super, ale ten wianek jest naj.
I chyba wiem, dlaczego nie możesz go powiesić. Pewnie z tej samej, co ja przyczyny - u nas na południu od paru dni straszliwie wieje. Narobiłam sobie wianków - dzwonków i mogłam powiesić na zewnątrz tylko jeden na drzwi, bo jest na nim tylko kokarda. Resztę strach wieszać i rozkładać.
Samego najlepszego na Święta.

Gabrysiu to niezwykle miłe czytać taki komentarz.
Tak te wiatry przed świętami były okropne i nie dość, że się na zewnatrz coś robić nie chciało to i wewnątrz miło nie było.

U nas stroiki zawsze były.
Ja w tym roku mam stroiki, wianki i bukiety. Gabrysiu za rok muszę jeszcze girlandę wyprodukować ale przygotowania trzeba zacząć wcześniej już wiem - znaczy zawsze wiem i jakoś trudno to zmienić

mój stroikowo- doniczkowy designe

Leśne Wzgórze 18:05, 27 gru 2014

Do góry
Dziękuję za życzenia
Jeszcze kilka światełek u mnie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:05, 27 gru 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
jak ja lubię do Ciebie zaglądać
przepiękna zima
miłych chwil z bliskimi życzę i uciekam

Było miło i wesoło, dzieciom jednak zawsze się spieszy

Tych sąsiadów nigdy nie ma w zimie, bo domek typowo letniskowy...nawet nie wiedzą jak uroczo wygląda zimą

Ogrodowy spektakl trwa ... 18:05, 27 gru 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wianek w kratkę wspaniały, ale jak to nie ma jak powiesić, a dlaczego?

Danusiu ja jestem perfekcyjna Pani domu /wg Twojej definicji/. No i przed świętami nie mogłam złapać zasięgu z Panem domu oczywiście perfekcyjnym no a w Wigilię się udało i wisi

nawet nie wiesz jak się cieszę, że Ci się spodobał, no i cieszę się że mi się chciało bo u nas wiankowej tradycji nie ma

Co się stało kwiatom ... 17:39, 27 gru 2014

Do góry
Agata Jak cuda to tylko w Dolince Bolechowickiejjest bardzo fotogeniczna, widoki już po zachodzie słońca.

Wichrowe wzgórze 17:34, 27 gru 2014

Do góry
Witajcie poświątecznie!
Ja tak naprawdę dzisiaj dopiero świętuję, relaksuję się i odpoczywam. Święta to trochę zabieganie, przygotowanie na wizyty gości i nie ma czasu na prawdziwe leniuchowanie. Dzisiaj nareszcie znalazłam czas na to, by odwiedzić znajome wątki i pobuszować w Internecie.
A jak minęły Święta? Najpierw wiosna za oknem i nawet ogrom dekoracji, jakie wykonałam nie dawał w pełni odczuć klimatu Świąt
choinki zrobiłam z szyszek

uplotłam sporo wianków z derenia i winobluszczu

W tym roku dominowało u mnie sreberko (zamiast złota, które zawsze dominowało), biel, pudrowy róż i szkło, czyli w sumie niewiele się zmieniło :lol:

Tegoroczne własnoręczne bombki w kompozycji z gotowymi

Brzózki ogródkowe ścięte jesienią - idealnie wpasowały się w dekorację czekając jako kominkowa podpałka

W wolnym czasie świątecznym przeglądałam oferty szkółek roślin, róż, planowałam co nieco, ale co z planów wyjdzie, to się okaże. Postanowienie noworoczne jest takie, że w ogrodzie powstanie wędzarnia, a co z tego wyjdzie - czas pokaże... Kącik biesiadny mam w planach od 10 lat i jeszcze nie powstał, więc może być i tak, że w nadchodzącym roku tez się nie zrealizuje

W Święta spadło nieco śniegu i zrobiło się zimowo - od razu nastrój zrobił się bardziej świąteczny
Nawet ulepiliśmy świątecznego bałwanka

U Was też biało?

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie!

Co się stało kwiatom ... 17:18, 27 gru 2014

Do góry
Iwona szkoda że Bogatki nie odwiedzają mojego ogrodu są urocze.
Ewa faktycznie wyraz twarzy ma zły może ma zły dzień.
Madżenka to przesyłam trochę mojego śniegu,
fotki śnieżne z ogrodu już były, to teraz z mojej ulubionej Dolinki

Lodowe kaskady na strumyku.

Wilcza Góra 17:09, 27 gru 2014

Do góry
KRYSZTAŁOWE TAKIE TAM...

Wilcza Góra 17:08, 27 gru 2014

Do góry
RAPORT ZIMOWY Z WILCZEJ

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 16:55, 27 gru 2014

Do góry
Dziękuję za pozdrowienia, teraz zostało nam odliczanie dni do wiosny chyba?
Moje Grizwoldowo. Co roku dokupuję kolejne komplety lampek a i tak ciągle mam za mało...Muszę polować poza sezonem.

Nie jest idealnie równo, ale te jałowce mają ze 4 metry i ciężko je opleść.

Widok od ulicy

Na żywo o wiele lepiej to wygląda

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:51, 27 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Agatko, pięknie masz. Też się cieszę z tej bieli
U ciebie duży ogród, nad wodą jest pięknie.
Ja tez się cieszę patrząc na biel przez okno w jadalni

Zostają mi widoki z okna, bo ja nie lubię wychodzić na zewnątrz, to tylko dla zdjęć ogrodu robię wyjątek, w drugi dzień już wydeptałam ścieżki w ogrodzie i trzeba było odśnieżać, bo dzieci przyjechały
Dzisiaj już założyłam odpowiednie butki

dzisiejszy niezbędnik

są dzieci

problemy z podjazdem pod dom są zawsze

Bajkowy ogród Weroniki 16:49, 27 gru 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Mój aparat zauważa, że to smutniejsza pora nadchodzi. Zrobię sobie wagary od O. i pomyślę jak ją przetrwać w miarę radośnie. Ostatnie jesienne kwiaty...i pozdrawiam Dorotko.

Wcale nie jest smutno tylko spokojniej ,
dawno mnie nie było jednak nadrobiłam co się dało i jestem zachwycona przede wszystkim wycieczką. Zdjęcia z niej cudowne .Korzystając z okazji życzę szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia marzeń i duuużo zdrówka.
Pozdrawiam

Czy na ostatnim zdjęciu jest prowadzona na nóżce Wisteria?
Minimalizm z odrobiną romantyczności 16:40, 27 gru 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)
do jesiennych dekoracji dorzuciłam tylko srebrne bombki

bukszpany oświetliłam białymi lampkami
[img size=640x428]http

Dziołszka jakie to sliczne jest
Ogród pod trzema dębami 16:25, 27 gru 2014

Do góry

Ogród pod trzema dębami 16:22, 27 gru 2014

Do góry
Śniegu u mnie spadło bardzo mało i zachował się tylko na północnym tarasie, za to szron już drugi dzień zachwyca.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies