Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Gardenarium 16:03, 23 gru 2014

Wianek w kratkę wspaniały, ale jak to nie ma jak powiesić, a dlaczego?

Instagram Ogrodowiska
Gabriela 17:59, 23 gru 2014

mira napisał(a)

wymodziłam wianek który nie mam jak powiesić

Mira, rewelacyjny jest ten wianek, ale mi się podoba. Wszystko super, ale ten wianek jest naj.
I chyba wiem, dlaczego nie możesz go powiesić. Pewnie z tej samej, co ja przyczyny - u nas na południu od paru dni straszliwie wieje. Narobiłam sobie wianków - dzwonków i mogłam powiesić na zewnątrz tylko jeden na drzwi, bo jest na nim tylko kokarda. Resztę strach wieszać i rozkładać.
Samego najlepszego na Święta.
Agania 17:37, 27 gru 2014

Przepiękne dekoracje i wianki teraz w białej scenerii pięknie by wyglądały, ja jutro spróbuję na śniegu pofocić......już na szczęście nie wieje

pozdrawiam Mira
mira 18:05, 27 gru 2014

Gardenarium napisał(a)
Wianek w kratkę wspaniały, ale jak to nie ma jak powiesić, a dlaczego?

Danusiu ja jestem perfekcyjna Pani domu /wg Twojej definicji/. No i przed świętami nie mogłam złapać zasięgu z Panem domu oczywiście perfekcyjnym no a w Wigilię się udało i wisi

nawet nie wiesz jak się cieszę, że Ci się spodobał, no i cieszę się że mi się chciało bo u nas wiankowej tradycji nie ma

mira 18:10, 27 gru 2014

Gabriela napisał(a)

Mira, rewelacyjny jest ten wianek, ale mi się podoba. Wszystko super, ale ten wianek jest naj.
I chyba wiem, dlaczego nie możesz go powiesić. Pewnie z tej samej, co ja przyczyny - u nas na południu od paru dni straszliwie wieje. Narobiłam sobie wianków - dzwonków i mogłam powiesić na zewnątrz tylko jeden na drzwi, bo jest na nim tylko kokarda. Resztę strach wieszać i rozkładać.
Samego najlepszego na Święta.

Gabrysiu to niezwykle miłe czytać taki komentarz.
Tak te wiatry przed świętami były okropne i nie dość, że się na zewnatrz coś robić nie chciało to i wewnątrz miło nie było.

U nas stroiki zawsze były.
Ja w tym roku mam stroiki, wianki i bukiety. Gabrysiu za rok muszę jeszcze girlandę wyprodukować ale przygotowania trzeba zacząć wcześniej już wiem - znaczy zawsze wiem i jakoś trudno to zmienić

mój stroikowo- doniczkowy designe

mira 18:14, 27 gru 2014

Agania napisał(a)
Przepiękne dekoracje i wianki teraz w białej scenerii pięknie by wyglądały, ja jutro spróbuję na śniegu pofocić......już na szczęście nie wieje

pozdrawiam Mira

Agania dzięki za mile słowo, wiać już nie wieje a sceneria wczoraj wieczorem była cudna ale mój mały gość szalał na sankach i trochę się sceneria zużyła więc czekam na nowe dostawy śniegu.

padło

mira 18:20, 27 gru 2014

Kończąc już błyskotliwe dekoracje czas na powrót do tematów ogrodowych. Święta jakby ku końcowi się mają choć czas tej radości potrwa jeszcze to już myśli uciekają do ogrodu.

Zacznę od porządków w zdjęciach - nie wiem jak się za to złapać ale ostre cięcie będzie. Podzielę się fotkami z nowych nabytków i pomyślę jak je ocenić.

na koniec stroik który na oknie przetrwał wichurę

mira 18:25, 27 gru 2014

Spacer świąteczny po ogrodzie

o!! ciemierniki się wykluwają myślę sobie

w zacisznym miejscu ta żurawka przetrwała najpiękniej, daje kolor i widać ją z daleka w tej szarej scenerii

kapusta trzyma fajnie kolor i pasowałoby ich kilka to ożywią ten szary świat

rozplenica pięknie powiewa i też przyciąga wzrok

Ewkakonewka 18:26, 27 gru 2014

Piękne dekoracje, wianek na drzwiach faktycznie idealny jest Macham poświątecznie
mira 18:30, 27 gru 2014

Daszek zarasta mech co mnie cieszy bo klimat się robi/a rabaty bylinowej już doczekać się nie mogę jak ją dopadnę

jodła koreańska wyrosła nie wiadomo kiedy - teraz to widzę/ moja ulubiona kosodrzewina

pozdrawiam wszystkich zaglądających i zapadam się w porządkach z fotkami.