No faktycznie.. tam wierzą w Oko Proroka Dzięki za odpowiedź.. drzewko fajnie wygląda z tymi oczami
W różach nie pomogę bo jestem laik w tym temacie... ale muszę przyznać, że masz bardzo dorodne okazy.
W telewizji pomieszali nazwy roślin.. ha, ha, ha.. nawet kwiatowa telewizja kłamie ... kuliste kwiatki to kalina Eskimo (potem podprawili nazwę). Niestety nie pachnie, ale świetnie rośnie w półcieniu. U mnie słoneczka dużo mnie ma..
Nie choruj, bo czytam, że Cię rozłożyło... święta idą... (ja akurat przed świętami mogę zaniemóc byle niczego nie robić czytaj nie gotować )
Dzięki Bogdziu, że się trudziłaś. Maizner Fastnacht różni się od mojej wzrostem, moja ma już ok.200cm, a rośnie u mnie od kwietnia 2013r. Znalazłam w swoich szpargałach zdjęcie zakupu i jest to BLUE QUEEN. Myślę, że są spokrewnione.Buziaki.
Weroniko.. życzenia świąteczne zostawiam.. i swój ślad... oglądam dziś wizytówki i tam gdzie mi sie bardzo podoba zostawiać ślad na wątku... u Ciebie musowo też muszę go zostawić
Wcale nie jest smutno tylko spokojniej ,
dawno mnie nie było jednak nadrobiłam co się dało i jestem zachwycona przede wszystkim wycieczką. Zdjęcia z niej cudowne .Korzystając z okazji życzę szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia marzeń i duuużo zdrówka.
Pozdrawiam
Czy na ostatnim zdjęciu jest prowadzona na nóżce Wisteria?
*** Aniu, dzięki za pomoc
i Życzę Tobie, sobie i naszym znajomym z O.
by rok 2015 przyniósł nam same dobre rzeczy, radość i zdrowie.
No wciąż nie wiem. Aspiryn szukałam dla porównania i myślę, że nie jest tak pełna jak moja,i chyba ma inny kształt płatków, jest niższa niż moja i moja ma sztywne pędy. Jako cały krzew prezentuje się podobnie, choć jest wyższa. Kupiłam jako wielkokwiatową, ale opakowaniom nie można wierzyć. Czy Aspiryn może tak wyglądać jesienią?
Jest różowa w listopadowym chłodzie, widać jak jest pełna.
Tak była zapakowana, ta od lewej.
W lipcu jest biała, taki kształt kwiatów.
A taka jest w połowie czerwca.
*** Aniu,dziękuję za wyróżnienie. Dla Ciebie, wspaniałego 2015 roku!
Łóżko mnie trzymało w tym roku długo, ale na święta się pozbierałam, i coś tam przygotować musiałam. W teraźniejszych świętach widzę coraz mniej świąt, ale coś tam dla siebie wynajduję tematycznie związanego z Narodzinami i Posłannictwem Chrystusa...by sens miał ten czas świąteczny.
Kartek gifowych system już nie przyjmuje, ale raz mi się udało, i kartka Bożonarodzeniowa jest wcześniej a życzenia aktualne.
Pogoda szara, więc i widzenie świata podobne, powiem krótko, nic mi się nie chce i nic mnie nie cieszy. Sniegu, słoneczka i błękitnego nieba mi się zachciało, a potem szybko wiosennych roślinek.
Wstawię chociaż różyczki, które mi chorowanie umilały, a pod nimi worek leków.