Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

monteverde 23:32, 02 gru 2014

weronika77 napisał(a)
Maria Teresia? Chcę się upewnić. Rabatowa, różowa czasem łososiowa, zdrowa i kwitnąca bez humorów, VI, IX.

Wygląda na Maria Theresia
monteverde 23:42, 02 gru 2014

weronika77 napisał(a)
To moja KREMOWA, nie ma nazwy, a warta, żeby nazywać ją po imieniu. Kwitnie ziezmordowanie wielką ilością róż, raz białych, raz kremowych, a jesienią różowych. Jak się nazywa?

a nie jest to Aspiryn Rose?
Bogdzia 09:12, 03 gru 2014

Weroniko zostawiam zdjecia mojej Mainzer Fastnacht, moim zdaniem jest taka jak Twoja i tez pachnie.

Mala_Mi 23:11, 04 gru 2014

No faktycznie.. tam wierzą w Oko Proroka Dzięki za odpowiedź.. drzewko fajnie wygląda z tymi oczami

W różach nie pomogę bo jestem laik w tym temacie... ale muszę przyznać, że masz bardzo dorodne okazy.

W telewizji pomieszali nazwy roślin.. ha, ha, ha.. nawet kwiatowa telewizja kłamie ... kuliste kwiatki to kalina Eskimo (potem podprawili nazwę). Niestety nie pachnie, ale świetnie rośnie w półcieniu. U mnie słoneczka dużo mnie ma..

Nie choruj, bo czytam, że Cię rozłożyło... święta idą... (ja akurat przed świętami mogę zaniemóc byle niczego nie robić czytaj nie gotować )
weronika77 22:20, 19 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Weroniko dla mnie to Mainzer Fastnacht , poczytaj o niej i sprawdz.
http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rosa%20MAINZER%20FASTNACHT%20%27Tannacht%27&lang=1

Dzięki Bogdziu, że się trudziłaś. Maizner Fastnacht różni się od mojej wzrostem, moja ma już ok.200cm, a rośnie u mnie od kwietnia 2013r. Znalazłam w swoich szpargałach zdjęcie zakupu i jest to BLUE QUEEN. Myślę, że są spokrewnione.Buziaki.

Mala_Mi 13:55, 26 gru 2014

Weroniko.. życzenia świąteczne zostawiam.. i swój ślad... oglądam dziś wizytówki i tam gdzie mi sie bardzo podoba zostawiać ślad na wątku... u Ciebie musowo też muszę go zostawić
Bogdzia 20:00, 26 gru 2014

weronika77 napisał(a)

Dzięki Bogdziu, że się trudziłaś. Maizner Fastnacht różni się od mojej wzrostem, moja ma już ok.200cm, a rośnie u mnie od kwietnia 2013r. Znalazłam w swoich szpargałach zdjęcie zakupu i jest to BLUE QUEEN. Myślę, że są spokrewnione.Buziaki.

Też mysle ze sa spokrewnione bo moja też na 2m rośnie a jej nazwy jestem pewna.Pozdrówka serdeczne.
MagdalenaK8 16:49, 27 gru 2014

weronika77 napisał(a)

Mój aparat zauważa, że to smutniejsza pora nadchodzi. Zrobię sobie wagary od O. i pomyślę jak ją przetrwać w miarę radośnie. Ostatnie jesienne kwiaty...i pozdrawiam Dorotko.

Wcale nie jest smutno tylko spokojniej ,
dawno mnie nie było jednak nadrobiłam co się dało i jestem zachwycona przede wszystkim wycieczką. Zdjęcia z niej cudowne .Korzystając z okazji życzę szczęśliwego Nowego Roku, spełnienia marzeń i duuużo zdrówka.
Pozdrawiam

Czy na ostatnim zdjęciu jest prowadzona na nóżce Wisteria?
weronika77 21:06, 02 sty 2015

monteverde napisał(a)

a nie jest to Aspiryn Rose?

Aniu, dzięki za pomoc
i Życzę Tobie, sobie i naszym znajomym z O.
by rok 2015 przyniósł nam same dobre rzeczy, radość i zdrowie
.
No wciąż nie wiem. Aspiryn szukałam dla porównania i myślę, że nie jest tak pełna jak moja,i chyba ma inny kształt płatków, jest niższa niż moja i moja ma sztywne pędy. Jako cały krzew prezentuje się podobnie, choć jest wyższa. Kupiłam jako wielkokwiatową, ale opakowaniom nie można wierzyć. Czy Aspiryn może tak wyglądać jesienią?

Jest różowa w listopadowym chłodzie, widać jak jest pełna.

Tak była zapakowana, ta od lewej.

W lipcu jest biała, taki kształt kwiatów.

A taka jest w połowie czerwca.
weronika77 21:38, 02 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)
No faktycznie.. tam wierzą w Oko Proroka Dzięki za odpowiedź.. drzewko fajnie wygląda z tymi oczami

W różach nie pomogę bo jestem laik w tym temacie... ale muszę przyznać, że masz bardzo dorodne okazy.

W telewizji pomieszali nazwy roślin.. ha, ha, ha.. nawet kwiatowa telewizja kłamie ... kuliste kwiatki to kalina Eskimo (potem podprawili nazwę). Niestety nie pachnie, ale świetnie rośnie w półcieniu. U mnie słoneczka dużo mnie ma..

Nie choruj, bo czytam, że Cię rozłożyło... święta idą... (ja akurat przed świętami mogę zaniemóc byle niczego nie robić czytaj nie gotować )

Aniu,dziękuję za wyróżnienie. Dla Ciebie, wspaniałego 2015 roku!
Łóżko mnie trzymało w tym roku długo, ale na święta się pozbierałam, i coś tam przygotować musiałam. W teraźniejszych świętach widzę coraz mniej świąt, ale coś tam dla siebie wynajduję tematycznie związanego z Narodzinami i Posłannictwem Chrystusa...by sens miał ten czas świąteczny.
Kartek gifowych system już nie przyjmuje, ale raz mi się udało, i kartka Bożonarodzeniowa jest wcześniej a życzenia aktualne.
Pogoda szara, więc i widzenie świata podobne, powiem krótko, nic mi się nie chce i nic mnie nie cieszy. Sniegu, słoneczka i błękitnego nieba mi się zachciało, a potem szybko wiosennych roślinek.

Wstawię chociaż różyczki, które mi chorowanie umilały, a pod nimi worek leków.