ten rok jest wyjątkowo dziwny
ja niestety zaczynam kolejny od wizyt w Prokocimiu ...
musimy, ponieważ Kubusiowi wprowadzili nowe leki i muszą od nowa badać czy skutkują...czy są jakieś efekty ...
na Wigilii puściły mi hamulce i popłakałam sobie ...
cały czas trzymałam się ... aż do dzisiaj ...
od października i tak byłam dzielna,
rozkleiłam się po życzeniach znajomej ...
niech ten nowy zbliżający się rok będzie lepszy od tego,
który odchodzi !!!!!!!!!!
tego sobie i WAM wszystkim życzę
nasza choinka ubrana została przez nas wszystkich, każdy miał swój udział
Jolu, piękna choinka, ale przy okazji pochwale ładną kompozycję ramek na ścianie.
Z okazji świąt życzę ci wszystkiego, co najlepsze, opieki Bożej Dzieciny, radości , milosci i zdrowia.
Tak niewiele nam potrzeba,
by przytulić się do nieba.
Zdrowia, szczęścia, bliskich blisko
i miłości ponad wszystko
WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WSZYSTKICH ODWIEDZAJĄCYCH.
Danusiu Kochana! Ten rok, niełatwy, przeczłapał jednak do końca, i mam nadzieję, że wybaczysz mi moje monstrualne zaległości w „bywaniu”... Do Ciebie jednak zaglądam, i choć nie współuczestniczyłam na bieżąco w oklaskach i gratulacjach z powodu TWOICH SUKCESÓW ZAWODOWYCH, a także wielu innych BARDZO WAŻNYCH POWODÓW I OKAZJI, PRYWATNYCH oraz RODZINNYCH, to nadrabiam to teraz, klaszcząc do spuchnięcia łap! I nigdy nie pojmę, jak Ty to wszystko robisz, że potrafisz tak cudownie okiełznać – i zieleń, i kolor, i przestrzeń, i tę gromadę obcych ludzi, których przeistoczyłaś w ogromną rodzinę!!! Dlatego jeszcze przed Wigilią musiałam koniecznie tu przybiec i Cię uściskać. I Wicia też! Wszystkiego najlepszego!
Wszystkim Kochanym Ogrodowiskowym składam najserdeczniejsze życzenia Świąteczne słowami Jana Kasprowicza:
„Przy wigilijnym stole
Łamiąc opłatek święty
Wspomnijcie, że dzień radosny
W miłości jest poczęty,
Że jako mówi Wam wszystkim
Dawne odwieczne orędzie -
Z pierwszą na niebie gwiazdką
Bóg w Waszym domu zasiędzie”