Grażynko kolorowa tak, w ub roku 1 października był mróz i załatwił mi sporo roślin głównie róże, teraz mogę się jeszcze cieszyć
a grzybów podobno sporo tak słyszałam ale nie zbieram to niewiem - u mniew ogrodzie był 1 kozak
kiścień się bardziej zbordził i kontrastuje z hosta w stanie już agonalnym
niestety ja nie mam krajobrazu jak Ty więc jedynie takie są moje zapożyczone krajobrazy i tym się cieszę, że jakieś drzewa gdzieś są, działki nowe pokupione wycinają do pnia i nic nie zostaje - co zrobić
o łał mistrzyni zawitała miło że znalazłaś choć 1 zdjęcie
Twoje astry i Gabrysi zachwyciły mnie no i mam nowe ale skarłowaciałe i nie wiem czy warto przesadzić co gruntu czy przetrwają - takie kolory tobym chciala
Dziękuję Małgosiu
Dzisiaj już zimno i mokro i jesień już nie taka piękna
Kolekcja miskantów mówisz...faktycznie kupiłam w tym rok parę na próbę jak sobie poradzą z moim srogim klimatem i tym sposobem mam już kolekcje
Twojego purple fall jestem bardzo ciekawa, czekam na relację wiosną jak ruszy.
Dobrze pamiętasz że sadziłam bukszpany przy placyku żwirowym 2 lata temu, ale bukszpany Małgosiu to u mnie nie rosną najlepiej. Zaatakował je grzyb bo tam gęsto i trochę cienia. Nie pomogło pryskanie to zbyt późno zrobiłam oprysk. Wyrzuciłam je wiosną bo mnie denerwowały i posadziłam nowe. Ale bez rewelacji, te nowe zaczął też atakować grzyb, oprysk pomógł ale ich wygląd pozostawiał wiele do życzenia. Wyglądały kiepsko i jakby niedożywione. Kupiłam Małgosiu Florovit jesienny do zimozielonych i w połowie września je podlałam. Jest dużo lepiej ale bukszpany są narazie małe i ich za bardzo nie pokazuję. Nawet przez chwilę myślałam żeby tę bukszpanową odwódkę czymś zastąpić bo straciłam do niej serce.
Jestem teraz na szkoleniu i wracam do dom po 19 i dopiero w sobotę moge fotkę zrobić. Ale uwierz Małgoś że Twoje wyglądają lepiej
Narazie mam taką i tu trochę widać te bukszpany
Hahahaaaa że niby taki legendarny donżuan jestem ale ja przecież nic nie robię
Oj nieładnie tak donosić jeszcze Tygrysek się na mnie pogniewa i co będzie ? Do Gardenii to Ala już będzie w zaawansowanym stanie i nawet bez pokuty trzeba będzie jej pomagać
Filtr w moim aparacie zwie się MAGIC dlatego nazywam go magicznym