Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:38, 02 paź 2014

Do góry
Monika, nie ma za co!

Parę fotek.
Sadzone niedawno maleństwa - brzozy Doorenbos, derenie Elegantissima, ambrowce i grujeczniki - w przechowalni, podrosnąć mają i jadą na południe

Kot oczywiście zainteresował się i niespodzianka

Variegata bukszpany -foty na życzenie Miłki

Trawki i zjedzone przed sekunda winogrona oraz przygotowane do wsadzenia w grunt cebule w doniczkach (koszyki skończyły się wieki temu
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:38, 02 paź 2014

Do góry
Mi sięawatar podobał..taki z jajem

cd wrzosowiska

Trawy mus koniecznie.. baron i brązowe pasują u ciebie, u mnei jeszcze rośnie goryczka co kwitnie jesienią... widać ją Maruschka trawy to siewki, ale nawet mogą tu być ..

lub taka (nazwa trawy na innym kompie) i w tle różaneczniki, jak urosną będzie miodzio

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:35, 02 paź 2014

Do góry
Wstawiam po trochu bo jak 3 raz zje to się wnerwię

Było fajne wrzoswisko ale juz jest busz..

Maruschka to ta bordowa, szare to modrzewnica.. wrzosy juz przekwitły wiec wygląda to już słabo.. ale dalej cieszy

kompaktowa odmiana paczkowego wrzosu, taki u ciebie widzę... red baron, i azalie, berberysy kulkowe, Winter Gold.. ale t oja i mój gust kokosszki

Berberys, mogą bycte Twoje żółte. też będzie fajnie, ale wiećej bordowych wrzosów o ciemnych lisciach

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:30, 02 paź 2014

Do góry
Jola, dwa razy sie opsiałam i zjadło, siedzę na laptopie na którym ciagle cos przyciskam i porywa kosmos.

Pasowałby jeszcze trawa czerwona Red baron Muss mieć na rabacie

Pionowe akcenty nawet z Marikena lub trzmieliny..też spasują i będzie cos wyżsszego

Tu są wrzosy, wrzośce, mariken, stipa (teraz już brzydka) i kosodrzewina

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 11:28, 02 paź 2014

Do góry
gunera porównanie liścia i chyba to kwiatostan idzie takie małe coś się wykluło

i to chyba kwiatostan idzie na jesień

i bananowiec basio czeka na zimowanie

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:27, 02 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dzięki... i Floribunda jest tańsza
Hortki na dzień przedwczorajszy... kolejność w jakiej oceniam je......
Nr 1 Phantom

Nr 2 Vanilka, ale ostra konkurencja dla Phantom

Nr 3 Limka (najpóźniej kwitnie, najszybciej traci kolor)

Aniu Twoje hortki jakieś ładniejsze, moje w tym roku mi się nie podobają nawet Phantom ma jakiś rzadki kwiatostan i na buro się przebarwiają nawet im zdjęć za bardzo nie robię jedyna Bounty jeszcze ładnie wyglądapozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:20, 02 paź 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:19, 02 paź 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Och, te kolory RÓŻE podziwiam U Ciebie Aniu, pasę nimi oczy

Violu to mnie cieszy, że mogę trochę sprawić komuś radości
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:10, 02 paź 2014

Do góry
ewa_k napisał(a)
ale cuda!

Dziękuję
"Baśniowy" Ogród 11:07, 02 paź 2014

Do góry
Halino zmiany wskazane przesadzać ,kombinować mogę ,ale już kręgosłup siada...i trzeba bardziej uważać
Nie przejmuj się ,mi też dziś nie do śmiechu...samo życie ,trzeba myśleć o przyjemnych rzeczach

I u mnie już widać jesień...

Ze słoneczników tylko trzy zostały, resztę zjadły ślimaki, pomimo podsypywania granulkami

Kolorowy ogród na piasku 11:02, 02 paź 2014

Do góry
viva napisał(a)
Dziękuje Wszystkim za miłe wpisy.
Długo mnie nie było ale mam nadzieję, że już wkrótce dam radę wrócić na forum. I nie chodzi tylko o ilość obowiązków.
Postaram się wtedy wszystkim odpowiedzieć.
Teraz zostawiam troszkę wrześniowych klimatów z moimi ulubionymi trawkami

Piękne widoczki na dobry dzień, pozdrówka Vivo
CISY 10:58, 02 paź 2014

Do góry
Zdjęcia cisów
Lawendowy zawrót głowy 10:58, 02 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dziewczyny co kupowac co przestawiac .....

Mało tego ....

Dalej z lewej sadza sie tuje przed nimi beda miskanty i hortensja L

Ja się do projektowania nie nadaję, mogę napisać co mi nie pasuje.
Do wrzosowiska nie pasuje takie sadzenie pod linijkę, bo wygląda na sztuczne.
Zasłoniłabym czymś siatkę i widok na drogę.
Brakuje czerwonego koloru który spójnie połączy czerwone buki, miskanty i da "życie" we wrzosach, bo same białe jest mdłe.
Te tujki "mopy" jakoś mi tu nie pasują, może zamień je z berberysami i ułóż bardziej luźno, nie tak w rządku. Ja bym już tu widziała bardziej niskie sosny np Winter Gold i pionowe akcenty z berberysu np Orange rocket. Fajnie by wyglądały trawy, nadadzą lekkości rabacie. Mogą być jakieś brązowe, Praire pomarańczowe.. nazwy traw mam na innym kompie i teraz nie podpowiem. Nawet stipa super wygląda. Słaba do zimowania, ale czasami sie udaje.
Wrzosy mam wrażenie, że są zdecydowanie za gęsto. wrzosy rosną całkiem spore, tak co 30 cm jest już na gęsto, ale też zalezy od odmiany. Zróżnicuj je trochę bo dwie odmiany białe się zlewają. Daj coś może bordowego?? Nawiąże do buków. Różowego tu nie widzę. Wrzośce jak najbardziej, ale posadż niskie odmiany, bo cześć wrzosów masz tez w niskiej odmianie, a wrzośce potrafią urosnąć wysoko nawet przycinane.

I znów mi skasowało moje pisanie... muszę uciekać.

Acha jak wrzosy to może jake azalie np azalia japońska kermesina alba lub Maruschka ? Maruschka pięknie przebarwia się na jesień i zimę, by pasowała. Albo różanecznik niski zwarty np różanecznik cunningham white?
Te mopy mi tu nie pasują i już.. sorki.. nie to chciałaś usłyszeć

I krokusy na wiosnę pomiędzy wrzosy.
Choroby i szkodniki cyprysików, cyprysik - Chamaecyparis 10:51, 02 paź 2014

Do góry

Witam wszystkich!
Mam kłopot z cyprysiakami. Sadzone były 3 lata temu. Niektóre są bardzo ładne, duże i zdrowe. Nistety w przeciągu ok. pół roku wypadły mi 3 sztuki, a teraz czwarta choruje (zdjęcie). Po wcześniejszych rozmowach z Panem w szkółce, miejsce po usuniętych drzewkach zlałam bioseptem, oraz potaktowałam również nim drzewka znajdujęce się w okolicy. Niestety jak widać na załączonych zdjęciach lecą kolejne.
Dodam, że drzewka mają podlewanie kropelkowe, nie maja maty szmaty, a wyściółkę maja z kory.
Prosze o pomoc. Strasznie mi ich szkoda, bo są już takie duże.
Pozdrawiam
Agata

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:49, 02 paź 2014

Do góry
Musze jeszcze dokupić róż - sa niesamowite Daruję im nawet te kolce

I pieknotka dla Agani - tu zblizenie - rabaty koło starej altany. Pięknotka jest pod ozdobną bordową wiśnią, miedzy wysokoimi astrami a białym dereniem. Pewnie późną jesienia i zima będzie bardziej widoczna, ale chciałam by miała osłoniete miejsce

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:44, 02 paź 2014

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:38, 02 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Mileno

Formujemy sobie koszyczek o potrzebnej nam wielkości i głębokości, wkładamy w dołek, ja nasypałem jeszcze na dno kompostu

Wkładamy cebule i zasypujemy ziemią... siatka jest wyciągnięta na równo z powierzchnią rabaty, ale jest niewidoczna.

Możę się komuś przyda.

genialne!!!!!

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:34, 02 paź 2014

Do góry
Lawendowy zawrót głowy 10:33, 02 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Znowu musze bajzlownik pokazywac bo przerwa w robocie tuje do konca płotu , a przed nie miskanty i hortki i zakreca i hortki i miskanty pod swierki zeby zasłonic pnie.

A co to za trawy po prawej stronie? Ja bym właśnie trawy posadzila przed thuje. Miskanty gracki bądź ML, a przed miśki hortki co Ty na to? Ale ja się nie znam
edit: hahahaha, właśnie napisalam to co Ty
Przed serby też daj trawy
Ranczo Edy 10:33, 02 paź 2014

Do góry
U mnie się przejaśnia, może i do Ciebie słoneczko zaglądnie, czego Tobie życzę!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies