Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 19:29, 21 lis 2014

Do góry
...maleńka Bobo...od maja do października
Pszczelarnia 19:27, 21 lis 2014

Do góry
Wszystko inne dzieje się jakby obok:

Życie w wiejskim ogrodzie 19:20, 21 lis 2014

Do góry
Agcia napisał(a)

Makkasiu Przemkowi nie tyle chodziło o prace typowe w ogrodzie na rabatach ale o małą architekturę i nie tylko np.wytyczanie i wykonanie płotu, słupków, furtek, projektowanie i realizacja tarasu na fundamencie, domki dla ptaków i owadów i różne prace z drewna z odzysku.

Kobietki na ogrodowisku mamy bardzo zdolne, pomysłowe i pracowite jak mróweczki. Sama praca z grabkami, szpadlem itp.wykańcza i chodzimy czasem jak paralityki

Nic dodać nic ująć Dokładnie tak Podziwiam Was za to że jesteście pracowite i nie boicie się nowych wyzwań a przy tym bardzo kreatywne

Pozdrawiam

Pszczelarnia 19:18, 21 lis 2014

Do góry
Kwiecień 2014.

Prace ogrodowe przy kościele trwają. Uwijamy się jak mrówki.
Każda skiba ziemi jest przesiana, dołki pod rośliny zaprawione cudowną próchnicą, wszystko obficie podlewane, od sznurka sadzone, kamienie i głazy usuwane; jedna wielka z nas orkiestra.

Życie w wiejskim ogrodzie 19:16, 21 lis 2014

Do góry
makkasia napisał(a)

Przemku z tego co czytam na O to większość ogrodniczek robi wszystko sama albo prawie sama Stąd te nasze bóle pleców, krzyży, barków, łopatek itd.
Jeśli chodzi o rabatę z Vanilkami to uważam, że jedynie lawenda może mieć kłopoty ze względu na mniejsze nasłonecznienie i kwaśność gleby.
Wszystko okaże się w praniu. Oby wszystko pięknie rosło bo ta rabata jest piękna
ściskam

Równouprawnienie jednym słowem Panie naprawiają samochody, budują domy i drogi a panowie piorą, gotują i wychowują dzieci Podziały na meskie i żeńskie obowiązki coraz bardziej się zacierają

O rośliny na rabacie w ogóle się nie martwię Hortensje mają kwaśną ziemię a reszta zwykłą ogrodową W sezonie każda roślina dostaje indywidualny nawóz i doskonale sobie radzą

Życie w wiejskim ogrodzie 19:10, 21 lis 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Chyba szuflę i do odśnieżania

Zapowiadają ocieplenie w następnym tygodniu więc myślę że nie będzie aż tak źle a zimy podobno ma nie być

Trawy i turzyce na wilgotne stanowiska 19:08, 21 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Polecam w pierwszej kolejności turzycę 'Aurea' o żółtym zabarwieniu, może rosnąć nawet w płytkiej wodzie lub na brzegu zbiornika wodnego.
Więcej zdjęć znajduje się w artykule Urocze turzyce

Carex elata 'Aurea'

Wie może ktoś gdzie wysyłkowo można tą pięknotkę kupić?
Trawy i turzyce na wilgotne stanowiska 19:06, 21 lis 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Ponikło igłowate Eleocharis acicularis nadaje się na wilgotne stanowiska, podmokłe miejsca, może też rosnąć pod wodą, ...

Mariuszu bardzo dziękuję bo chyba właśnie zidentyfikowałam trawkę, która była u mnie bezimienna. https://www.ogrodowisko.pl/watek/58-identyfikacja-traw?page=25
Połowa działki - czyli mam powoli dość 19:04, 21 lis 2014

Do góry
To moje zawilce
Ogród z perspektywą na przyszłość 18:55, 21 lis 2014

Do góry
W zeszłym roku było szaro-srebrno.

Będę te wianki jeszcze reanimowała,ale w tym roku mam ochote na troche miedzi tak modnej w tym sezonie i na prosty naturalny wianek.Narazie pierwszy został reanimowany wianek z hortensji. Potraktowałam go delikatnie złotym sprayem i wyszło naprawdę fajnie.

Postaram się zrobic jeszcze zdjęcie z bliska.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:35, 21 lis 2014

Do góry
Oto co dostałam od Soni z Ogrodowiska ,ale się cieszę , robota będzie w lutym Dzięki Soniu
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:27, 21 lis 2014

Do góry
Humorek sobie poprawiłam Pozdrawiam zaglądających
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:19, 21 lis 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Agnieszko,
rano śnieg z deszczem troszkę postraszył, ale taką porę roku mamy, że wszystkiego można się spodziewać. Tak na wszelki wypadek opony już zimowe i łopaty do odśnieżania w gotowości.
A ja mimo wszystko lubię zimę
Wspomnienie zimy, luty 2014

O mamiuniu, wystraszyłam się, że już przyszła ... zima zła
Ogród z perspektywą na przyszłość 18:12, 21 lis 2014

Do góry
Cieszę się, że idzie zima. Niech juz pada śnieg!!! Bedzie magicznie, klimatycznieJestem gotowaCzas pomyśleć o wianku

Mój 4 arowy azyl... 17:47, 21 lis 2014

Do góry
Przygotowania do świąt czas zacząć. O sprzątaniu na razie nie myślę, ale ciasto na świąteczny piernik dojrzewający zrobione.Mam nadzieję, że wybrałam świetny przepis.
Do połowy grudnia dojrzewać będzie w lodówce A potem pieczenie i zdobienie.

Mój mały skrawek ziemi 17:41, 21 lis 2014

Do góry
Ogródek Anity 16:43, 21 lis 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
U mnie zamieszkała dopiero zeszłej jesieni, miałam ją więc pierwszy sezon....na razie wrażenia ogólne dobre!

Piękna i zdrowa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:40, 21 lis 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Aj, piękne fotki! Trudno wybrać najładniejszą! Ja tez lubie twój ogród za różnorodność i podzielam zdanie Pszczółki

Anitko dzięki ja lubię formalne ogrody, ale z nutką bałaganu, czasami nazywają to romantyzmem szkoda, że więcej mam bałaganu
Idę do was poczytać, bo ostatnio to nie wyrabiam zupełnie, a jeszcze urwałam drzwi od zamrażarki i nie mogę znaleźć
czekam, jak za rok ten biały dzwonek Poszarskiego będzie kwitł, zapomniałam sfocić, teraz to złota, ładna kulka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:37, 21 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Gołodupiec - czy on lubi wędrować? Bo może mu się u nas spodobało?
Świetne zdjęcia - namawiam Cię do ograniczenia gatunków a potem stukam się w głowę, bo podziwiam odmiany.
Taki miskant 'Flamingo' jest urodziwy.
Jak żyć bez tego urodzaju w ogrodzie?

Ha, ha....i to jak, gdzie już nie był! ale tu został zaklinowany porządnie i nie wiem, jak go wyciągniemy no nic, zimą i wiosną będziemy na niego patrzeć
no nie da się aż tak ograniczyć, no jak żyć...latem bez wachlarza barw, struktur i zapachów chyba powinnaś wziąć ode mnie róże Lancaster na żywopłot, masz gdzie wcisnąć pachnie i kwitnietylko niesamowicie rośnie, może to plus?
a tu Symphatia
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:23, 21 lis 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Jeju u ciebie już prawie zima.

Piotr jak i czym umacniałeś, jakim spoiwem kamienne płyty i czy żwir ci się nie obsuwa, pęknie ukryłeś folię, a ja ja mam z tym cały czas problem?

Płyty kamienne nie są niczym mocowane są tyko układane na sucho i tyle,
A żwir się nie obsuwa nigdzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies