Pod tuje i świerka możesz posadzić każdą z polecanych traw .. wrzuciłam jeszcze u siebie hochlę, też polecam I oczywiście z niskich to wiesz, ze evergold.. ale w niskich to już Madżen jest lepsza. Ja na nowo zakochałam sie w Ice Dance po wizycie w Wojsławicach
Zaśmiecę fotką
Fotki... dla uparciuchów
Nie ma co pokazywać....jest kiepsko
Przed Rh miały być buksy, ale nie wystarczyło i są hosty...tymczasowo
Korę mi wywiało, albo zakopałam przy ciągłym przesadzaniu. Nie wiem czy dosypywać teraz, czy poczekać do wiosny?
Kule buksowe jakoś kul nie przypominają...i ogólnie wszystkie są brązowawe. Dzisiaj drugi raz będę lała florovitem.
Perzownik wydeptany przez Pana "ślimaka" glazurnika
Ha, ha, ha.. rzuciłam okiem na koniec posta i sobie pomyślałam, że ja jakbym miała takie zaległości to też ..bym patrzyła ile mam do nadrobienia Czytam całość i piszesz dokładnie to samo
Jakiej odmiany są te berberysy? Na początku myślałam posadzić w tym moim komciku kilka krzewów w tym też berberysy zrezygnowalam ze wględu na brak liści zima. Ale teraz to już nie wiem. Ciągle wracam do komputera i patrze na to zdjęcie. Myślę o mojej ścianie na tle której chciałam tam w przyszłości coś dosadzić ale jeszcze do końca nie wiedziałam co, może właśnie berberysy? Mama trzy sztuki do przesadzewnia właśnie kolumnowy jeśli nie przkrecam to Pani od której go kupowałam nazwała go "Orange" nie ma takiej nazwy w katalogu roslin który posiadam więc nie jestem pewna czy jest to nazwa właściwa.
A o to zdjęcie tego zakątka który muszę zagospodarować
Gdzie chcesz je dać? Tzn koło czego, jakie stanowisko, ile miejsca? Czy maja być też zimą czy tylko latem...
Traw jest tak dużo, że głowa boli.... samych rozplenic jest tak dużo, że idzie się pogubić. łatwiej mi napisać jak się o jakaś zapytasz. Rozplenice polecam wszystkie, to piękne trawy. Ale one zajmują sporo na szerokość. Ale mus je mieć koniecznie... nie wyobrażam sobie ogrodu bez rozplenicy, Black Beauty jest po prostu odjazdowa, zerknij do Irenki z Miłkowa, wstawiała ostatnio. Poszperaj w necie jaka wielkość ci odpowiada. I pamiętaj, każda rozplenica jest ładna.
To moja Black.. ale foto kiepskei
Druga konieczna trawa w ogrodzie to miskant chiński. Morning jest wysoki, ale z niższych polecam Kleine Silberspinne .. srebrne kłosy. Podoba mi się a nie mam Yaku Jima, też z niższych,piękna fontanna ewentualnie Adagio
Ze średnich ta jest fajna..trzęślica modra "Variegata" (łac. Molinia caerulea), foto kiepskie. Pisze, że lubi dość mokro, ale u mnie rośnie i na suchym. Szybko startuje po zimie, nie rozłazi się. W słońcu i od strony zachodniej pod drzewem też sobie radzi.
Muszę poszukać lepszego foto