Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:07, 12 paź 2014

Do góry
Sorki za zamieszanie z fotkami Chciałam pokazać jak kwitną i jak się potem przebarwiają.. i tym sposobem są dłużej ładne. Ale zwykle lecimy pismo obrazkowe

Sorki jeszcze raz.... to dzisiejsze

Wiadomość dla Madżen.. krzewów jest 9 szt. Na długości ok. 5 metrów.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:06, 12 paź 2014

Do góry
Róże też nie zostają w tyle.....Tomeliza rabatowa

żarówa

lubię ją , ale nie umiem jej walorów ocenić fotografią, bo jestem laikiem w tej dzidzinie, ale jest fajowska
Moja działka na Dębowym Lesie 19:02, 12 paź 2014

Do góry
Witaj Aniu

Wpadłem z rewizytą Z prawdziwą przyjemnością pospacerowałem po ogrodzie Widać że tworzysz go z prawdziwą przyjemnością Piękne posiadasz hortensje ale najbardziej moją uwagę przykuła rabata z hostami Chyba zostaniesz królową tych roślin

anabuko1 napisał(a)
quote]
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:59, 12 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne jesienne ujęcia!!
A te kloniki takie kolorki, takie zaróweczki w ogrodzie cudnie wyglądają

Aniu klony są obrazami, od wiosny najwcześniej, do jeseeni najpóźniej, mówię tu o japońskich perełkach

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:53, 12 paź 2014

Do góry
Olili napisał(a)
I jeszcze jedna bolączka - skarpa przy tarasie,jej długość to 13,5m szerokość 1,3m
Posadzone są tuje szmaragd w odstępie 1m (będę ciąć ,bo nie chcę szczelnej zasłony) nie do końca skarpy gdyż z drugiej strony powstaną schodki(bo dzieci biegają tam na skróty na plac zabaw),pomiędzy tujami jest jałowiec płożący golden carpet,przy obrzeżach tarasu macierzanka(strona południowa) i koło schodków chciałam dosadzić coś na pniu i tak miało to się rozrastać ale oglądam te wszystkie ogrody i spać nie mogę..myślę,że może tam wsadzić berberysy admiration...????na całej skarpie? Tylko wtedy tejałowce płożące musiałabym wysadzić chyba?
P.S.
Tych tuj w donicach nie będzie
Proszę mądre głowy o rady, inne pomysły

tutaj akurat szmatę bym wywaliła, zupełnie. Berberysy admiration to słaby pomysł, one małe i kuliste i nie zasłonią, chyba że ze 100szt posadzisz Proponuję jałowce płożące, tawułki żółtolistne dla koloru, posadzone grupami (np 10x jałowiec Wiltonii - ładny niebieski kolor, 10 tawuła Golden Proncess). berberysy to słaby pomysł skoro tam dzieciaki biegają..

pozdrawiam!
Zakochana w ogrodach 18:53, 12 paź 2014

Do góry
Wieczorową porą.
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 18:53, 12 paź 2014

Do góry
Część owocowa się tworzy.Trzeba dosadzić trochę krzaczków,zasłonić narzędziownik,zrobić ścieżkę.Nie zachwyca ale wklejam żeby sobie kiedyś popatrzeć ja działka się zmienia
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:48, 12 paź 2014

Do góry

Piękne wszystkie róże. Ja.Ja też je kocham
A co to za róża?? ładniutki ma kolorek
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 18:48, 12 paź 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
Aster przypadkowy od Ani - kolor taki jak na zdjęciu po lewej

Jak wysoki to będzie aster nowobielgijski.... wyciepaj. Jeżówkami też się nie przejmuj, jak kolor nie pasi to wyciepaj, albo podziel , dobre zostaw, złe wyciepaj. Jak padnie to trudno. Dostaniesz nowe.
Jak aster Ci się podoba, to zadołuję większe kępy i Ci przetrzymam... to od razu w przyszłym roku będziesz miała efekt. Kwitnie zawsze w pażdzierniku, czyli to ostatni kwiaty w sezonie. Aster jak ma regularne podlewanie, miejsce gdzie może poszaleć to jest ładny (co kilka lat wymaga odmłodzenia), ale u mnie nie ma miejsca ani nie ma podlewania.. więc wczoraj wykopałam większość. No i ma urok w większej kępie. U mnie rośnie na ok. 1,60m. Dobrze coś przed nim posadzić, bo łysieje od dołu (może jakby był podlewany to jakoś by się trzymał). Duża grupa trzyma sie sama , z jednej strony ma siatkę, a z przodu jeżówki Druga kępa rośnie pomiędzy choinkami Wiec ma sie o co oprzeć. Taka jest jego wielkość.. foto archiwalne z 2009 roku, wiec się nie śmiej Niczym nie podpierany, tylko siatka ogrodzenia w pleckach. Ale leci do przodu..

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:48, 12 paź 2014

Do góry
Olili napisał(a)

Fajny ten ekran z tujek

Nie masz żywopłoty wzdłuż płotu, od sąsiada? Chcesz żywopłot, czy tylko grupę nieregularną drzewek?
Co to za domek, czemu służy? Czym podyktowany został kształt tej rabaty? Bo jest długa i dziwny ma kształt, domek będzie sporo zasłaniał...
pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 18:47, 12 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

U mnie tak samo z racznikami Jedne osiągnęły nawet 2 m niczym nienawożone a inne mają ok 50 cm Wszystko chyba zależy od ziemi na jakiej rosną

Ale masz piękne rycynowce.a te kolorki teraz , miodzio
Ogródeczek 18:43, 12 paź 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

... ale Ty masz tych Hakuro u siebie U mnie z roku na rok coraz ich mniej Z wiekiem starzeją się i przestają być atrakcyjne

Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:43, 12 paź 2014

Do góry

Moja jesień w ogródeczku.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:37, 12 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, byłam u Ciebie obejrzecć sobie Twoją jesień - śliczna jest

Jak jest pogoda to jesień też można pokochać....moja perspektywa, to trudne wyzwanie

widać co jest do zronienia

Ogród Sylwii od początku cz.II 18:20, 12 paź 2014

Do góry
zostawiam jesień .... liście zaczynają intensywnie opadać ....

A miało być tak pięknie.... 18:17, 12 paź 2014

Do góry
I kardynałek

Swojski zakątek Lusi 18:16, 12 paź 2014

Do góry
Dodam tylko że kocham tulipany, Rh, hortensje i zaczynam przygodę z różami, a po lekturze Ogrodowiska doceniam jak piękne są żurawki, trawy i hosty (nie posiadam jeszcze). Nie mogę się oderwać od tego forum wielki szacunek i podziękowania do szefowej p Danusiu dziękuję za to miesjce dobrze że zima idzie, bo nic w ogrodzie bym nie zrobiła tylko ciągle przeglądam coraz to cudowniejsze wątki. Ależ Wam zazdroszczę tych przepięknych ogrodów-ale pasję mamy wspólną to juz coś.
A teraz to co mnie straszy do kapitalnego remontu rabata nr 4 przy wjeździe

Czekam na sugestie
pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 18:15, 12 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak myślałam, że lustrzanka Ja niestety muszę jeszcze na lustrzankę trochę pochorować. Wkurza mnie, że moja Sony ma kiepskie macro .

Każdy aparat jakby robi po swojemu,mój ma duża rozdzielczość ,że i tak muszę wycinać rozmiary.
A czasami makro da się przybliżyć

Iwk4 napisał(a)
Ale u ciebie jeszcze kolorowo Tyle kwiatów kwitnie

Mnie też cieszą jeszcze te wszystkie kolorki

A to tak żuraweczka moja

Luis Odier

Augusta Luisa

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:15, 12 paź 2014

Do góry
mój trochę dziki ogród jesienią

tutaj widać w perspektywie 3 klony: atropurpurea, garnet i disectum garnet

tylko garnet

z atropurpureą

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:15, 12 paź 2014

Do góry
popcarol napisał(a)

To twój kiciuś ?
Ale fajny i ładny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies