Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lawendowy zawrót głowy 07:38, 30 wrz 2014

Do góry
Kostka kostka goni
Lawendowy zawrót głowy 07:35, 30 wrz 2014

Do góry
Moje eleganckie wejscie
Ogród z perspektywą na przyszłość 01:46, 30 wrz 2014

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Moniko, czytam od początku historię powstawania Twojego pięknego ogrodu i na 100 stronie znalazłam zdjęcie z Twojej wizyty w, patrząc na zdjęcia, jakimś magicznym miejscu w Szczepankowie - nie rozpoznaję jednak tego miejsca - mogłabyś napisać mi, gdzie to jest? W ogóle będę wdzięczna za informację (może na priv?), gdzie w naszych okolicach warto się zaopatrywać.
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:05, 30 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu pozdrawiam ostatnia refleksja super

My wszystkie jesteśmy fajne/fajni.... nawet jak inni od nas.... ale każdy w sobie ma coś pozytywnego i fajnego.
Oj idę spać... bo jutro czyli dizś to juz padne jak przecinek.. reszta fotek dla gości dzisiejszych
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:50, 30 wrz 2014

Do góry
ka1sia napisał(a)

i u Ani kawy nie zabraknie

Anek, przyjęłam naganę na klatę, należała mi się
wiesz, jak mi żal... nie miałyśmy czym przyjechać

A jak nie było czym.. to rozumiem.. bo często też tak mam... teraz też jechałyśmy z ćwierkającym kołem.. aż na każdej bramce autostrady pracownicy zaglądali co tak piszczy.. ale koło jest ok tylko guma na ciepłym ćwierka.. tzn warczy że bez radia ani rusz nie da się jechać.. Renia radyjko superaśne .. kółka nikt nie słyszał

Były podobne widoki.. tylko w sakli makro

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:47, 30 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Macham do Malych Wojslawic

Odmachuję Rozchodnikiem i motylkiem.. tym skrzydełkiem... a miałam machać do spania

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:45, 30 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, toż to małe Wojsławice u Ciebie Cudownie

Agnieszko.. to samo sobie pomyślałam po powrocie, jak w słoneczku łaziłam po ogrodzie.. oj u Ciebie też mam zaległości ..
Mała to i małe W.
Zawilce ..... oj jak ja je kocham.. zawsze mówię, że najbardziej cieszą kwiaty pierwsze i ostatnie ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:41, 30 wrz 2014

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu, jestem naładowana pozytywnie po spotkaniu z Wami. Tego było mi trzeba.
Posadziłam co kupiłam i chociaż jest tego niewiele to zawsze pamiątka ze spotkania
Pogoda sprzyja, więc praca w ogrodzie to sama radość , a po obejrzeniu tylu pięknych kompozycji chęć do upiększania, przesadzania, dosadzania jeszcze większa

Bardzo sie ucieszyłam jak Cię zobaczyłam na spotkaniu.. tylko było tradycyjnie.. za krótko

I przerwa w motylkach... znów prawie Wojsławice Mi też ten wyjazd dobrze zrobił. I jak pisałam na swój ogród spojrzałam łaskawszym okiem... i nawet pofociłąm sporo.. zamiast sadzić co kupiłam.Ale by posadzić trzeba najpierw wysadzić.. wiec spokojnie i nie nerwowo..

Kalina watanabe.. kocham ją... za kwiaty wiosną i za kolor jesienią.
Kto ma trochę miejsca (rośnie spora) to koniecznie trzeba ja mieć.
Aaaa i zakwitł mi oczar !!!! Ale foty brak.

Szmaragdowy Zakątek 00:39, 30 wrz 2014

Do góry
Moje hortensjowe zakupy przytargane w poprzedni weekend ze Skierniewic
LIMELIGHT

VANILLE FRAISE

ANABELLE

PINK ANABELLE

BOBO
Szmaragdowy Zakątek 00:37, 30 wrz 2014

Do góry
A teraz kilka fotek…
posadzony na wiosnę berberys ORANGRE ROCKET już owocuje… może by tak naleweczkę zrobić…

moje żurawki GEORGIA PEACH aż rażą czerwienią

natomiast żurawka RIO cudnie zaczyna się przebarwiać

moje weekendowe zakupy - w tle 3 bukszpany kupione w sobotę oraz przywiezione z Wojsławic: 2 miskanty ML, 3 carex’y MORROWI, 1 rozplenica RED HEAD, 1 miskant YAKU JIMA (karzeł wśród miskantów, dorasta tylko do 60 cm) i przytarganych z Zielonej Góry przez Kasik 10 żurawek NN.

a tutaj pokazywane na poprzednim zdjęciu bukszpany… posadzone razem, przycięte na wiosnę utworzą stożek… mam nadzieję!
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:37, 30 wrz 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ale było fajnie......
A teraz powrót do rzeczywistości- Aniu , powiedz mi jako specjalistka - chce rozsadzić o przy okazji podzielić moje zebrinusy ( takie niższe) ale dzisiaj widzę że one zakwitły.....mogę??? Czy czekać grzecznie do wiosny???
A te nowo kupione to co? Sadzić??? Nic im nie bedzie??? Doradź, bo ja zielona jestem.....niczym trawa w tym temacie

U ciebie odpowiedziałam ..
Dla innych u siebie też napiszę...
Miskanty dzielimy i przesadzamy na wiosnę!!!!! Bo nie padną ,ale już nie będą ozdobą jesieni.. kto może to niech teraz nie rusza miskantów.
Kupione koniecznie i jak najszybciej posadzić One sa w doniczkach i podziękują za przesadzenie na wolność

Te trawki podzieliłam jesienią, rok temu.. do teraz ledwo zipały... i ruszyły.. a miały iść do wyciepania... po Wojsławicach cieszę się ,że trochę ich zostawiłam.

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:33, 30 wrz 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)
Aniu, wieki mnie u Ciebie nie było, ale ostatnie 10 stron nadrobiłam widzę, że nie zwalniasz obrotów, stale w biegu, ciągle wśród ludzi, w ogrodzie ale to cała TY
pozdrawiam :*

Kiteczku .. ja u ciebie też wieki nie byłam..

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:32, 30 wrz 2014

Do góry
anipla napisał(a)
Moje "chwilowe" zawieszenie się spowodowało przegapienie "narodzin " Małej Mi i jeszcze nie machałam ... więc macham macham....a ogarniać zaległości to nawet w snach się nie da...pozdrawiam

Potwierdzam, nie da się...

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:31, 30 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Czekam na meldunek, że dojechałyście. Podziwiam, że taki dystans pokonałyście aby się spotkać z nami

Marzenko... bo ciągle mam ochotę nagadać się z Tobą do bólu.. i jak zwykle się nie udało

Wojsławice??? W skali mikro Bo Małą MI jest też mikro

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:29, 30 wrz 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)

Rozdaję zamiast uśmiechów motylki.. jest ich teraz wyjątkowo dużo
Piją nektar na zimę??

I jaki owłosiony?? A trąba jaka długa
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:26, 30 wrz 2014

Do góry
beata_kulesza napisał(a)
Witaj Aniu , wpadłam się przywitać i pogratulować pięknego ogrodu. Przejrzałam Twój wątek "pierwszy dzień lata u Małej Mi "i powiem szczerze, że czuję się jakbym oglądała jakiś film romantyczny. Wątek obejrzałam od deski do deski i stwierdzam , że Twój ogród właśnie taki jest -romantyczny. Można się rozmarzyć. Dziękuję Ci za ten seans

Witaj Beatko. U mnie to raczej ciągle leci jakaś komedia
Ale jak jest i romantycznie to jeszcze lepiej.
To już był drugi zlot Ogrodowiska u mnie. Taka mała powtórka po 2 latach.. może na trzecim zlocie i Ty u mnie zawitasz

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:23, 30 wrz 2014

Do góry
Dobranoc
Mój 4 arowy azyl... 00:21, 30 wrz 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Obudziły się Lovely Fairy i Pink Swany z patyczka

Przepiękne
Dwa ogrody 00:15, 30 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kindziu, Aniu, w tym problem, że róże mają jeszcze sporo pąków i liści nie pogubiły
ewsyg - o tej porze każdy kwiatek na wagę złota, mus wprowadzić więcej kolorowych, jesiennych bylin

po raz pierwszy zakwitły właśnie miskanty sadzone rok temu, najpospolitszy z pospolitych

To lepiej po 15 października przesadzać Mariola kupiłam teraz 2 różeprzypomnialaś mi o Mme Hardy, bo wiosną mi zabrakło i Romantic Ruffle to już będzie moja 3 z Rufflesów
Jurajski Ogród 23:42, 29 wrz 2014

Do góry
Na dobranoc/dzień dobry...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies