Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:53, 29 wrz 2014

Do góry
Kasia coś za coś, niezawodność kwitnienia i ilość kwiatostanów zdecydowanie na plus

nie doczytałem Kasia pisałaś chyba o Endless Summer ' Blushing Bride' a moja to Endless Summer Orginal

zdjęcia z czerwca

chyba nie jest tak źle
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:51, 29 wrz 2014

Do góry
Na włości Hani to zawsze spozieram
I jakie plony! Aż oczka przecieram.
Samo urosło - nakłady prawie zerowe
Gotować, kisić i jedzonko gotowe.

Może nowy minister tu nie zapuka
Dowalić podatek to żadna sztuka.
Przetwory na półki dawaj wysoko
Aby je ludzkie nie dojrzało oko.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:48, 29 wrz 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
I kto tu robi piękne zdjęcia Kasiulka . Piękny ogród, to i piękne zdjęcia. Ślicznie, super uchwyciłaś światło w roślinach. Judaszowiec podświetlony słońcem prawie razi w oczy, cudo . I ten ognik tak cudnie wygląda. Fajnie, że bluszczyk się przyjął, ale on jest niezawody. Serduszka też na bank wyjdzie na wiosnę . Kasia przypomnij mi czy ta hortka w japońcu tak cudnie przebarwiona jest w kolorze jasnego różu? Muszę taką mieć, bo szczególnie teraz nie mogę od niej oczu oderwać . Pozdrawiam Kasiulka . Odpocznij trochę, bo jak tak dalej poszalejesz to nawet masarzysta nie pomoże

Nie będziemy się licytowac, są zdjęcia które łapią z aserce i u Ciebie mnie złapały Bluszyk mam nadzieję że da radę, serduszki nie widac ale ma dobre miejsce
Hortka w japońcu taka sama jak w całym u mnie ogrodzie - powstała z podziału
z tej horty (fota w lecie 2008r)

Ona w lipcu i sierpniu ma taki kolor

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:47, 29 wrz 2014

Do góry
Agcia napisał(a)
Mistrz drugiego planu zjada bukszpany albo zanurza w nich głowę i szuka czegoś..

Mistrz drugiego planu przeuroczy. Obawiam się, żę on tam niucha zapachy innych kotów, a w wolnych chwilach znaczy i on i inne koty tego ogrodowego stfora Choć chyba koci mocz jest łagodniejszy niż psi.

No ale słodziak z kociny jest duży!
Bukszpan (Buxus) - uprawa 21:46, 29 wrz 2014

Do góry
Czy moje bukszpany mają szansę na powrót do formy? Myślałam, ze to jakaś choroba grzybowa, zrobiłam dwukrotnie oprysk, zasiliłam florovitem jesiennym, ale nie widzę poprawy. W środku są jeszcze zielone, ale marnieją " w oczach". U mnie ciągle są jakieś problemy z bukszpanami, mam je w kilku miejscach i ciągle któreś chorują. Poradźcie, co robić. Z góry dziękuję

Ogród prawie romantyczny 21:45, 29 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Aksamitki nadal kwitną

Ale widok.Pięknie. Pozdrówka.
Miejsko & sielsko 21:40, 29 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
[i

Fajne te Twoje słoneczka. Jakoś tak po macoszemu je pokazujesz... tak samo jak pewnego klona! Co ile sadziłaś słoneczka?Widoczki rewelka.

tak kiedyś mi przeszło przez myśl, że jak Cię wkurzą pęcherznice to możesz je zamienić na takie jasno-zielone tawułki.Też będą rozjaśniać.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:39, 29 wrz 2014

Do góry
eda napisał(a)

Oj tam oj tam ja za wianki jeszcze się nie brałam o

I ja jakoś biegnę teraz, ale to nic przyjdzie ta pora roku na z.... to się czasu zrobi więcej
Klona Ci pokażę

Ogród w skali mikro cz.II 21:39, 29 wrz 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Uwielbiam wprost słowo bandita od ostatnich wczasów .. Egipcjan ktoś tego słówka nauczył i to ichnie używanie go do kupy z dziwacznym akcentem nie raz rozbawiło nas do łez. I tak "bandita " zostało przyjęte na stałe do naszego rodzinnego słownika

A bać siem nie musisz ... Nooo dobbbbra , może troszkę .. Jeszcze zapomniałaś o zeszłorocznym rozpuszczania trupów

Wiec bandita i nic dodać ni ująć

Tez nie wiem jak to z nasionkami, Beatka mi pokazała jak to sie robi ze stipą ( ale to zabrzmiało ) ..też oglądam moja hameln i te jej szczotki ,żeby może co z tego uzyskać...ale jak to sie skończy??.. Tego ńie wiem bardzo bym chciała ,żeby sie udało

Buziol do kwadratu .... A coooo , bedzie troszkę po mojemu

No Elu..o rozpuszczaniu zapomniałam fakt...ale Bandita, Banditom zostaje
...ale ze stipą to ja też nie wiem jak się rozsiewa i kiedy?....a u mnie jedna maleńka rośnie....być może sama da radę, a jak jej pomóc?...hm...
Dzisiaj pomogłam się jeżówkom rozsiać, tym od Małej Mi, bo one najtrwalsze są i różowe, a mi różu brakuje

To, żeby buziol po mojemu był, to tym razem przewrotnie całusy zostawiam
...cmok, cmok

W kamiennym kręgu od początku 21:38, 29 wrz 2014

Do góry
GorAna napisał(a)

Kontrasty

Co to zaroślinka w kontraście z rozchodnikiem /szara/
Ogród wśród pól i wiatrów 21:37, 29 wrz 2014

Do góry
Ale piękny dziś dzień Lawenda wciąż w formie i bukszpan ma fajne młode przyrosty. Klonik chyba się zaklimatyzował i mam nadzieję, że da radę zimą. Wiosną trochę spaliłam runiankę, ale ładnie odbiła. No i nie panikuję z hostami, to chyba faktycznie takie wybarwienia liści a nie VHX.

Żeby nie było tak pięknie ...
Mam dramat ze serbami i rh. Wszystko zalane wodą kona w gliniastej mokrej ziemi. RH zółkną na potęgę. Serbom zrobiłam prowizoryczny rów odwadniający. Nie wiem czy się uratują (3 od dołu sadzone TRZECI RAZ!!)
Czekam aż M. wróci (za ok. 3 tyg.) i zrobi jakieś odwodnienie. Dla RH chyba muszę zrobić podwyższoną rabatę, bo na pewno nie dadzą rady. Nie wiem czy jeszcze teraz przed zimą je przesadzać czy poczekać do wiosny.. Złączenie trawy i rh .. tragedia, ale plan jest taki, że pół metra przed rh mają być białe róże, więc ten postrzępiony kawałek trawy zostanie odcięty. No i rzut na to co mnie czeka od południowej strony.. ale to już raczej wiosną.

Edit: nie będę kończyć takimi brzydkimi zdjęciami, zatem jeszcze hortki w odsłonie jesiennej z życzeniami dobrej nocy dla wszystkich

Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:35, 29 wrz 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Ja mam takie wasze fotki Oj dostało mi się za nie Nadal jesteśmy w separacji z mężem Bardzo się cieszę że pogadałyśmy ze sobą Dziękuję ci za to

Beatko nie martw się jeszcze ze dwa spotkania i Em się zintegruje Tylko nie odpuszczaj spotkań
Ogród cioci czyli ciociogród :) 21:32, 29 wrz 2014

Do góry
Ja mam takie wasze fotki Oj dostało mi się za nie Nadal jesteśmy w separacji z mężem Bardzo się cieszę że pogadałyśmy ze sobą Dziękuję ci za to
Ogród do odświeżenia 21:30, 29 wrz 2014

Do góry
Ciebie też mam

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:26, 29 wrz 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
Aniu, dziękuję za te kilka chwil, uśmiechów, słów.
Szkoda, że tak krótkich, ale bardzo miło mi było Cię poznać. Pierwsze koty za płoty.
Czekam na info o bezpiecznym powrocie. Buź

Justyna.. to faktycznie było tylko kilka chwil... ale planuję jeszcze wrócić w Wasze okolice

Moje zakupy... zawilec crispa

Zawciągowiec..

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:25, 29 wrz 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Buziaczki Kasiulek
Ta fotka jest cudna Mam,mam kupiłam

Gosia cudna? o Boże - przecież to wygląda jakbym za chwilę miała się wykopyrtnąć.
Ja chcę zdjęcie chłopaków jak zdobycze moje niosą

GOsienko- jak zwykle za krótko było nam z Wami.

Edit.
O widze, że już są. Buziak
W kamiennym kręgu od początku 21:23, 29 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu cudne zdj ecia cudnego ogrodu. Zachwycam sie.Pozdrówka.

Bogdziu, dziękuję bardzo....mam dla Ciebie kwiatuszka

Ogródeczek 21:22, 29 wrz 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Beatko buziaki zostawiam i pamiątkę

Wow, ale duży zjazd! Dopiero na zdjęciu zobaczyłam ile Was tam było! Szkoda, ze ogrodowisko zmniejsza zdjęcia.... mało widać na takim grupowym. Ale dobrze, że się super bawiłyście.
Siedlisko na Podlasiu 21:21, 29 wrz 2014

Do góry
Widoczki z za ogrodzenia

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:21, 29 wrz 2014

Do góry
Buziaczki Kasiulek
Ta fotka jest cudna Mam,mam kupiłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies