Ogrodnik Mimo Woli cd
21:54, 11 paź 2014
Marzena , Iza - wiem, że mszyce zwalcza sie chemicznie dość skutecznie... i nie tylko Confidor. Ale ja pisałam o bukach dla Pszczółki, która zastanawiała sie czy lepiej buka czy klona posadzić. Buki lubią mszyce. Okres karencji dla pszczół (nie Pszczółki) w przypadku Confidoru to 21 dni!!!!!!!!!!!!! Zamknąć ule na prawie miesiąc???? Podobne działanie ma Mospilan, i jak podają jest selektywny dla pszczół i innych zapylających, byle nie pryskać w okresie pracy bzyczków.
Trawa Carex dolichostachya Gold Fountains, wniosek .. przesadzić na bardziej mokre stanowisko... pod brzozą ma za sucho
Nie powala po roku na kolana, a powinna ..
Trawa Carex oshimensis Everest - wniosek jak wyżej.. tylko co w zamian... i gdzie to teraz posadzić... podlewać regularnie... pod brzozą bez szans
Trawa Carex dolichostachya Gold Fountains, wniosek .. przesadzić na bardziej mokre stanowisko... pod brzozą ma za sucho

Trawa Carex oshimensis Everest - wniosek jak wyżej.. tylko co w zamian... i gdzie to teraz posadzić... podlewać regularnie... pod brzozą bez szans