Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

WilczaGora 16:16, 17 gru 2014

jesteś niesamowita Haniu,

ostatnio czytałam na FB jeden z Twoich mega trafionych komentarzy - byłam zachwycona...ale to, co powyżej...bije wszystko na kolana ...
buziaki przedświąteczne z Wilczej
hanka_andrus 17:04, 17 gru 2014

Hanusia pozdrawia Wilczycę z Wilczej. Mało do Ciebie zaglądałam do tej pory, ot, tylko fotki, bo na więcej czasu brak, ale może w styczniu nadrobię?

A komentarze?Samo życie. Lekarze już w połowie ub. wieku mówili: Przed zawałem uciekaj nie samochodem, a na własnych nogach. Nawet jeżeli kiepskawe są, to i tak trzeba chodzić dla zdrowia nóg i serca.

Za pochwały dziękuję,miło mi bardzo.
Iwk4 17:23, 17 gru 2014

Haniu, mądrość życiowa od Ciebie płynie. Masz bardzo trafne spostrzeżenia. Uwielbiam cię czytać na różnych wątkach
monteverde 22:25, 17 gru 2014

hanka_andrus napisał(a)
Na świąteczne dni bez gości polecam książkę Łukasz Łuczaja -W dziką stronę.

Oto odpowiedź jednej z bohaterek na pytanie:
– A jak zdrowo żyć? – pytam.
– Trza pacierz mówić i trochę dupę ruszyć. Jak bym sama w polu nie robiła i drzewa nie rombała, i tymi pekaesami jeździła, to już bym na cmyntorzu leżała. Dupę trza ruszać, to najważniejsze. Czy zimnioki plewić, czy z chłopem, czy bez górę do tego drugiego sklepu dzie chlep tańszy, czy w kółko kościoła trzydzieści razy. Dupa w ruchu musi być!

Kochani jak już odnajdziecie książkę w bibliotece lub gdzie indziej i zaczniecie czytać, nie zapomnijcie o tych ruchach. To Wam tylko na zdrowie wyjdzie.
Oto moja odpowiedź dlaczego lubię spacery.

Pozdrawiam

Haniu świetny urywek i ja się cieszę, że mam psa to mnie zmusza, żeby wyjść co dziennie rano na spacer a tak bym dupsko w domu trzymala, no czasami i wypadek się zdarzy pozdrówka
eda 23:16, 17 gru 2014

hanka_andrus napisał(a)
Na świąteczne dni bez gości polecam książkę Łukasz Łuczaja -W dziką stronę.

Oto odpowiedź jednej z bohaterek na pytanie:
– A jak zdrowo żyć? – pytam.
– Trza pacierz mówić i trochę dupę ruszyć. Jak bym sama w polu nie robiła i drzewa nie rombała, i tymi pekaesami jeździła, to już bym na cmyntorzu leżała. Dupę trza ruszać, to najważniejsze. Czy zimnioki plewić, czy z chłopem, czy bez górę do tego drugiego sklepu dzie chlep tańszy, czy w kółko kościoła trzydzieści razy. Dupa w ruchu musi być!

Kochani jak już odnajdziecie książkę w bibliotece lub gdzie indziej i zaczniecie czytać, nie zapomnijcie o tych ruchach. To Wam tylko na zdrowie wyjdzie.
Oto moja odpowiedź dlaczego lubię spacery.

Pozdrawiam

Hanuś świetne ! zapisałam tak mi tęskno do czytaniaa .... ale może jak będę u mamy to się uda jest nadzieja Spokojnej nocki
Ewkakonewka 23:49, 17 gru 2014

hanka_andrus napisał(a)
Ewuś, Pszczółko, też nie lubię jak mi wiatr po grzbiecie liże. Ale jak teraz już zmienić nie mogę to znoszę.
Ewko-konewko, opowiem dowcip:
W stoisku monopolowym babcia kupuje dziadkowi buteleczkę, ale nie wie co wybrać, radzi sie sprzedawcy, czy ta, czy inna, jaką poleca, i czy aby na pewno one sa dobre.
Trwa to dłuższąchwilę, utworzyła się kolejka. Co bardziej niecierpliwi zaczynają chrząkać. Aż jeden, bardzo spragniony, nie wytrzymuje i babci podpowiada - pani, kupuj szybciej, one wszystkie są dobre!

Skoro lubisz/ja zresztą też/ nic nie stoi na przeszkodzie używać dla zdrowotności.Gdzieś czytałam, że na odchudzanie dobra.

I jeszcze na odchudzanie To ja kocham naszą Hanię

Super Hania jesteś i pięknie podajesz życiowe prawdy, to już tak poza wiśniówką zupełnie i na poważnie. Pozdrawiam seredecznie.
hanka_andrus 00:16, 18 gru 2014

Nie, z tym odchudzaniem coś na rzeczy jest. Pani Gumowska radziła zaparzać same ogonki/fragmenty od owoców/ I po 10 minutach pijać bez dodatku cukru. Czy pomaga? nie wiem -nie próbowałam się odchudzać.
Spokojnej nocy.

Ewkakonewka 00:25, 18 gru 2014

Myślę, że prędzej zadziała porada pt. ruszyć dupę trza , ale temat odchudzania zdecydowanie wróci po świętach pewnie hehehe Dobranoc
eda 22:33, 18 gru 2014

Macham łapką
Ewkakonewka 23:41, 18 gru 2014

Hania okna pokonałaś? Pozdrowienia zostawiam