Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:45, 11 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A to pierwsze tłoczenie, mieniące się odcienie czerwonego w róz i z pośwatą jaśniejszą na końcach płatków.

Piękna ... szkoda, że NN... w zeszłym roku chyba też właśnie ta najbardziej mi się u Ciebie podobała.
Wilcza Góra 10:39, 11 paź 2014

Do góry
wczorajsze spotkanie: Rudzik (Erithacus rubecula)
taki zamyślony...chyba filozof

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:36, 11 paź 2014

Do góry
nieszka napisał(a)
Wczorajsze zdjęcia z placu boju. Delikatne przymiarki. Te dwie duże donice za ławką to hortensje. Obok ławki chyba za mało miejsca na nie..

Jakie hortensje planujesz posadzić za ławką?
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:23, 11 paź 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

grzyb w każdym sezonie powolnie mi go niszczył...pożegnaliśmy się, a u Ciebie całkiem, całkiem

był większy ale trzonek od łopaty spadł mi na niego i połamał mam łodyżki w wazonie
Ogród z łezką 10:22, 11 paź 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

No widzisz Kasieńko- zbierają się, może na wiosnę dadzą radę. trzymam kciuki.

Buziaki dla wszystkich.

A Figulicjan rośnie jak na drożdżach, niedługo nie będzie go można odróżnić od naszego.
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:21, 11 paź 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Tez piękny niepospolity kolor

Było słoneczko i aparat nie uchwycił prawdziwego koloru, spróbuję gdy go nie będzie wczorajszy Chopin
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:09, 11 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

grzyb w każdym sezonie powolnie mi go niszczył...pożegnaliśmy się, a u Ciebie całkiem, całkiem
Wilcza Góra 10:09, 11 paź 2014

Do góry
Waderko ja sobie kupiłam też pięknego niebieskiego astra ale w kwiaciarni czy myślisz, że to "Dauerblau", wkleję zdjęcie popatrz, aha mój jest pełny

znalazłam mój jest Aster novi-belgii 'Marie Ballard', nie będę zabierała, żeby nie było pustego postu
Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 10:01, 11 paź 2014

Do góry
Witam serdecznie,
Przejrzałam wątek o żywopłotach iglastych w poszukiwaniu pomysłu na obsadzenie mojego ogródka. Na pewno zdecyduję się na tuję szmaragd od ulicy. Bardzo podoba mi się ten iglak z powodu pięknej soczystej zieleni, ładnego pokroju i braku konieczności cięcia (możre oprócz niewielkiego wyrównania wierzchołków)., Chciałabym, aby żywopłot był nieco bardziej zróżnicowany. Planuję każdą ścianę ogródka obsadzić innymi roślinami/ odmianami. Na ścięciu ogróka (mniej więcej między latarnią a altanką śmietnikową myślałam o złotej odmianie tui, chciałabym, aby nie tworzyła aż tak gęstego żywopłotu, ale żeby było widać jej stożkowy pokrój. Te żółte tuje mogłyby być wyższe od szmaragdów, w prześwitach między nimi mogłąbym posadzić kolumnowe czerwone berberysy. Tylko... jakie te tuje? Wyczytałam, że aureospicata nadaje się bardziej do formowania,jako niestrzyżona nie prezentuje się z tego co zrozumiałam najlepiej więc tu odpada... Aurescens? Czy on ma stożkowy pokrój - może jest coś lepszego? Boję się szyszkowania. Proszę o Wasze pomysły

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:58, 11 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu zastosuję Twoją instrukcję sadzenia róż. Od wczoraj wieczorem się moczą .

Wiesz za co kocham róże? Za to że teraz dają czadu, gdy reszta ogrodu przechodzi już w fazę spoczynku

Masz rację Marzenko, pierwsze co robię po przebudzeniu to idę na balkon i patrzę na ogród a one mnie pięknie witają swymi cudnymi kwiatami, od razu dzień jest radosny
Circo de Mayo
jej kolor to kolor wpadający w brąz jakby ceglany ciemniejszy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:55, 11 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ana a czy "polubiasz" (udostępniasz) także Ogrodowisko? i jego aktualności? - mamy nawet więcej fanów niż Maja
Masz w polubionych- sprawdziłam hahaha

a widzisz polubiam! ba nawet naklejkę na aucie wożę, tzn woziłam bo auto zmieniłam a naklejki nie da się oderwać... żeby nie być gołosłowną, fotka po zakupach gdzieś tam koło stolicy
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:50, 11 paź 2014

Do góry

A Reneta Landsberska już dojrzewa i prezentuje się coraz bardziej okazale. Dzisiaj "straciła" kolejne cztery jsbłka do drożdżowca. Ciasto już rośnie, kruszonka się chłodzi, za około 1 godzinę zapach rozejdzie się po całym domu - uwielbiam to!
Jak ciasto wyjdzie (nie zawsze się udaje i nie wiem dlaczego, mimo że zawsze robię wg jednego przepisu), to nieomieszkam się pochwalić. A jak nie wyjdzie, to i tak zjemy!
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:41, 11 paź 2014

Do góry

Resztki naszych dyniowych zbiorów - Jesień pełną gębą. Dzisiaj przyjeżdża moja wnuczka Ola i jutro na śniadanie będzie zupa mleczna z dynią i zacierkami - mniam!
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:34, 11 paź 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:34, 11 paź 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
A czy z liatrami coś sie robi na zimę ?
Zauważyłam ze karpy lekko wystają
Trzeba poobrywac zaschniete liście ?

Aniu, zajrzyj jeszcze do mnie, może coś doradzisz na obwodke tej wyniesionej rabatki, na słońce i żeby nie przemarzlo

odpowiem u Ciebie Kasiu już idę
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:33, 11 paź 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)

Aniu.
Nie myśl, że jesteś na ,,Ogrodowisku" sama. Teraz są długie noce i można się wyspać do woli. W dzień wątki tak szybko się przemieszczają do góry, iż nie sposób jest nieraz za nimi nadążyć. W nocy to co innego.
Miłych snów.

Szkoda, że nie wiedzialam, że jesteś byśmy pogadali masz rację w nocy można spokojnie poczytać i pobuszować po wielu wątkach na spokojnie
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 09:23, 11 paź 2014

Do góry

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 09:19, 11 paź 2014

Do góry

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 09:15, 11 paź 2014

Do góry
I troche mojej jesieni.

Pod tymi trzema brzozami już wczoraj zaczęłam wydzierać trawę...

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 09:09, 11 paź 2014

Do góry
Wczorajsze zdjęcia z placu boju. Delikatne przymiarki. Te dwie duże donice za ławką to hortensje. Obok ławki chyba za mało miejsca na nie..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies