Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród zapachów u Jasi 20:59, 10 paź 2014

Do góry
Poziomka napisał(a)
Miro miałam niestety przerwę w pracach ogrodowych - i to zdecydowanie widać w ogrodzie. Dopiero od tygodnia ogrodowuję - a mam co robić. Zakładają w mojej dzielnicy kanalizację a studzienkę przyłączeniową mam w przedogródku w sąsiedztwie piwoni - trudno sobie wyobrazić większą dewastację ogrodu - kwiaty wykopałam wcześniej i przeniosłam na zapasową rabatę ale po wukopach znowu musiałam odtwarzać warstwę urodzajną gleby.
Dobrze że zrobiła się słoneczna pogoda . Jutro będę obsadzać skarpę. Martwię się jak rośliny przeżyją zimę bo na aklimatyzacje nie mają dużo czasu.
Pozdrawiam Jasia

Zdjęcia z niedzieli - musiałam się bardzo gimnastykować żeby nie pokazać chwastów

Pozdrawiam Jasia

Jasiu współczuję Tobie dodatkowej pracy wiem co to znaczy wykopać wkopać, nawieźć dobrej ziemi, ech te nie przewidziane dodatkowe pracea chwastami się nie martw nie widać pozdrówka
Ogród zapachów u Jasi 20:58, 10 paź 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ja z choroby daliowej wyleczyłam się częściowo. Takie miałam kiedyś...

Basiu choroba daliowa nadal trwa , poczyniłam jednak kroki żeby złagodzić objawy
Ja również kiedyś uprawiałam dalie, w ubiegłym roku powróciłam do nich - zapragnęłam mieć wściekle pomarańczowe dalie rosnące na tle muru w ogrodzie warzywnym - więc była łososiowa, w tym roku stonowany pomarańcz lecz wsiekłego pomarańczu najlepiej z ciemnymi liśćmi nadal brak

Pozdrawiam Jasia
Moja bajka 20:56, 10 paź 2014

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:55, 10 paź 2014

Do góry
dzisiaj sadziłam znowu cebule, astrom zmieniłam miejsce i perovski, bo nie dawno ją sadziłam to jeszcze nie zdążyła się przyjąć, przesadziłam horti Kyushu bardziej do cienia, podlewałam bo potwornie sucho, szczególnie nowe nasadzenia i rh i tak do ciemaku mi zleciało w ogrodzie a było wyjątkowo ciepło chodziłam w bluzce na ramiączkach
Makowo na Kociewiu 20:54, 10 paź 2014

Do góry
i takie małe misz masz
Ogród to życie 20:53, 10 paź 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Dla Joasi

Dziękuję
niesamowite ta róża. Piękne pełne kwiaty i zapewne pachnie obłędnie.
Jaka to odmiana Aniu?
Nieforemny ogród na przodzie 20:51, 10 paź 2014

Do góry
Róże nadal pokazują na co je stać

I takie tam...

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:50, 10 paź 2014

Do góry
Gaura w tym roku też bujnie kwitnie i to przez całe lato,nawet teraz wygląda nieźle...

Wrbena cały czas ładna, czy zdąży wydać nasiona ??

Zawilec wiosenny kwitnie jesienią...

Słoneczka... zawsze zapominam jak się nazywają

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:49, 10 paź 2014

Do góry
Może irga Dammera Major i czosnki?

Nieforemny ogród na przodzie 20:48, 10 paź 2014

Do góry
Żeby nie było tak monotonnie kilka zdjęć z mojego rozbombardowanego ogrodu... Dowieźli mi 3 wywrotki ziemi i mam robotę na własne życzenie zostało mi jeszcze doszlifować i posiać trawkę...

Skalniaczek zapełnia się i nabiera kolorów

Mahonia zaczyna się przebarwiać
Ogród to życie 20:46, 10 paź 2014

Do góry
Dla Joasi

Ogród zapachów u Jasi 20:45, 10 paź 2014

Do góry
Miro miałam niestety przerwę w pracach ogrodowych - i to zdecydowanie widać w ogrodzie. Dopiero od tygodnia ogrodowuję - a mam co robić. Zakładają w mojej dzielnicy kanalizację a studzienkę przyłączeniową mam w przedogródku w sąsiedztwie piwoni - trudno sobie wyobrazić większą dewastację ogrodu - kwiaty wykopałam wcześniej i przeniosłam na zapasową rabatę ale po wukopach znowu musiałam odtwarzać warstwę urodzajną gleby.
Dobrze że zrobiła się słoneczna pogoda . Jutro będę obsadzać skarpę. Martwię się jak rośliny przeżyją zimę bo na aklimatyzacje nie mają dużo czasu.
Pozdrawiam Jasia

Zdjęcia z niedzieli - musiałam się bardzo gimnastykować żeby nie pokazać chwastów

Pozdrawiam Jasia
Mała Eleczka 20:44, 10 paź 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Dzisiaj bardzo zły dzień... w sensie ogrodowym.

Wychwalałam wczoraj pogodę i sie doigrałam. Deszcz padał i nic w ogrodzie nie zrobione a do tego w czasie obchodu zauważyłam, że czosnki te z małymi główkami zaczęły mi wychodzić i co ja mam teraz z nimi zrobic ?

są większe od mojej dłoni!

Aga, nie przejmuj się czosnkami. Moje w zeszłym roku też wzeszły - w grudniu. Przysypałam korą ile się dało, ale przecież nie sposób usypać kopców na pół metra wysokości Zakwitły pięknie w czerwcu, jak już po tych wielkich czosnkach zostało tylko wspomnienie
Piękne cisy! To z plantacji? Zostało coś jeszcze? Dobrze, że porządnie podlałaś, bo korzenie całe na wierzchu, bez ziemi.
Pięknie się już prezentują na tle płotu, a jak przytniesz, to będzie mega żywopłot!
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:43, 10 paź 2014

Do góry
Parę kwiatków dla tych ,którzy tu jeszcze czasem zaglądają
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję być tu częściej

Kobea słabo kwitnie w tym roku, ale za to ma dużo pięknych liści i ładnie wygląda.

Chryzantema ślicznie, kwitnie, szkoda, że już się kończy jej uroda...

Ogród z widokiem na jezioro 20:42, 10 paź 2014

Do góry
dla Paniprzyrody moje połączenie bodziszków z resztą
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:42, 10 paź 2014

Do góry

Sylwia czy może znasz nazwę tej rozplenicy?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:40, 10 paź 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Joasiu, ja też ze spóźnionymi. Serdecznie gratuluję.

Dziękuję Aniu
Ślicznotka ta różyczka.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:36, 10 paź 2014

Do góry
Joasiu, ja też ze spóźnionymi. Serdecznie gratuluję.
Eksperymentarium 20:35, 10 paź 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Ja zobaczylam te czosnki to nie mogłam przestać się śmiać

Też mnie te czosnki kusiły jak byłam w B. Pewnie po nie wrócę i po szafirki
W ogródku Iwony 20:33, 10 paź 2014

Do góry
Dziękuję bardzo za odwiedziny i pozdrowienia. Ja znów nieczasowa jestem, jutro chrzciny, ale po weekendzie ostro zabieram się za ogród bo mnie zima zastanie.
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających - dla Was róża
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies