Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U BusyBee w ogródku... 19:36, 12 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu gratulacje na 200

Dzięki Danusiu
U BusyBee w ogródku... 19:35, 12 lis 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Jak impreza to impreza .. Zamiast kwiatów z okazji drugiej setki zasyłam kieckę .. Może się przyda .. Samych radości ogrodowych życzę buziole

Dziękuję, za życzenia a ta Twoja kiecka to pod tą ogrodową modę podchodzi...i do Joasi wypasionych tortów pasuję...mooocno na bogato to by dopiero było garden party!!
U BusyBee w ogródku... 19:24, 12 lis 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
200 stronek to robimy imprezkę

No te frykasy to rzeczywiście odpowiednie na ogrodowiskową imprezkę niesamowite...zazdroszczę Ci tamtej wystawy...fajnie na żywo to zobaczyć
U BusyBee w ogródku... 19:23, 12 lis 2014

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
200 całusków dla Ciebie Kasiu

Dzięki za całusy i te różyczki na pokuszenie Czy to z Twego ogródka??? Piękny kolor
Bajkowy ogród Weroniki 19:17, 12 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękną wycieczke mieliście, mnóstwo wrazeń i zdjęc.Takie wycieczki to już nie dla mnie niestety. Pozdrówka.

I ja tak mówię, że wycieczki już nie dla mnie, mojego wieku i zdrowia.
Przychodzi jednak chwila, szybka decyzja, i potem nie żałuję.
Jeżeli Ty radzisz sobie z wyjazdami do Rzeszowa, to komfort tej wycieczki jest większy. A przecież i Holandię zaliczyłaś, a ja się wycofałam.
Ale coraz częściej się boję, by to co nieuchronne, nie przydarzyło się w podróży. Kiedyś lepiej umiałam odganiać negatywne myśli, wiemy, że pozytywne nastawienie kreuje rzeczywistość. Po aspirynie tak filozofuję, w łóżku. Już lepiej. Bogdziu, dużo zdrówka i samych pozytywnych myśli i zdarzeń.
Mój łobuziak Kajtek zawsze poprawia mi nastrój. Ostatnio w naszej wsi przybyły owieczki, a on zaraz poczuł się potrzebny jako owczarek. Czmychnął do nich nie wiadomo kiedy. I chyba się zakumplował. Zeby tylko nie zbaraniał.

witajcie baranki,

będę was pilnował,

co tam plotkujecie,

ze masz iść spać

dobranoc Kajtek.
W Gąszczu u Tess 19:16, 12 lis 2014

Do góry
Dzięki uprzejmości i życzliwości Danki wklejam ku pamięci jej przepis na ślimaki.

bdan napisał(a)
Przepis na ślimaki:

bednarka ocynkowana szer. 30 mm x 4 mm - wymiar dla większych ślimaczków
kulki stalowe - u nas fi. 30 nosek
fi. chyba 16 - różki

pozwijać, przyspawać do pręta wg. uznania ( u nas fi 12), pomalować i zanieść na rabatkę

Smacznego
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:12, 12 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Piękna jesień w Dużym Ogrodzie a tą rabatę będę mieć szczególnie na oku, bo bardzo mi się podoba

I mam pytanko, co rośnie obok seslerii po zewnętrznej stronie rabaty ?

Buziaki

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:03, 12 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Agnieszko pozwolisz, że sobie przekopiuję do siebie te posty dot. drzew, zeby na pokojnie wrócić i pooglądać.

Ogród mam duzy bo 22 ar, ale wolałabym drzewo takie do 15 m - to tez juz nie jest małe.

A mozesz załączyc zdjęcie tego klona Red Sunset z lata?

Chyba Alinka z ogrodu u stóp klasztoru tez go ma, muszę zapytać jak u niej

edit. : i Mała Mi chyba też ma

Mała Mi na 100% ma tego klona - kiedyś dyskutowałyśmy o nim. U niej dużo bardziej mi się podoba
Szukając zdjęć dla Ciebie muszę przyznać, że się myliłam - co do wzrostu tego klona. Urósł od zeszłego roku, dopiero przy porównaniu zdałam sobie sprawę o ile!

Maj 2013

Czerwiec 2014

Październik 2014

Klimaty świąteczne, ogrody w Szwecji 19:01, 12 lis 2014

Do góry
Fragment Szwecji z lotu ptaka i migawki z ogródka.

Moja bajka 18:54, 12 lis 2014

Do góry
Hurrra! udało mi się ukorzenić kolejną hortkę ogrodową . W październiku, przechodząc obok blokowych ogródków urwałam kawałek gałązki, takiej jasno-różowej hortki. Wsadziłam ją do doniczki bez większego przekonania, że się uda, bo to już był w końcu październik, a jednak się udało
tu widać korzonki

ten pączek u góry na pewno odpadnie, bo był "od nowości", za to po bokach widać, że wychodzą nowe listki
Fajnie, będę miała co obserwować przez zimę
Bajkowy ogród Weroniki 18:47, 12 lis 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Weroniko wieki u Ciebie nie byłam, ale dzisiaj obejrzałam relację z Waszej ostatniej wyprawy, bardzo dziękuję za piękne zdjęcia, pozdrawiam

Aniu, chciałabym znaleźć pocieszenie na Twoje smuteczki, które są wpisane w nasze życie, w ludzkie życie.
Aniu wolałabym się z Tobą podzielić, a najlepiej Cię tam porwać...do Masadar. Widziałam to nowoczesne miejsce w Tv Turbo, i zaraz wyklikałam, miasto bez spalin, z rozkładającymi się parasolami chroniącymi przed słońcem a jednocześnie zbierającymi jego energię do wykorzystania, bezobsługowe auta w podziemiach. Wyklikaj, pomarzyć dobra rzecz.
Bo widoki w naszych ogrodach teraz smutne, i nawet ostatnie róże i goryczki nas nie rozweselą. Buziaczki.
Nie cieszą mnie te widoki, ale jest czas wiosny i czas jesieni...

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 18:26, 12 lis 2014

Do góry
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 18:25, 12 lis 2014

Do góry
Zaczyna się znów szaleństwo ozdób świątecznych. Obiecałam sobie, że już nic nie kupię

Podwórkowa rehabilitacja 18:08, 12 lis 2014

Do góry
ryska napisał(a)
Ivvonko, Małgosiu, Iwonko dziękuję za wizytę Zaraz popędzę do Was, choć zaległości widzę mam duże. Byliśmy dziś w lesie w celu grzybowo-historyczno-spacerowym. Trochę zdjęć robionych telefonem

Bardzo nostalgiczne zdjęcia (te historyczne), ale to pierwsze zdjęcie z Tobą jest pełne blasku i radości Pozdrawiam
Piaskownia na zakręcie 17:59, 12 lis 2014

Do góry
Chyba zidentyfikowałam kolejną różę

To może być róża Flora Danica

Ma ktoś inny pomysł ?
Ogród z widokiem na jezioro 17:36, 12 lis 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Niedzielna wrzutka fotek

Najpierw jest to

a potem mamy to

Świetna kolejność. Taka książkowa.
Piwniczka - lubię piwniczki i ich domową zawartość. Też mam. Tylko w tym roku jakby mniej tej zawartości u mnie. Mgliście i pięknie na polach wokoło i ogrodzie.
Ogród do kwadratu 17:30, 12 lis 2014

Do góry
Agatko mam przywieszki na wszystkich drzewkach. Napisano na niej "jabłoń zimowa AGAT". Nie wiem jaka podkładka..., ale mogę dopytać.

Kasiu... jak pisałam u Ciebie... słońce tylko latem.

Tesiu... nienasycona.... coś tam mam dla ciebie, ale od razu piszę... niewiele, bo nic się nie zmienia... no róże posadziłam, a starsze przycięłam i z liści obrałam, bo mi się kropki czarne pojawiły...

A Magdzia następna w kolejce....

oj baby, baby

posadziłam Icebergi Burgundy

a Eglantyne Rose... no wciaż kwitnie...

i widoczki...

Lawendowy zawrót głowy 17:19, 12 lis 2014

Do góry
justi napisał(a)
Jola przejrzałąm dziś cały Twój wątek. No i bardzo mi się wszystko podoba. Tylko czekać aż roślinki podrosną. Jak możesz daj fotkę rabat frontowych tak żeby bylo widac wejście do domu. Coś mi się na myśl nasunęło, jak oglądam te fotki ze światłem, ale nie jestem pewna

Justynko witaj

Front domu to ta fotka
Zaczątek ogrodu 17:06, 12 lis 2014

Do góry
as226 napisał(a)
Nowy wytwór: mega wypasiona katapla w kółeczku, w nóżce hosta patriot

Asiu, a to czerwone za katalpą, to berberys czy coś innego? Fajowy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:03, 12 lis 2014

Do góry

zachwyca mnie ta Hameln, ma takie czarne kłosy, zwłaszcza przy tej żółci widoczne

Irenko, trawy masz piękne, ale to chyba jest rozplenica Moudry lub Black Beauty, bo Hameln ma jasne kłosy?

U Marzenki przeczytałam, że wysadzasz to, co sadziłaś, bo masz nowe pomysły Zdradzisz, jakie?

Ps
Mam pomysł u siebie na wiekszą ilośc traw, ale powolutku muszę w tym kierunku mojego eMa urobić Pewnie ze dwa lata minie, zanim coś wskóram (choć pomysł mam już) Buziam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies