Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:17, 05 lis 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

Przepiękny ! Napisz proszę jaka to odmiana
I miskant cudny

No niestety muszę poszukać nazwy - malutki kupiłam i był tani to pamiętam mial być bonsaj a idzie w górę ostro i boję się, że to wielkie drzewo - tnę go mocno i chyba z metr z wysokości był ściety - fakt że zachwyca mnie w calym sezonie bo kilka razy się zmienia, jest tylko taki moment jak mszyce na bialo od spodu się pojawiają to się złoszczę

Co się stało kwiatom ... 20:16, 05 lis 2014

Do góry

Co się stało kwiatom ... 20:16, 05 lis 2014

Do góry
Klimacik poranny, zamglony, tajemniczy i południowy, słoneczny, radosny ale czy jesienny?

Mój ogród 20:13, 05 lis 2014

Do góry
Wiosna w listopadzie nie zdarza się często, ale jednak się zdarza. Dzisiaj było tak ciepło, że z kijów wróciłam spocona. Na działce byłam w sobotę i niedzielę, i jedziemy znowu w sobotę. Czy zostaniemy na niedzielę, to zależy od pogody. A ciepło ma być jeszcze kilka dni.
Te chryzantemy nie mają dużych kwiatów, ale jest ich mnóstwo.

Jesienne widoczki ogrodowe.

Moja Misia wygląda tu tak jakby wyzionęła ducha, a ona bawi się z panem w liściach.

I taki ogólny jesienny widok, palili ognisko, to nie mgła tylko dym.

Stary kasztan i stara studnia

I wrota od stodoły. Mają swoje lata, oj mają.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:11, 05 lis 2014

Do góry
Olili napisał(a)
ale w sumie kurierem K-ex to chyba za 20zł by było??

Kurcze nie wiem ile kurier.. ale jakby skóry nie złupił to bym zwróciła. Szkoda mi kasy na kupno, bo ciągle inne wydatki, wiec zbieram po znajomych ... a mata też ... pod każdy chodnik i dywan wrzuciłam maty.. Kolor deseń nieważny bo i tak mam już jak w cyrku Do tej pory chciałam dom bez dywanów ( i firanek) z uwagi na lenistwo przy sprzątaniu... a tu los płata figle.. no i chyba lepsze zostawię, bo dal Muminka (wnusia) będzie cieplej na podłodze.

Ostatnie dzisiejsze foto za serducho
Mój Luciferek jak aniołek
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:09, 05 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
O Trzy seteczki Gratki słonko

Dzięki Gosiaczku - przybiegasz z moimi ukochanymi kwiatkami- przepiękne są.

Bajkowy ogród Weroniki 20:07, 05 lis 2014

Do góry
W drodze powrotnej zatrzymaliśmy się w karawanseraju w Obrukhan, na szlaku jedwabnym. Seraj znaczy pałac. Tu zatrzymywali się kupcy w interesach i na odpoczynek, były też miejsca dla wielbłądów, które pokonywały dziennie ok. 40 km.

Z autokaru zrobiłam wiele zdjęć mniej lub bardziej udanych, ale uchwyciłam nie tylko góry. Oto mijane po drodze budowle.

A takiej Kapadocji jeszcze nie pokazywałam. Tufowe skały cięto i budowano z bloczków domy, ale i to już zakazane.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:07, 05 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
!

Magnolia to co tu pokazujesz to mistrzostwo świata.
Elegancja, szyk, nostalgia .... CUDO ! Ach ach !!
Zresztą wszystkie Twoje pomysły łącznie z projektem dla kokoszki są wręcz nie do opisania !
Ja zmagam się z pomysłem na 1 (słownie jeden ! ) gazon i w głowę zachodzę jak go upiększyć. Pozwolisz, że ukradnę ten pomysł z lawendowym polem ?
Pozwolisz ?
A może znajdziesz kiedyś czas i wpadniesz do mnie na chwilę, okiem znawcy rzucisz i może jakiś pomysł podsuniesz ?
Przepraszam Gosiu, ze Ci Twój wątek zaśmiecam ale nie mogłam się powstrzymać
Pozdrawiam miłe Panie
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:05, 05 lis 2014

Do góry
Renia - tylko na końcu tego drągu jeszcze jestem ja..... mam krótsze nóżki to zawsze krok z tyłu za tobą

Chaośnico - jak będziesz kiedy robić drugą część ogrodu .. to skopiujesz A na razie masz i tak za dużo tych nóżek.. stonoga????

Luki - to tylko wczesnowiosenne byliny, bo potem trawki już szaleją.. u mnie koperkowa rośnie koło rozplenicy, jak przekwita to ją pochłania trawsko.

Marzena - jak przesadziłaś z kępą to coś zakwitną, słabiej niż normalnie, ale zakwitną, te z podziału potrafią zastrajkować przez rok...

Ula - tu mam wysokiego .. ma ładniejsze kwiaty i liście, do dużych piwonii pasuje, a i tak go raz w sezonie ścinam nisko.. i do teraz jest ładny.

Red Sunset.. szału nie ma i tyłka nie urywa, jesień stracona.. ale stara się jak może.. doceniam.. i lecę przerabiać buraki liściowe....

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:04, 05 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Nie ma sie co dziwic u Ciebie jest ogromna róznorodnosc. Ja jestem poczatkujaca ogrodniczka ale wzrokowo to juz fest oblatana. Kwiatów u Ciebie bez liku piekne

Botaniczny godny uwagi

To ciesze się że pięknie, Botanik super a za chwilę z Wrocławia zaproszę Was w nasze strony

dla Ciebie - też mam maleństwa mój nowy nabytek marcinek z czerwonymi listkami

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:03, 05 lis 2014

Do góry
O Trzy seteczki Gratki słonko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:01, 05 lis 2014

Do góry
Brzozy w listopadzie

brzozy 2012

Brzozy 2014
W cieniu - zacieniona 20:00, 05 lis 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Bogusiu najpierw serdeczne życzenia urodzinowe

Hortki masz okazałe
Róze też już sama ukorzeniałam ale nigdy mi w tym samym roku nie zakwitły
jesteś wielka i faktycznie masz rację że te pnące łatwiej sie ukorzeniają,
Wsadziłam kilka patyczków w tym roku zobaczymy co z nich będzie na wiosnę.
Ukorzeniłam też taka parkową różę urosła do jesieni fajnie powinna za rok zakwitnąć ,

Pozdrawiam
Dziękuję za życzenia.
Mam tylko dwie ukorzenione w tym roku...bo tylko tyle patyczków wsadziłam...tak na próbę i z dobrym efektem.
Widzę ,że mam już efekty swojej pracy...oby tak dalej.
Rododendronowy ogród II. 19:58, 05 lis 2014

Do góry
anka_ napisał(a)
Bożenko wspaniale się czyta twój wątek. I choć za mną dopiero niewielka jego część pozwolisz, że skrobnę parę słówek.
Pisałaś "Można się zdziwić co w tym moim ogrodzie znajduję".
Oj, można. Znaleźć można wspaniałe okazy zarówno fauny jak i flory. Twój ogród to zaczarowany świat, taki jeden organizm, współgranie zwierząt i roślin. Niby powinno to być oczywiste w ogrodzie, ale tak naprawdę tak rzadko jest spotykane. Dodatkowo trzeba posiadać ogromną wrażliwość żeby pewne rzeczy czy zjawiska zauważyć, żeby uchwycić tą ulotność przyrody.
Historia z kowalikiem i orzechami, zmagania młodego szpaczka z czereśnią, osy klecanki, szczerklina piaskowa, rój na śliwie. ...
I te bajki, i te fotki.... moi domownicy patrzyli się na mnie jak na wariatkę, że tak się szczerzę do monitora. Pies śpiewający, komar gryzący żabę... Z ogromnym zapałem czyta się taki wątek, z zaciekawieniem co będzie na następnej stronie.
Mam też jeśli pozwolisz pytanię techniczne. Czym impregnujecie drewno na zewnątrz. chodzi mi o ten wspaniały zestaw i ogrodzenie.

I czy masz może fotkę klonu ginala? Chodzi mi o pokrój. Bo mój to młody nabytek, jeszcze w doniczce i chciałabym się upewnić, że dobrze dobrałam mu miejsce.

Piękne ujęcie. Ktoś mi kiedyś zwrócił uwagę, że przy podwójnej tęczy zawsze kolory są ułożone odwrotnie- ciekawe dlaczego?

Cudowna fotka. Jakby niebo miało spaść.

Mam nadzieję, że nie pogonisz mnie Bożenko jak jeszcze przyjdę z pytaniami. Bo na pewno będzie ich jeszcze dużo w miarę postępów w czytaniu.

No i dowiedziałam się, że już niedługo Dzień Jeża.

P.S. Fotki Ginnala już znalazłam.

Aniu miłe wspomnienia przywołałaś moich początków na forum . Jak ja sie cieszyłam ze mam komu opowiadac o ogrodzie i wszystkim co się w nim znajduje.Przed ogrodowiskiem trudno było znaleźz kogoś kto zna nazwy roślinek i kogo interesuja inne żyjątka w ogrodzie.Tu ludzie sa inni, kochają przyrode i czytali wszystko o czym pisałam. Dzieki za miłe słowa i za to ze chcesz to wszystko czytac.Jesli chodzi o konserwacje drewna to nie wiem i co najgorsze mój M też zapomniał , jakiś impregnat do drewna kupowany w OBI w 5l pojemnikach , stale ten sam kupujemy a nazwy nie pamiętamy (wiek i skleroza niestety).Sama dziś z sentymentem wspomniałam zdjęcia i opowieści z poczatków mojego pobytu na forum . Dzieki. Serdecznie Cię pozdrawiam.
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:58, 05 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
A ja też właśnie o tobie i kolanku myślałam...mam nadzieję, że tylko lepiej będzie, Ewa z ,,Moja pierwsza hortensja w ogródku" tez miała problemy i operację i już widzę u niej ok, zatem wierzę, że u ciebie będzie tak samo będziesz nam więcej pisać o swoich spostrzeżeniach i obserwacjach ogrodowych, a wiosną ruszysz do boju
Agapantami kusisz...ale to nie dla mnie, odstawiam od cyca wszystkie wymagające roślinki...ale tej ciemnej dalii nadal żałujęzdrowiej Mira

Ja ten cały rok w ogrodzie bidowałam , obserwacji było sporo i oczywiście że się podzielę jak coś mi się wspomni

na razie demolują mi przedpłocie !!!!!!! no kurka jaka jestem zła, choć się z tym liczylam że kiedyś i do mnie dojdzie cywilizacja,więc wykopali mi z mała bryłą !!!! korzenie podcięte wszystko co tam rosło - klony z Rogowa , forcyzję, derenia, tawuly, różę Pilgrim z bramki buu i na razie mam wszystko w przedogródku

berberys walnięty na trzmielinę

W cieniu - zacieniona 19:57, 05 lis 2014

Do góry
marzena napisał(a)
gratulacje i wszystkiego najlepszego
torcik musi być przepyszny

i jeszcze o stipie... ona jest jednoroczna ? a jednak widzę, ze ją przetrzymujesz do wiosny ( wiążesz ją ), czy przeżywa u Ciebie ?
Marzenko...dziękuję...torciku już nie ma...
Stipa tenuissima jest jednoroczna...ale w tym roku przezimowałam u mnie jedna...bo tylko jedną kępkę miałam.
W cieniu - zacieniona 19:54, 05 lis 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusiu jeśli to twoje urodziny to wszystkiego najlepszego
...tak...dziękuję za życzenia.
Paprocie ogrodowe 19:52, 05 lis 2014

Do góry
Hehe, no niby racja Szkoda, ze takiej ziemi sciolkowej nie sprzedaja

I jeszcze jedna

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:51, 05 lis 2014

Do góry
mira napisał(a)

Bogdziu dzięki i oby

u mnie taka pogoda że wariacji można w domu dostać, więc trochę się wyłoniłam bo kolory w ogrodzie się zmieniają i moj buk teraz rudzieje no cudo w słońcu ale Ty to znasz, zobacz jak ja się cieszę 1 sztuką

Przepiękny ! Napisz proszę jaka to odmiana
I miskant cudny
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:50, 05 lis 2014

Do góry
Irenka - ja nie grabię liści, zbieram kosiarką, a z rabat z grubsza odkurzaczem....
Aniu Monte - schludnie to nie jest,ale inaczej się nie da.. byłabym niewolnikiem ogrodu
Kasial - sadź trawki.. rosną szybko... ja już wydałam 100 razy tyle co posadziłam
Kindzia - pióropusze już tylko beżowe, nawet czerwone pióropusze w tym roku się nie wybarwiły Ale i tak wysadzam zebrinusy s drugiej kępy i zastępuje czerwonymi czuprynkami
Jola - rosną, rosną... w szerz... jak ja
Jagódka - dawno Cię nie było, u mnie nie było, a mnie u Ciebie
Marzena - lotos jeszcze w kałuży, powycinałam lilie.

I goryczka Daje c zadu Ślicznota..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies