Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:49, 05 lis 2014

Do góry
Sprawdziałam na starych zdjeciach czy mi sie wydaje czy w tym roku jest wyjątkowo zielono...

jest wyjątkowo zielono

poczatek listopada 2012 - umierające wiśnie amanogawy...

poczatek listopada 2013 - magnolia już całkiem łysa... i została jedna wiśnia po wymianie...

poczatek listopada 2014... wszedzie liscie na drzewach..ambrowce z kilkoma żółtymi liśćmi...

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:49, 05 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Pelaśki śliczne Ja dumam gdzie moje przetrzymać na materiał do sadzonek... oj teraz bym inaczej domek budowała.

oj Ania a ja inaczej bym ogród urządziła a trzymać też nie mam

podglądam z progu co się dzieje w ogrodzie

trzmielina w tym roku pięknie się przebarwiła niż w poprzenich latach

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:49, 05 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Madżen - nie zatrawkuję się... chociaż trawki lubię.. bo późno startują, te co są całoroczne to jednak kapryśnice... i ja chcę koloru w ogrodzie.. dlatego złocienie co mnie denerwują zostają...te na końcu
I gdzie naparstnice (naparstnice też zostały).. będą jeszcze 2 piwonie Uuu, la la, la... będzie pięknie
Łamię swoje zasady, że tak posadzić by cały czas coś było... tu będzie raz a dobrze... a potem to już szał jeżówek

i bardzo dobrze bo ogród musi się zmieniać, piękny widoczek
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:46, 05 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wyleciałam na godzinkę do.......
Jožin z bažin dla Was Bateryjka padłą i więcej niet

o matulu a co Ty tam robisz?
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:42, 05 lis 2014

Do góry
mira napisał(a)

a to mnie zdziwiłaś, bo ja mam bardzo zwykłe rośliny jak mi się wydaje ale rozumię, że mogą być jakieś nieznane

następnym razem pójdę do japońskiego choć to zależy od pory roku, na razie we Wrocku muszę zobaczyć Afrykanarium

a to jeszcze fotka z botanika

Nie ma sie co dziwic u Ciebie jest ogromna róznorodnosc. Ja jestem poczatkujaca ogrodniczka ale wzrokowo to juz fest oblatana. Kwiatów u Ciebie bez liku piekne

Botaniczny godny uwagi
Ogród do kwadratu 19:42, 05 lis 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

A na koniec "potworne" ciasteczka

Padłem!!!
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:40, 05 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miruś współczuję kłopotów z kolankiem bo też je mam, w tym tygodniu zaczynam blokady . Mam nadzieje ze Tobie bedzie sie już tylko polepszac i tego Ci życzę.

Bogdziu dzięki i oby

u mnie taka pogoda że wariacji można w domu dostać, więc trochę się wyłoniłam bo kolory w ogrodzie się zmieniają i moj buk teraz rudzieje no cudo w słońcu ale Ty to znasz, zobacz jak ja się cieszę 1 sztuką

Bajkowy ogród Weroniki 19:28, 05 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Jestem
Obejrzałam, poczytałam, wspaniała wyprawa, żałuję, że nie mogłam z wami być, tyle smaków, kolorów, ciekawostek i widoków akumulatorki naładowane, wróciliście, a pogoda i u nas piękna, macie co wspominać i oglądać w zimowe wieczory
Buziaki

I my żałujemy, że nie mogliśmy mieć takich wspólnych przeżyć. Ale chociaż tak się z Wami dzielimy wrażeniami, Irenko i Zygmuncie.
Chciałaś roślinki, nasiona. One nie do naszego klimatu. Bugenwille, lantanie, palmy daktylowe, bawełna, pomarańcze... Dla Ciebie zdjęcia.

Kuflik

Podobne do niecierpka, ale nie z liści.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:26, 05 lis 2014

Do góry
Aniu z Kamiennego. O sprawach śmierci trzeba rozmawiać. Może nie tak obcesowo, ale jednak. Rodzina powoli się oswaja z myślą o ostatnim pożegnaniu.
I zaczyna inaczej traktować potencjalnego odchodzącego.
A po drugie, Czym nasze życie? Pogonią zadobrami doczesnymi, których i tak ze sobą nie zabierzemy. Wyciszajmy się w tym pędzie.
A czy nam przyjdzie żyć lat 5, 10 czy 20? Na końcu i tak kaplica!

Na zakończenie tego smutnego wywodu zostawię optymistyczny obrazek z życzeniami zdrowia i długich lat życia.

Bajkowy ogród Weroniki 19:10, 05 lis 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko, piękna relacja z jakże udanej wycieczki.

Basiu, wycieczka udana. Cieszę się, że relacja zasłużyła na twoją pochwałę. Dodam, że klimat tamtejszy choć różny w różnych rejonach, mi służy. Żadnych dolegliwości bólowych, sercowych, oddechowych.
Choć wróciliśmy w sobotę, ja wciąż tam "tkwię".

Wejście do miasta podziemnego w Seratle, gdzie mieszkańcy mieli swoją własną religię, a ich Bogiem był Ali. Byli samowystarczalni.
Na wejściu taki psi widoczek. Psy i koty chodzą sobie wolne ( z czipami jednak) i są w poszanowaniu.

Nie wchodziliśmy do środka, obejrzeliśmy to dziwne miasto, kamienne od góry. Kupiłam zwykły pierścionek na pamiątkę, ale z różą nie zwykłą.

Były dodatkowe imprezy fakultatywne, np. spływ pontonem rwącą rzeką, noc kapadocka z tańcem brzucha, lot balonem itp. Nam wrażeń wystarczało wg wykupionego programu wycieczki, a część imprez mieliśmy za sobą na poprzednich 2 wycieczkach. Jedynie taniec derwiszy w pomieszczeniu wykutym w skale tufowej musiałam zobaczyć dodatkowo. Po skończonym pokazie można było fotografować, ale skład tylko 2 derwiszy. Pełen skład i taniec był modlitwą, którą należało uszanować ciszą.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:09, 05 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Basiu - rozplenice po 2 latach już grubaśne są A po 3 wymagają odchudzania

Madżen - nie zatrawkuję się... chociaż trawki lubię.. bo późno startują, te co są całoroczne to jednak kapryśnice... i ja chcę koloru w ogrodzie.. dlatego złocienie co mnie denerwują zostają...te na końcu
I gdzie naparstnice (naparstnice też zostały).. będą jeszcze 2 piwonie Uuu, la la, la... będzie pięknie
Łamię swoje zasady, że tak posadzić by cały czas coś było... tu będzie raz a dobrze... a potem to już szał jeżówek

Ładny przy tych piwoniach jest przywrotnik, tylko żeby się nie pokładał to przydałaby się jakaś niska odmiana. Jest taki?
Ogród w skali mikro cz.II 19:05, 05 lis 2014

Do góry
Zaraz Wam poodpisuję ... Bo teraz tak się cieszę ,że ja nie mogę ..ostatnio doczytałam , że Szefowa ma jakaś książkę o rodkach i jest tam opisane cięcie i inksze tam....noo wiecie .. Mam już jedną książkę Czekalskiego , ale ona ma zdjęcia takiej jakości ( bo stara jest serio ) że przegląd odmian to jakaś porażka ...Zaczęłam szukać ,ale w sprzedaży w księgarniach już nie znalazłam ... Ale w antykwariacie była .. Kupiłam , pisało : w dobrym stanie .. Cały tydzień się trzęsłam czy padlina nie przyjdzie ,bo kiedyś jak chciałam zamówić synowi stara książkę z historii ( są juz wycofane ) to mi jeden sprzedawca napisał : w stanie dobrym..noo dobra jest trochę wyciętych !!!!! obrazków ale przecież komu to przeszkadza ????.. I teraz znów się martwiłam ,czy mi z wyciętymi ilustracjami nie przyjdzie .. Ale dotarła piękna.... Jak nówka.. Zobaczcie 15 zeta jak tu sie nie cieszyć ??

Ogród u stóp klasztoru 18:53, 05 lis 2014

Do góry
w tym roku znowu zmienił się wygląd ogrodu . dwa drzewa wycięte .i to obydwie wierzby . mandżurska , dostał grzyba , aż jej kora poodpadała a płacząca tak zacieniła angielkę że dostała nakaz eksmisji

tego widoku już nie ma ...mandżurska wycięta

teraz wsadzone dwa klony czerwone , będą prowadzone na cięty krzew na wys 2m ..?????czy się uda ? sąsiadka tak prowadzi i fajnie to wygląda

tego widoku tez nie ma ...płacząca wycięta

zastąpił ją widoczny buk kolumnowy

tego widoku tez nie ma , brzydkie kulki Danica wykarczowane . dalej dumam co wsadzić . ale chyba padnie na świerki conica karłowe w ilości szt.3

teraz wygląda tak , ale chwilowo .

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:52, 05 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Basiu - rozplenice po 2 latach już grubaśne są A po 3 wymagają odchudzania

Bedzie najpierw wielkie Wow a potem kolejne WOW.
Ja po raz kolejny przesadziałm piwonie.... Mialam mieć wiosną wow a będzie d...a
Rododendronowy ogród II. 18:50, 05 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kilka dzisiejszych zdjec

Piękna jesień cudna pozdrówka przyniosłam biegusiem
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:48, 05 lis 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:47, 05 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Wzajemnie
kicia mojej mamy Pusia
już podrosła

Śliczna kicia
Ogród prawie romantyczny 18:47, 05 lis 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Iwonko, dziękuję za pozdrowienia
Jesień u mnie pewnie piękna, ale gdy wracam do domu, niewiele już widać Po zmianie czasu, zmrok zapada tak strasznie szybko i w ogrodzie już nic, nic nie da się zrobić...
Zdjęcia z dzisiejszego popołudnia

Pięknie !
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:47, 05 lis 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Ogród nocą, światełka dla tych, co odeszli...teraz mają inne sprawy, a my nadal z doczesnymi się borykamy...

Irenko pięknie nastrojowo zwłaszcza ta ostatnia fota bardzo gościnna Buziaki
Miejsko & sielsko 18:45, 05 lis 2014

Do góry

Trafki cudne, co to za pieknosci?
Tym tez fundujesz spa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies