U mnie rośnie pod magnolią i podlewam jak wszystkie rośliny kiedy jest taka potrzeba a wybujał jak wariat jutro sfocę
zdjęcie z lipca tu go widać k/ skalnicy na samym dole już wyłazi z ogrodu kwiatki ma drobne białei kolo tujki bliżej magnolii
Aniu, te berberysy są nowe, więc piękne, przecież takie wybrałam. Mam na północnej stronie berberys, który w tym roku zmarniał, chyba trochę przez te upały. Muszę go ciachnąć, myślę ,że wiosną. Nawet korali ma mało, a w zeszłym roku miał tyle czerwonych podłużnych owoców
Ten stary berberys ma inny kolor, na pewno jest to inny gatunek. Wtedy nie wiedziałam, że jest tyle gatunków. Czerwiec 2013 - jeszcze rósł dereń przed berberysem (wykarczowany w tym roku)i Czerwiec 2014 Wrzesień 2014
Hejo!
Witam się serdecznie! I nie pisz, że daleko Ci do nas tu szanownie zgromadzonych.
Bo to nieprawda jest! Tu jest masa ogródków, które czekają aż ogrodniczka się za nie zabierze, no choćby weź mój.
Są też TE ogrody, które zapierają dech i do których wchodzę cichutko, bo głupio cokolwiek hałasu uczynić.
Witaj Dorotko u mnie. M już się nie buntuje, kiedy na O. dziewczyny radzą. Przy tarasie miały być herbaciane róże, ostatecznie poszedł na kompromis. Są czerwone, do tego berberysy i trawy. Teraz jesteśmy na etapie traw. Czasem, gdy chodzi na grzyby, widzi jakieś ciekawe trawy i opowiada mi o nich, że podobne widział do tych w szkółce. Nawet kilka przyniósł z grzybowych wypadów. Zobaczymy, co z nich będzie
Nad źródełkiem cały czas się zastanawiam, marzy mi się kula, ale jest droga, więc może dam kamień przewiercić. Pomyślę o tym zimą. Obecnie moja psinka sobie zrobiła poidełko. Ptaszków przy wodzie nie widziałam, ale pełno ich jest w konarach drzew i w winobluszczu
Tu będą zakrywać ten płot betonowy (za 15lat ), bo mur wysoki zasłonią serby, po rozbiórce chatki.
Tu prostopadle do tego małego fragmentu murku będzie ściana wodna połączona z ekranem cisowym wysokości muru, czyli jakieś 110cm (doczekam się już trochę szybciej) .