Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To tylko początek...drogi do marzeń 23:24, 18 wrz 2014

Do góry
olga_ napisał(a)
Marta pytałaś o moj trawnik więc zdjęcie zrobiłam i jak na tacy...

łoł! Olga przyznaj się, co mu podsypałaś, że tak sie zazielenił?
Ogródek Ewy 23:22, 18 wrz 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Musiałam je uwiecznić.

Ale masz hortensje, takie równego koloru. Śliczne. Jaka to odmiana ?
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:20, 18 wrz 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
wzdycham jak widze novalis

Aniu a tego tułacza duzo podlewasz ? bo on podobno duzo wody potrzebuje ?
nie podsycha ?

U mnie rośnie pod magnolią i podlewam jak wszystkie rośliny kiedy jest taka potrzeba a wybujał jak wariat jutro sfocę
zdjęcie z lipca tu go widać k/ skalnicy na samym dole już wyłazi z ogrodu kwiatki ma drobne białei kolo tujki bliżej magnolii
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:18, 18 wrz 2014
Do góry
Dorota123 napisał(a)

Śliczne kompozycje,uwielbiam takie przydasie w postaci donic
W moim małym ogródeczku - Dorota 23:16, 18 wrz 2014
Do góry
Dorota123 napisał(a)

Dorotko co to za trawa? Ma śliczne pióropusze
Jurajski Ogród 23:15, 18 wrz 2014

Do góry
wrześniowe lato w Jurajskim - cd

dobranoc
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:15, 18 wrz 2014

Do góry
Sommersonne

Shephardess

Aachener Dom

Candelight

Briosa

Chandos Beauty

Lugdunum

Centenaire de Lourdes
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 23:11, 18 wrz 2014
Do góry
tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)

...Dzis widziałam autentyczna zabia rozpacz na tym śliskim pyszczku, bo wyszła interweniować ws truskawek - chyba lubiła tam siedzieć - ale nic nie wskorala...
Przysięgam, ze jak nadejdzie ten dzień, a zdarzy sie w końcu na pewno, ze nie bede miała rękawic i sie zapomnę... I ja dotknę... Aaaa! Bede sie tak darla, ze w OSP bedą myslec, ze to zbiórka

Czytam i pękam
Dawaj tę żabę do mnie,może jaka płodna i się rozmnoży..upora się z tą setką ślimaczorów
Ogród prawie romantyczny 23:08, 18 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Przed domem zrobiło się kolorowo za sprawą jednorocznych aksamitek

Aga to zdjęcie mnie zauroczyło. Pieknie te aksamitki wyglądają w Twoim ogrodzie.
pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:06, 18 wrz 2014

Do góry
Old Port dzisiaj

Sir Lancelot- Samaritan

Mount Shasta

Westerland

Novalis

Ogródek Iwony 23:06, 18 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Iwonko no właśnie ten mój berberys rósł w zagajniku,był zacieniony i ciasnawo mu było.Zdecydowaliśmy się by go wykarczować bo za dużo już się z nim męczyłam,wiosną ładniutki,pod koniec lata liście już opadały a ja tylko z opryskiwaczem latałam
Twoje śliczne niczym pochodnie

Aniu, te berberysy są nowe, więc piękne, przecież takie wybrałam. Mam na północnej stronie berberys, który w tym roku zmarniał, chyba trochę przez te upały. Muszę go ciachnąć, myślę ,że wiosną. Nawet korali ma mało, a w zeszłym roku miał tyle czerwonych podłużnych owoców
Ten stary berberys ma inny kolor, na pewno jest to inny gatunek. Wtedy nie wiedziałam, że jest tyle gatunków.
Czerwiec 2013 - jeszcze rósł dereń przed berberysem (wykarczowany w tym roku)i Czerwiec 2014

Wrzesień 2014
Mój ogródeczek 23:00, 18 wrz 2014

Do góry
atena13 napisał(a)
Witam serecznie, z radością oglądam Wasze ogrody, dlatego też chciałabym pokazać kilka moich fotek. Wiem, że daleko mi do Was ale mimo to czuję chęć pokazania "Mojego ogródeczka". Zapraszam kto ma ochotę
/original.JPG[/img]

Hejo!
Witam się serdecznie! I nie pisz, że daleko Ci do nas tu szanownie zgromadzonych.
Bo to nieprawda jest! Tu jest masa ogródków, które czekają aż ogrodniczka się za nie zabierze, no choćby weź mój.

Są też TE ogrody, które zapierają dech i do których wchodzę cichutko, bo głupio cokolwiek hałasu uczynić.

Pozdrowionka!
Igiełkowy ogródeczek 22:57, 18 wrz 2014

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Bardzo fajna kompozycja roślin!
Ogródek Iwony 22:53, 18 wrz 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Witam Iwonko, myślę, że pierwszy raz jestem u Ciebie w ogródku. Przewertowałam już 70 stron, trochę poczytałam, a pismo obrazkowe chłonęłam jak gąbka. Z niektórych wpisów się uśmiałam, spodobały mi się obawy Twojego M dotyczące podpowiedzi w planowaniu ogródka całej Polski i obawy o trawnik. Zmiany idą w dobrym kierunku. Pomysł z mini oczkiem fajny, też mam w planach, ale ja będę robić takie płytkie i będzie służyło jako poidełko dla ptaków. Zabiorę się za robotę w deszczowe popołudnia. Na miejsce przeznaczenia wyląduje na wiosnę. Pozdrawiam

Witaj Dorotko u mnie. M już się nie buntuje, kiedy na O. dziewczyny radzą. Przy tarasie miały być herbaciane róże, ostatecznie poszedł na kompromis. Są czerwone, do tego berberysy i trawy. Teraz jesteśmy na etapie traw. Czasem, gdy chodzi na grzyby, widzi jakieś ciekawe trawy i opowiada mi o nich, że podobne widział do tych w szkółce. Nawet kilka przyniósł z grzybowych wypadów. Zobaczymy, co z nich będzie
Nad źródełkiem cały czas się zastanawiam, marzy mi się kula, ale jest droga, więc może dam kamień przewiercić. Pomyślę o tym zimą. Obecnie moja psinka sobie zrobiła poidełko. Ptaszków przy wodzie nie widziałam, ale pełno ich jest w konarach drzew i w winobluszczu
Mój wywalczony ogród 22:52, 18 wrz 2014

Do góry
Izus napisał(a)
Atak wyglądał mój ogród w marcu 2011

łoł niezła matamorfoza. Gratuluje i pozdrawiam
Moja "przyziemna" :) pasja 22:50, 18 wrz 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
Piękne som pokaż gdzie będą

Tu będą zakrywać ten płot betonowy (za 15lat ), bo mur wysoki zasłonią serby, po rozbiórce chatki.

Tu prostopadle do tego małego fragmentu murku będzie ściana wodna połączona z ekranem cisowym wysokości muru, czyli jakieś 110cm (doczekam się już trochę szybciej) .

Jurajski Ogród 22:47, 18 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
wrześniowe lato w Jurajskim (stan na dzień dzisiejszy, czyli 18 wrzesień):

Zdjęcie wygląda jak w ramce Ciekawy efekt
Jak zwykle nie będę oryginalna i powiem, że pięknie u Ciebie
Rododendronowy ogród II. 22:42, 18 wrz 2014

Do góry
Sesja z wiewiórcią boska, wybrałam sobie to zdjęcie na zacytowanie

Ogród prawie romantyczny 22:38, 18 wrz 2014

Do góry
Na dobranoc

Ogród prawie romantyczny 22:37, 18 wrz 2014

Do góry
Nowi domownicy
klon atropurpureum

Hortensja phantom
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies