Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:03, 28 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko ja mieszkam na wsi, boczna ulica, chociaż przyznam, że dzisiaj jak czyściłam rabatę z kamyków i widziałam kiełkujące tulipany pomyślałam " mam nadzieję, że nikt nie przyjdzie i ich nie pozrywa'

I tego Ci życzę bo nagroda w postaci pięknych widoków tego miejsca Ci sie należy.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:00, 28 lut 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Czyli tylko patrzec i będzie cudnie. U mnie ludzie by wszystko do siebie zabrali , nawet dnia by nie było.
Bożenko ja mieszkam na wsi, boczna ulica, chociaż przyznam, że dzisiaj jak czyściłam rabatę z kamyków i widziałam kiełkujące tulipany pomyślałam " mam nadzieję, że nikt nie przyjdzie i ich nie pozrywa'
Rododendronowy ogród II. 21:56, 28 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
nie masz powodu, może ja coś źle zrobiłam, a może ten śnieg

To choroba grzybowa.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 28 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko na to liczę, liczę że róże poszybują i będzie kwiecie. Tam też jest wsadzona cała masa cebulowych

Czyli tylko patrzec i będzie cudnie. U mnie ludzie by wszystko do siebie zabrali , nawet dnia by nie było.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:46, 28 lut 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Fajnie to przedpłocie wygląda a latem bedzie jeszcze piękniej bo rosliny urosną.
Bożenko na to liczę, liczę że róże poszybują i będzie kwiecie. Tam też jest wsadzona cała masa cebulowych
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:46, 28 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a jeśli mowa o przedpłociu to zapomniałam że jeszcze w maju 2014 było tam klepisko gruzowe poprzerastane chwastami... Przez tydzień czasu przekopywałam to widłami (jedne połamałam) wybierałam gruz, kamienie i chwasty. Przekopałam z kompostem... oj jestem ciekawa jak mi to wszystko zagra w tym roku
05.2014

08.2014

Raj dla oczu po prostu , Ana zadbałaś o każdy szczególik. Mój ogród aż się zaczerwienił ze wstydu przy Twoim przedpłociu ....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:43, 28 lut 2015

Do góry
TeresaSz napisał(a)
Anetko, czy to gmina wysypała ten kamień na drodze, czy sami wyszliście z tą inicjatywą?
Sami niestety...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:43, 28 lut 2015

Do góry
martaibartek napisał(a)
Przedpłocie zachwycające!

Pamiętasz co to za jeżówka? kolor aż bije po oczach.
taka najzwyklejsza chyba, kupiona bez nazwy
Rododendronowy ogród II. 21:42, 28 lut 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Moim zdaniem opryskaj.Te obok Bioseptem lub Bioczosem i ziemie też ale lekko i zbierz z ziemi liście.

Nigdy mi sie nie zdarzyło żeby rośliny kupowane w tym miejscu chorowały.Zmartwiona jestem.
nie masz powodu, może ja coś źle zrobiłam, a może ten śnieg
Asi ogródek pod świerkami 21:15, 28 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Asiu wracam do Ciebie iiii powiem że jestem troszeczkę zdziwiona propozycją Danusi, która raczej odradzała do tej pory takie oryginalne 'brzuszki'
Według mnie łagodne linie wizualnie lepiej wyglądają, ale to tylko moje zdanie.

Ana dziękuję, że zaglądasz do mnie. Narazie utknęłam w martwym punkcie - nie mam pomysłu jakie rośliny nasadzić. Jeżeli chodzi zaś o rabaty brzuszki to myślę, że pod domem złagodzę te linie. Na płd stronie pod lasem posadzę tuje szmaragd. W tym roku na tym zakończę działania. Kolejne rabaty będę realizować w następnych latach. Chyba, że jesienią coś mi się jeszcze uda stworzyć. Ana gdybyś mogła mi podpowiedzieć co nasadzić na tych rabatach przy domu byłabym wdzięczna.
Rododendronowy ogród II. 20:57, 28 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
no niestety...
myślisz, ze teraz można ją odrazu opryskać? nie jest za zimno?. może też ziemie wokół i te inne obok też profilaktycznie?
One były wcześniej trochę śniegiem przykryte nic nie było widać...

Moim zdaniem opryskaj.Te obok Bioseptem lub Bioczosem i ziemie też ale lekko i zbierz z ziemi liście.

Nigdy mi sie nie zdarzyło żeby rośliny kupowane w tym miejscu chorowały.Zmartwiona jestem.
Rododendronowy ogród II. 20:54, 28 lut 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pąk zostaw i ped tez. Jesli by cała roślina była porazona to bedzie wielki problem. Czy to z tych które kupowałam? Mam nadzieje że nie.
no niestety...
myślisz, ze teraz można ją odrazu opryskać? nie jest za zimno?. może też ziemie wokół i te inne obok też profilaktycznie?
One były wcześniej trochę śniegiem przykryte nic nie było widać...
Rododendronowy ogród II. 20:48, 28 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
kurcze... na pierwszy rzut oka to wygląda że tylko jeden pęd tak wygląda, reszta chyba ok, jutro wejdę i obejrzę dokładnie. A pąk też oberwać czy zostawić? a może obciąć cały pęd?

Pąk zostaw i ped tez. Jesli by cała roślina była porazona to bedzie wielki problem. Czy to z tych które kupowałam? Mam nadzieje że nie.
Rododendronowy ogród II. 20:44, 28 lut 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ojej paskudnie to wygląda. Nie jestem znawcą ale to chyba nekroza.Poczytałam bo u siebie czegos takiego nie miałam i każą oberwac chore liście, zebrac opadłe i opryskac dwukrotnie co 14 dni Topsinem lub Dithane , Bioczosem lub Bioseptem . Dwa ostatnie są ekologiczne. Myśle tylko ze jak oberwiesz liście to nic nie zostanie a cos musi roślinę odżywiac.Ja bym opryskała jednym biologicznym preparatem a drugim chemicznym, po dwa razy.Chyba że pozostała częśc krzaka nie ma choroby to wtedy obrywaj te chore liście.
kurcze... na pierwszy rzut oka to wygląda że tylko jeden pęd tak wygląda, reszta chyba ok, jutro wejdę i obejrzę dokładnie. A pąk też oberwać czy zostawić? a może obciąć cały pęd?
Rododendronowy ogród II. 20:40, 28 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Bożenko zobacz to grzyb? co z tym zrobić?

Ojej paskudnie to wygląda. Nie jestem znawcą ale to chyba nekroza.Poczytałam bo u siebie czegos takiego nie miałam i każą oberwac chore liście, zebrac opadłe i opryskac dwukrotnie co 14 dni Topsinem lub Dithane , Bioczosem lub Bioseptem . Dwa ostatnie są ekologiczne. Myśle tylko ze jak oberwiesz liście to nic nie zostanie a cos musi roślinę odżywiac.Ja bym opryskała jednym biologicznym preparatem a drugim chemicznym, po dwa razy.Chyba że pozostała częśc krzaka nie ma choroby to wtedy obrywaj te chore liście.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:57, 28 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
myślałam, że w przyszły weekend, ale ochłodzenie nadają, myślę że trzeba poczekać jednak. Chociaż niektórzy już pociachali

Też właśnie czekam, kiedyś się pospieszyłam i przez tydzień pazury obgryzałam czy nic nie zmarnowałam

Przedpłocie boskie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:30, 28 lut 2015

Do góry
justajusta napisał(a)
Ana jaką trawę posadziłaś na przedpłociu z umbrami?
Morning Light jako wysokie piętro, do tego róże, astible, , dwie odmiany szałwi, bodziszki, ice dance, przywrotnik, żurawka i chyba to wszystko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:01, 28 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)

No nic, będę szukać dalej Mam czerwony dach i biała lub odcień białego myślę, że będzie najlepszy. Powiedz jak Wam się sprawdza taki jasny kolor w codziennym użytkowaniu?
u nas jest ok, ładnie wygląda, nic się nie dzieje, jak się wybrudzi to zmywa się bez problemu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:52, 28 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
niestety nie powiem Ci bo nie wiem kupowaliśmy dom w stanie surowym wewnątrz ale ze zrobioną elewacją. Ona nie jest biała, trudno mi określić ten kolor

No nic, będę szukać dalej Mam czerwony dach i biała lub odcień białego myślę, że będzie najlepszy. Powiedz jak Wam się sprawdza taki jasny kolor w codziennym użytkowaniu?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:47, 28 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Aneta, jaki masz kolor elewacji i z jakiej firmy? Pamieętasz?
niestety nie powiem Ci bo nie wiem kupowaliśmy dom w stanie surowym wewnątrz ale ze zrobioną elewacją. Ona nie jest biała, trudno mi określić ten kolor
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies