Tanie czosnki były w tym roku w Biedronce i w Lidlu . Możesz sobie upolować w przyszłym sezonie. Oferta się powtarza co roku.
Rabatka północna ma mnóstwo zalet. Jest sporo roślin które lubią półcień. Bukszpany, hosty, trzmieliny, różaneczniki , itp. Wybierz 3 lub 4 gatunki i posadź w jakimś harmonijnym ustawieniu. Obecna rabatka posiada podstawowy błąd: za dużo gatunków ! Dlatego wyszedł chaos. Jeśli każda roślina jest z innej bajki, trudno o harmonię. Ale rabatka ma potencjał, więc na pewno po zmianach będzie pięknie!
Aniu,witam cię,nie wiedziałam,że tu też zaglądasz,ale nie dziwię się,bo jest tyle pięknych ogrodów i można zawsze coś podpatrzyć.
Bogusiu,begonie są kapryśne,chyba bardziej niż róże i co roku mówię sobie,ze nie będę tyle sadzić,ale wiosną rozum razem z zimą odchodzi i człowiek szaleje.
Pod siatka mam w trzech miejscach i nie wiem czy to jeden rodzaj, czy jeden słabiej kwitnie, ale ma chyba cieńsze listki
A tutaj ten co mi się wydaje że jest inny
Obydwa maja paseczki na listkach, ale chyba ten ostatni ma faktycznie cieńsze listki........
Ale wiem jedno lubię trawy coraz bardziej i na pewno będę powiększać kolekcję .....a przyznam się jeszcze z 3 lata temu omijałam je wielkim łukiem hahahahaha