A to nowy nabytek - kupiona teraz we wrześniu w Kutnie na różanym święcie - róża o nazwie Tajga - to jej drugie kwitnienie juz u mnie, jest śliczna choc słabiej pachnie niż ascot (w tle biała okrywowa róża Milky way)
Halinka tych zakątków jest jeszcze kilka, w innym miejscy przesadziłem kaliny, zamieniłem je jagodą kamczacką a dokładniej to jest jeden sznureczek tu pociągniesz a na końcu też coś się wykopie
Jesien już właściwie ale róże wciąż kwitną........eden rose albo prawie eden rose.....sama nie wiem, ale to nie ważne, ważne że róża piękna, ma taki kremowy odcień z pudrowo-różowym brzegiem płatków...
.......chippendales....też zmienia barwę w miarę rozwijania sie kwiatu.....
To ja Bogdziu już zostanę u Ciebie na dłuższy spacer, bo pieknie kolorowo i słonecznie, jakie piekne zdjecia robisz, czy to jest horti Pinky Whinky, a może Pink Diamont?
ogromna
oj ale niewiele widac z góry to tylko dla perspektywy
patrze na te zdjecia i nie wierze ze tyle roboty zrobione a nic nie widac a gdzie reszta musze si e wreszcie zdecydowac i sadzic ile ja dzis tego nakupiłam nic nie widac nic
Witam, ledwie co się przedstawiłam i już proszę o pomoc!
Jako że w moim ogródku nastała inwazja kretów i brakuje mi już sił i pomysłów na walkę z nimi, bardzo proszę o opinie i wskazówki na temat siatki p/kretom. Czy ktoś ma? Czy działa? Czy to rozwiązanie na wieki? na lata? Czy na chwilę?
W tym roku na te potworki nie działa nic! i wydaje mi się to jedyne sensowne rozwiązanie - inaczej zejde na zawał!
Witam wszystkich serdecznie,
Nazywam się Asia. W ogrodzie "siedzę" około 3 lata. Wcześniej nie za bardzo w głowie były mi kwiatki Teraz próbuje, szukam, kombinuje... na razie średnio mi to wychodzi ale się nie poddaję
Ogrodowisko podglądałam już wcześniej ale przyznam się szczerze że zarejestrowałam się dzięki kretom...
O mnie to tyle. poniżej zdjęcie mojego przedogródka a reszta ogrodu w wątku o kretach ((