Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

kasiek 07:35, 23 lis 2014

No to ja też jestem ciekawa jak teraz wygląda. My popełnilismy spory błąd jak wycieliśmy gigant konar orzecha - nie zabezpieczyliśmy rany i reraz pruchnieje i ropbale ma i dzięcioły są na nim. Mam nadzieję jednak że sobie podardzi, mnie też serce bolało jak padały konary ale jest strasznie zaborczy woboec roślin.
Pozdrawiam
Katkak 11:07, 23 lis 2014

Jeże lubią się chować w gałęziach, tak? Więc zrobiłam im taki domek
a tak na serio, tak wygląda nasz ogródek po ścięciu orzecha. Nie wiem kiedy się z tym uporamy.
Katkak 11:13, 23 lis 2014

elzbieta_g 13:20, 23 lis 2014

no i po orzechu będzie chyba o wiele lepiej i jaśnej buziaki
Katkak 15:53, 23 lis 2014

elzbieta_g napisał(a)
no i po orzechu będzie chyba o wiele lepiej i jaśnej buziaki

Taką mam nadzieję Eluś, choć i tak mi go trochę żal. No, ale wcześniej czy później trzeba było to zrobić. Nawet nie chcę myśleć co by było gdyby złożył się na dom sąsiadki. Ale już jakoś tak chyba byłam nastawiona, że w końcu go utniemy, że o dziwo jakoś specjalnie mi go nie brakuje. W tym sensie, że np. jak sąsiadka obcięła bzy, które rosły przy naszym ogrodzeniu, to na początku strasznie mi tak jakoś pusto było, czegoś brakowało. A co do orzecha nawet nie. Mam nadzieję, że jak teraz będzie bardziej słonecznie, to glicynia szybciutko go porośnie, bo teraz wygląda jak wielka proca . Buziaki.
lojalna_ 08:59, 24 lis 2014

Ło matko sporo tego ....

Ale juz sie nie moge doczekac co tym pustym placem zrobisz postawisz drugi dom tyle miejsca jest
Katkak 14:07, 24 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
Ło matko sporo tego ....

Ale juz sie nie moge doczekac co tym pustym placem zrobisz postawisz drugi dom tyle miejsca jest

Joluś nie wiadomo czego nie będzie, bo kawałek trawnika muszę dzieciakom zostawić . No ale jednak z racji tego, że będzie ogródek mniej zacieniony, to na pewno będzie można co nieco dosadzić, ale raczej po bokach myślałam. No i kiedyś pod orzechem marzy nam się oczko wodne, ale z tym trzeba poczekać aż córcia trochę podrośnie. Więc ogródek będzie się zmieniał wciąż i wciąż . I to jest najfajniejsze . Pozdrawiam. A propos tej grandy - na szczęście sąsiad przyszedł z pomocą .
Katkak 14:18, 24 lis 2014

Katkak 14:46, 24 lis 2014

Katkak 14:58, 24 lis 2014

My wprawdzie jeszcze nie świątecznie, ale równie twórczo Angry birds z modeliny