Wsadziłam ... "aż" 3 sztuki szuberów , na 30 krzysztofów nadal nie mam pomysłu
Od tego jak posadzę czosnki zależy cały układ pozostałych nasadzeń wiosennych W dalszym ciągu rozmyślam, rysuję i nic ciekawego mi do głowy nie przychodzi
Posprzątałam dziś troszkę, usunęłam więdnące liście funkii, zadołowałam to co wcześniej wysadziłam, podsypałam iglaki nawozem jesiennym i nie wiem co dalej
znalazłam Tuje były posadzone w 2009r, a to są zdjęcia z 2011r,
Dopóki zacieniały bzy sąsiadki, tuje praktycznie wegetowały, stały w miejscu. Dopiero jak bzy zostały wycięte, a tuje dostały światło, ruszyły
Bardzo lubię floksy, rosną u mnie w pełnym słońcu oraz półcieniu, i niestety stanowisko w pełni słoneczne nie do końca im służy. Z moich obserwacji wynika, że zdecydowanie lepiej radzą sobie w półcieniu, kwitną dłużej i kwiaty tak szybko nie płowieją.
Na razie przychodzi mi to głowy to.. :/
Wypatrzyłam dzisiaj na mojej magnolii pośredniej "Alexandrina" pąk kwiatowy. Wiem, że tegoroczna jesień płata nam figle i gdzieniegdzie kwitną magnolie jak wiosną, ale moja do tej pory nie miała kwiatów, a mam ją drugi rok
Pojechalam dziś do szkółki i wymienilam Umbry na takie, które tych wypustek nie mają. Mimo to, jestem bardzo ciekawa co to było.
A więc odpowiadając na Twoje pytanie:
1. Powloczka nie przypomina pleśni,
2. grudke można łatwo oderwać.
Pokażę jeszcze jedno zdjęcie. Może pomoże