Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

a czasem nie na temat ... 15:27, 28 kwi 2015

Do góry
Jakich hortensji szukasz?

PS. Taczuszke tez nabyłam
W Gąszczu u Tess 15:05, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Reniu, "łan" to zbyt górnolotne określenie dla kilkudziesięciu tulipanów
Zbyszku, to nie skromność, to realizm
Marzenko - byłam.
Karola - przyjeżdżaj po drodze nad Biebrzę
Izo-Kukliku - dzięki jakoś lżej na duszy Mój syn w takich sytuacjach mawia "Oj, matka, odrobina techniki i się człowiek gubi?"

Pokazuję dla Toszki objawy cisowe.
Te końce są aż białe.

Niektóre moje egzemplarze też tak wyglądają. Idąc za radą Toszki nie panikuję. Jeszcze.
Pisałaś że mają misecznika*. Ja na swoich się nie doszukałam. Może nie umiem draństwa znaleźć...

Pozdrawiam!

Edit:
*przędziorka
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:11, 28 kwi 2015

Do góry
Syla napisał(a)

Witaj Tess dziękuję ... Komunia 17.05... Robię co mogę aby pewne elementy ogrodowe dokończyć ... Dzisiaj majstrowałam ekobordy przy żwirowej .... Ma dojechać żwirek ... Zostały do przesadzenia bukszpany ponieważ likwiduję jeden okrągły rządek przy huśtawce .... Popsułam i teraz naprawiam Pozostały również do przycięcia pewne elementy ... Jak nie zdążę to trudno bo tempo prac już nie to samo

No proszę Syla, w tym samym czasie nasze dzieci idą do komuni Tyle, że ja z ogrodem nie zdążę nawet nie próbuję
Ogród w cieniu drzew 10:49, 28 kwi 2015

Do góry
Aniu, po powrocie sprawdzę dla pewności, ale wydaje mi się, że młode listeczki kopytnika są takie owłosione. Cos mi się kolebie po głowie, ze eM się nim - tym meszkiem - zachwycał onegdaj, jak go odkrył. Ale sprawdzę i dam znać.
Pokaż zdjęcie swojego kopytnika.

Dlaczego, skoro mieszkasz na pograniczu Mazur i Warmii, mogłabyś napisać: "Podlasie moja miłość?" Korzenie podlaskie masz?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:34, 28 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Wybaczcie że Was tak dziś skatowałam fotkami ale...
KOCHAM TEN OGRÓD

Kocham Kokoszkę za to wyznanie
W Gąszczu u Tess 10:32, 28 kwi 2015

Do góry
Tess, masz niezwykły ogród. Taki jaki lubię.
Masz też u siebie kopytnik.
Napisz, jakie są u Ciebie młode osobniki tego kopytnika.
Na jesieni kupiłam sobie dużo i taniutko ale od razu wzbudziły mój niepokój. To były duże, stare egzemplarze, których liście miały "meszek" na powierzchni. A ja chciałam odmianę o gładkich i błyszczących liściach.
Teraz mój kopytnik ma młode listki, co prawda są nieco błyszczące ale mają wyczuwalny meszek. Proszę sprawdź czy Twoje też mają.
Pszczelarnia 10:23, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Aż mi mowę odjęło. Wprawdzie pisałaś wielokrotnie, że w glebie kamienie, że jak dołek kopiesz, to kamienie wyciągać musisz...
Więc niby wiedziałam. Ale czegoś takiego się nie spodziewałam.

To jest nic, bo to są małe kamienie. Gorzej z głazami. Uroki "ogrodowania" w Rowie Górnej Nysy.
Kubusiowo II 09:56, 28 kwi 2015

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Edyta tylko powiedz mi.. czemu zanim z tego chłopca wyrośnie mężczyzna matka przechodzi przynajmniej 4 zawały?

Spraw sobie dziewczynkę, to dopiero jest wyzwanie
W Gąszczu u Tess 09:39, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Przyrosty na cisach, co kulkami mają być wbrew ich naturze. Kulki utopione w "łanie" białych tulipanów.

Ach, za chwileczkę otworzą się te zielone kuleczki na cisach! Piękne fotki, bo piękny ogród, nie wiem, czemu marudzisz kobieto!
A stojak z drewnem iście pinterestowy! I jak równiutko poukładane! To do użytku,m czy tylko dekoracja? Bo ja bym nie ruszyła ani szczapki
Prosa nie mam, ale słyszałam, że później startuje.
Mój nóż do kancików w ten sam sposób dokończył żywota, spawanie nic nie pomogło. Teraz robi za dekorację w garażu
Pokaż te wypasione kamasje z pączkami
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:18, 28 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Teraz dopatrzyłam, gdzie te kamasje masz.
No wiesz, wielkiego doświadczenia to ja z kamasjami nie mam, u mnie też dopiero pierwszy rok. Ale nie masz się czym martwic, moim zdaniem. Czosnki zupełnie inaczej ruszają.
Zajrzyj w rozetkę, czy nie widać pąków (pąk jest taki pedzelkowaty).
Dobrze będzie
Ciekawa jestem koloru twojej kamasji. Moja będzie bladoniebieska.

W takim razie zerknę po południu, czy mają już pąki. Kolor? hmmm... jak kupowałam cebule to nie było zbyt wielkiego wyboru - białe i niebiesko-fioletowe, zamówiłam te drugie, a co zakwitnie, to zobaczymy Nic mnie już nie zdziwi - po wszystkich jednakowych tulipanach (kupowałam różne, dla ścisłości )
W Gąszczu u Tess 09:06, 28 kwi 2015

Do góry
Kochani, wpadnę może później. To odpowiem chociaż na pytania.
Teraz wszystkim bardzo, bardzo dziękuję za miłe słowa dla mojego ogrodu
Trochę w nim wiosna jest zbyt "kudłato", ale tak na razie jest i może w przyszłości to się dopiero zmieni.

Zaskoczyło mnie, że u tak wielu osób szpadelek dokonał żywota, bo nikt nie sygnalizował (lub może tylko ja nie widziałam).
Szpadelek został zespawany przez kolegę eMa. Zobaczymy, jak długo posłuży. Jeszcze nie testowany.
Moim zdaniem ten model miał wadę projektowo-technologiczną - zbyt cienki jest odcinek łączący stylisko z częścią tnącą.

Tesiskam mocno
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:58, 28 kwi 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

[b]Tesiu
no właśnie wydaje mi się, że coś powoli te kamasje u mnie rosną... Czosnki mają dwa razy większe liście. A u kamasji nawet nie widać pączków To normalne w pierwszym roku, czy jak zwykle za głęboko posadziłam?
Aaa, to przy bukszpanach to czosnki, o których zapomniałam, że tam rosną, kamasje są dalej.

Teraz dopatrzyłam, gdzie te kamasje masz.
No wiesz, wielkiego doświadczenia to ja z kamasjami nie mam, u mnie też dopiero pierwszy rok. Ale nie masz się czym martwic, moim zdaniem. Czosnki zupełnie inaczej ruszają.
Zajrzyj w rozetkę, czy nie widać pąków (pąk jest taki pedzelkowaty).
Dobrze będzie
Ciekawa jestem koloru twojej kamasji. Moja będzie bladoniebieska.
Pszczelarnia 08:48, 28 kwi 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Przekrój gleby w naszym ogrodzie:

Aż mi mowę odjęło. Wprawdzie pisałaś wielokrotnie, że w glebie kamienie, że jak dołek kopiesz, to kamienie wyciągać musisz...
Więc niby wiedziałam. Ale czegoś takiego się nie spodziewałam.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:32, 28 kwi 2015

Do góry
Jazzy, Iza, Mysza, Joaska, Kokocha, Majenka wiosną to nawet mi się u mnie podoba Graby już całe w liściach i brzozy mają malutkie listeczki!

Tess napisał(a)
Agnieszko, nie za blisko posadziłaś kamasję od bukszpanów? Ona ma duży wiecheć zielonego, jak będzie przylegać do bukszpanów to grzyb może się wdać.
Moje już mają pąki

Zmiany pod grabami świetne.

Tesiu no właśnie wydaje mi się, że coś powoli te kamasje u mnie rosną... Czosnki mają dwa razy większe liście. A u kamasji nawet nie widać pączków To normalne w pierwszym roku, czy jak zwykle za głęboko posadziłam?
Aaa, to przy bukszpanach to czosnki, o których zapomniałam, że tam rosną, kamasje są dalej.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:50, 27 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Mistrzostwo! Wszystko perfekcyjnie wygląda. Kiedy ta komunia?

Witaj Tess dziękuję ... Komunia 17.05... Robię co mogę aby pewne elementy ogrodowe dokończyć ... Dzisiaj majstrowałam ekobordy przy żwirowej .... Ma dojechać żwirek ... Zostały do przesadzenia bukszpany ponieważ likwiduję jeden okrągły rządek przy huśtawce .... Popsułam i teraz naprawiam Pozostały również do przycięcia pewne elementy ... Jak nie zdążę to trudno bo tempo prac już nie to samo
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:00, 27 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)

świetny pomysł, chyba zgapię
Wisteria też Twoja? Jakoś nie zakonotowałam, że masz.

Zgap koniecznie
Mam wisterię puszczoną na domek ogrodowy.
W Gąszczu u Tess 20:39, 27 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Na dzisiaj koniec pokazu.

Jeśli czyjeś sebkowe oko dopatrzyło się braku kancików, to niech się nie waży o tym wspomnieć. Ani słowa ze smoczego pyska , bo:

Myślałam, że mnie szlag trafi. Nawet zareklamować nie można, bo sklepu już nie ma

Tesiu , tobie też poszedł ogrodowiskowy szpadelek;( a myślałam, że tylko mój się złamał. Byłam jestem nieżle wkurzona;(
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:06, 27 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Śliczne kulkowisko. A jak postępy domku?

wyciągnęłam kulki, bo muszę je ratować od doszczętnego pożarcia przez inne rośliny
Pozdrawiam
W Gąszczu u Tess 17:55, 27 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Na dzisiaj koniec pokazu.

Jeśli czyjeś sebkowe oko dopatrzyło się braku kancików, to niech się nie waży o tym wspomnieć. Ani słowa ze smoczego pyska , bo:

U kogoś widziałam identyczne zdjęcie.. Wydaje mi sie ze ta sama firma
Tesiu, pięknie masz! Zazdroszcze! I pozdrawiam mocno!
Pod Laskiem 17:44, 27 kwi 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Monika, nie wiem co to może być. A nie wygląda na małą lilię, taką odrośniętą z łuski dużej lilii? Miałam tam i wyrzuciłam, ale ciągle resztki wychodzą.

Może być.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies