Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 10:11, 29 wrz 2014

Do góry
Sióstr forumowych było więcej na spotkaniu.... podobne, ale już chyba nie będę mylić, bo w realu bardziej się różnią
Ale dalej uważam że są jak siostry.. bardzo podobne

I pamiątkowa focia z "siostrami" ale już nie bliźniaczkami

Ciocia Gosia i Agania....to też zestaw siostrzany ale foto razem brak Też podobne, jak siostry... prawie jak ja i Irenka Też wspólnego foto brak..

Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 10:06, 29 wrz 2014

Do góry
Kolejna inspiracja... nigdy bym na to nie wpadła, ale liliowce w moich mini Wojsławicach można tak ozdobić na jesień.. wiosna krokusy i tulipany, latem liliowce, a na jesień rozchodniki.. aż sobie kazałam zrobić sweet-focie na takim tle..

I moja siostra forumowa Irenka też na tym tle..
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 10:03, 29 wrz 2014

Do góry
Główka mi pracuje, gdzie zrobić u siebie takie kolejne mini Wojsławice.. a tak wogle to wyszłam dziś rano na ogród i stwierdziłam, że mój ogród to takie właśnie bardzo mini Wojsławice... coś ten styl
Pierwsza inspiracja.. co zrobić z moimi zimowitami których mam od groma i z powodu liści nie wiadomo jak je zaaranżować..a tu przepis gotowy. Miłorzęba i resztę asortymentu mam (prezent od Danusi dostanie oprawę).
Tak mi sie podobało, że tego miejsca fotek zrobiłam sporo Byłam zachwycona.

Na fotkach nie widać detali... wiec zbliżenie

Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 09:58, 29 wrz 2014

Do góry
Pnącze japońskie... OGROMNE..mega ogromne... jak pięknie mieniło sie w słońcu... to fragment... było na kilku drzewach..tak sobie jak małpka przeskoczyło górą na kolejne... robiło wrażenie
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 09:56, 29 wrz 2014

Do góry
Próbujemy zachować zwarty szyk i sienie pogubić z resztą.. wyszło jak zwykle..wszyscy sie pogubili, rozpierzchli i skończyło się na małych podgrupach...
W otoczeniu wielki rodonów...
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 09:54, 29 wrz 2014

Do góry
Foto dedykuję dla Bogdzi co miała być, a nie mogła

Bożenka.. musimy się umówić jak kwitną liliowce.. to warto zobaczyć w realu.. oj warto.... rodony takie jak twoje też tam są.. ale na ten pokaz wole jechać do Ciebie.. jak już mam wybierać..

Sporo osób było zawiedzionych, że Cie nie było... i Justynka która jak mnie zobaczyła to krzyczała a gdzie Bogdzia?? Jak widać jestem te utożsamiana z grupą łódzką.. co mi bardzo schlebia
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 09:49, 29 wrz 2014

Do góry
Muszę zacząć posta od zrobienia łubu dubu.... ale niech nam żyje Szefowa naszego Klubu... gdyby nie forum nie byłoby tam nas.... zielonozakręconych.. nawet więcej niż zakręconych. No cóż normalni inaczej.....
Podziękowanie Madżen, za pomysł zorganizowania spotkania w Wojsławicach... bo nie dość że fajne spotkanie, możliwość poznania kolejnych forumek...to nie pojechałabym tak daleko.. postanowienie mam... do Wojsławic pojadę jeszcze na pewno... najlepiej jak kwitną liliowce
Dziękuję moim towarzyszkom podróży. Moje towarzyszki to sprawdzona ekipa... nawet na koniec świata.. 6 godzin w jedna stronę to za krótko.... dawno tyle się nie uśmiałam co jadąc autem... i nie ma co się dziwić, że drogę na autostradę zgubiłam..... i ten serwis bufetowy w aucie.... jedyny wyszynk w arboretum może się uczyć od nas jak zapewnić organizację i menu... Jedyny kiepski punkt programu to jedna knajpka w której był kompletny brak organizacji... jadąc tam trzeba się nastawić na swoje napoje i wyżywienie, straciłyśmy godzinę stojąc raz w jednej kolejce raz w drugiej, gdzie nas przepędzano by po ponad godzinie powiedzieć, że kawa się skończyła. Lepiej było tę godzinę spędzić na zwiedzaniu.. to była porażka. Na szczęście jedyna ... a na stacji benzynowej kawa była o niebo lepsza i bez problemu.
Jak zwykle było za krótko....
Z 3/4 nie zamieniłam słowa..
3/4 arboretum nie zobaczyłam...
Nawet na grupowe foto nie zdążyłam się załapać..
Ale tak to jest...

Miałam nic nie kupować.. ale wyszło jak zwykle...
Dzięki Mariuszowi i Krzyśkowi kupiłam brakujące wernonie..dziękuję Panowie za włożony trud by mi je zciągnąc od Szmitów do Wojsławic.
Towar Finki i Tomka kusił, kusił... i skusił... nie tylko u mnie. To tak na pocieszenie.
I długo by pisać... ale kto to czyta?? Lecę tych kilka obrazków co udało się w miedzy czasie strzelić.. bo tu też nie było czasu. Ja mam mało fotek..buuuu

Ogród przydomowy - Hosty 09:47, 29 wrz 2014

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:39, 29 wrz 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:38, 29 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Kilka dni mnie nie było, więc nieco spóźnione gratulacje z okazji 900 strony w kwiatowym ogródku tysiączek już blisko

Dzięki za piękny oleander
Minimalizm z odrobiną romantyczności 09:38, 29 wrz 2014

Do góry
tak było z leszczyną na końcu
i jedyne, co dobre, to to, że szczelnie zasłaniała latem od gory, na dole był zaniedbany, rozrośnięty żywopłot ze świerków

a tak łyso jest teraz... bajoro po mału się zasypuje... na wiosnę będzie nowe, bardziej kształtne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:36, 29 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)

bosko
Bez/Lilak - Syringa 09:28, 29 wrz 2014

Do góry
Witajcie,

mam pytanie, kupiłam w tym roku bez - jest nieduzy i miał jeden kwiat w tym roku, a teraz gdy zbliża się jesień strasznie marnieje, przysycha, choć jest podlewany regularnie,

czy ktos mi pomoże?
z góry dziekuję
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 09:23, 29 wrz 2014

Do góry
no to pomęczę was troszkę fotkami

efekty pierwszych zimnych nocy

doczekać się nie mogę kiedy tu będzie busz! busz!

Ogród to życie 09:19, 29 wrz 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Takie dziś u mnie jesienne kwiecie.

napatrzmy się na to jesienne kwiecie muszę przyznać, że masz bardzo ładne astry - na przyszłą jesień chyba do donic je posadzę, a na wiosnę tulipanki będą
Minimalizm z odrobiną romantyczności 09:17, 29 wrz 2014

Do góry
rozrastają się tak wściekle - po tobie jeszcze 4 samochody były wypakowane
Zebrinus na wiosnę w połowie oddany był do Skuli... ale zapadła decyzja, że jest za wielki do mojego wąskiego ogrodu... inna sprawa, ze kupowałam go jako Apache, czyli odmiana wyhodowana z Zebrinusa dorastająca do 60cm...a nie jak w moim przypadku prawie do 2,60

no sama zobacz bydlaka, choc go zaledwie w połowie widać
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 09:15, 29 wrz 2014

Do góry
Bardzo dziękuję za odpowiedz, będę obserwowała

to jeszcze zapytam o różanecznika, którego mam już 2 lata, ma ładne pączki, proste zielone liście górne a jego dolne liście mi żółkną, i nie wiem co się dzieje?

będę wdzięczna za podpowiedź
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 09:06, 29 wrz 2014

Do góry
w przyszłym roku wiosną planuję jeszcze podciąć trzmieliny na pniu.
Jesli tej zimy nie padną, bo ubiegła zima sprawiła, że przemarzły, mimo okrycia i wtedy je całe ścięłam, odbiły i teraz wiosną znowu chciałabym je podciąć aby się zagęściły

ładnie urosła mi krzewuszka (prezent od babci przyjaciółki), mam ją już drugi rok i widać jak się rozrosła, ale myślę, że może gdybym ja lekko na wiosnę podcięła to ładniej by się rozkrzewiła???

Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 09:02, 29 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Patrzcie - przecena! Wszystko po złotówce!

Hihihihi
Sebku, ale fajny komentarz i zdjęcie

Ja też bardzo dziękuję za spotkanie, rozmowy i pogodny, cudny dzień.
I za wszystkie zdjęcia wgrywane po nocy
Ogród to moje hobby 08:54, 29 wrz 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies