Jutro nareszcie ze szpadlem sekatorem i motyką, jeśli pogoda dopisze. A dzisiaj zrobiłam zdjęcie mojej machoni którą sama wyhodowałam. Pięknie się przebarwia,i będzie zdobić ogród cały rok. Mam ich 4szt.Wiosną przesadzę w inne miejsce.
Nie mam jeszcze dużych pięknych liściastych drzew,ale puki co winogron daje mi kolory jesieni
teraz już wiem,dlaczego nie ścinacie przekwitłych hortensji
choć różane piękności pędzą jeszcze z kwitnieniem jak u Was wszystkich
Falstaff
Crocus rose
Chopin
jeszcze gdzieś zawieruszy się jakiś cukiereczek
ozdoby zaczynają nimi być - jedynie
dąb czerwony ukazuje swoją wielkość i siłę
Jest bardzo sucho więc biegam z wężem, ale liście - lubię jak leżą i mienią sie różnymi kolorami. Choć w innym nastroju stwarzają nieporządek izaniedbanie.
Pozmieniałam rabatę półkolistą. Napracowałam się , a efekty są na teraz takie sobie. Begonie poszły do donicy przed dom. Zostały hortki i rozchodnik. Pomiędzy rozchodniki posadziłam w dwóch miejscach "Proso Rózgowe Squaw" i kolejnych "Miłka okazała".
Przed rozchodnikiem siedzi od dziś 7 jeżówek ( kolory różowe), a rabatka wykończona jest Żurawczką Sweet Tea - szt 9 i Hakonechloa "Aureola" - szt5.
Pomiędzy wszystko wsadziłam około 100 tulipków białych i różowych, a sam brzeg rabaty czeka jeszcze na krokusy.
Pracy sporo, roślin sporo, a na efekty chyba trzeba poczekać, bo dziś ich nie widać.
Szwecja jest przepiękna miałam okazję zobaczyć mały kawałek ale nawet po tak malutkim wycinku zakochałam się bez pamięci
mało zdjęć niestety a poza tym jestem miernym fotografem