Iwonko dzięki pomału coś sie klaruje, wiosną planuje zrobić taki klombik z zimozielonych na środku trawnika z jedną wysoką roślinką pośrodku i mniejszymi wokoło tylko nie mam narazie pomysłu jedynie dwa małe jałowce, które muszę przesadzić więc będą uwzględnione w projekcie
Słoneczka życzę
Violu dziękuję bardzo starałam się na zimę ogarnąć rabaty,bo wiosną wiadomo jak to po zimie ale podejrzewam, że i tak jeszcze jeden maraton po rabatach będzie trzeba zrobić,bo pogoda piękna i zielsko jeszcze kiełkuje!
Wiunia - czy wsadziłaś pod irgę jakieś cebulowe? Pięknie by tam wiosną wyglądały.
U mnie też w wielu miejscach nie ma kory, ale wiesz co... kiedy teraz sprzątam - to wolę te rabaty bez ściółki, bo idealnie mogę wygrabić liście. I na nich porządek jest najbardziej widoczny.
Pod irgą są tulipany, których nie wykopałam po przekwitnięciu i mam nadzieję, że wiosną się ponownie pokażą a co do ściółki to zgadzam się z Tobą w 100% ale jak już tam częściowo wysypałam to uzupełnię wiosną, bo przynajmniej nie widzę śladów saren, które mnie denerwują