Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 22:35, 29 paź 2014

iwonaal napisał(a)
Wioletko, bardzo ładne rabatki

Iwonko dzięki pomału coś sie klaruje, wiosną planuje zrobić taki klombik z zimozielonych na środku trawnika z jedną wysoką roślinką pośrodku i mniejszymi wokoło tylko nie mam narazie pomysłu jedynie dwa małe jałowce, które muszę przesadzić więc będą uwzględnione w projekcie
Słoneczka życzę
wiunia 22:43, 29 paź 2014

Viola napisał(a)
Wiolu, jakie czyste u Ciebie rabatki Ja dzisiaj próbowałam sprzątnąć przed zimą, ale ziemia u mnie słaba; piach albo glina - brzydko wygląda nawet jak wygrabione. Na wiosnę podrzucę kompostu, może się poprawi Pozdrawiam.

Violu dziękuję bardzo starałam się na zimę ogarnąć rabaty,bo wiosną wiadomo jak to po zimie ale podejrzewam, że i tak jeszcze jeden maraton po rabatach będzie trzeba zrobić,bo pogoda piękna i zielsko jeszcze kiełkuje!

Pozdrawiam serdecznie!
ewa004 10:34, 12 lis 2014

Wiuniu buziaczki
Słyszałam że miałaś miłych gości ?
wiunia 19:26, 12 lis 2014

ewa004 napisał(a)
Wiuniu buziaczki
Słyszałam że miałaś miłych gości ?

Miałam, miałam ale niestety był w domku tylko eMuś , a ja w pracy więc nie pogadałam sobie, a tak chciałam poplotkować
wiunia 19:44, 12 lis 2014

nowe frosted curls pod hortkami - nie patrzymy na brak kory i trawkę do przystrzyżenia

wietrznie i trawkowo

inne takie fotki

grabiki już żółciutkie

wiunia 19:48, 12 lis 2014

Zielona 20:49, 12 lis 2014

Wiunia - czy wsadziłaś pod irgę jakieś cebulowe? Pięknie by tam wiosną wyglądały.

U mnie też w wielu miejscach nie ma kory, ale wiesz co... kiedy teraz sprzątam - to wolę te rabaty bez ściółki, bo idealnie mogę wygrabić liście. I na nich porządek jest najbardziej widoczny.
iwonaal 08:38, 13 lis 2014

Fajnie Wioletko, wszystko nabiera kształtu. Postaram się zrobic zdjęcia i wkleić, brak czasu
ewa004 18:31, 13 lis 2014

Coraz piękniej
A frosted przed hortkami bedzie cudnie wyglądał ...wiem bo tez tak mam
wiunia 22:47, 17 lis 2014

Zielona napisał(a)
Wiunia - czy wsadziłaś pod irgę jakieś cebulowe? Pięknie by tam wiosną wyglądały.

U mnie też w wielu miejscach nie ma kory, ale wiesz co... kiedy teraz sprzątam - to wolę te rabaty bez ściółki, bo idealnie mogę wygrabić liście. I na nich porządek jest najbardziej widoczny.

Pod irgą są tulipany, których nie wykopałam po przekwitnięciu i mam nadzieję, że wiosną się ponownie pokażą a co do ściółki to zgadzam się z Tobą w 100% ale jak już tam częściowo wysypałam to uzupełnię wiosną, bo przynajmniej nie widzę śladów saren, które mnie denerwują