Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kondziowy ogrod cz II 09:22, 10 wrz 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)

Moja nowość Aster uwielbiam go

Konrad, jaki to aster? Jednoroczny czy bylinowy? Obłędnie piękny.

Co do ścieżki: jeśli nasz pokoje ogrodowe, to one wymagają prostej ścieżki - jak w ogrodach stricte "angielskich". Jeśli rabaty są nasadzone łanowo i roślinność (czytaj byliny) w sposób przemieszany przechodzi gatunkami, to ona może się wić.

Ale według wyczucia powiem, że wijąca się ścieżka może pozostać.
Wilcza Góra 09:11, 10 wrz 2014

Do góry
mira napisał(a)
Cudownie wśród tych brzóz - a jak sobie radzisz z masą liści? może już pytałam
zdjęcia do pokazania to nie forum foto

Dzień dobry Mira
liście...w czasie koszenia sporo się zbiera z trawą później, jesienią urządzamy rodzinny czas "listing z trawingu" i grabimy...
wszystko ląduje na rabatach..ściółkuję nimi taką długa, 40 metrową rabatę także zwykle jeszcze mi liści brakuje

nie mam pod ręką lepszego zdjęcia, ale jak spojrzysz w nogi tej irgi, to zobaczysz świeżo wysypaną z kosza kosiarki mieszankę: liście + trawę

Moje ukochane miejsce na ziemi 09:04, 10 wrz 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
przed domem mam dwie takie ogromne tuje...
teraz jakoś dziwnie wyglądają,
eM chce je wyciąć...troszkę mi ich żal,
myślałam by może jakoś je przyciąć, tyle, że w środku są strasznie suche

co zrobić ???
może jakieś podpowiedzi plissssssss

Agacia tuje im starsze tym bardziej suche w środku na to nie ma rady. Twoje są ładne tylko posadzone zbyt blisko. Dwóch form nie zrobi bo na styku suche lub łyse. Przycięłabym je z góry na wysokość balkonu i próbowała boki formować w prostopadłościan. Góra będzie chwile świecić łysiną czego z dołu nie będzie widać a z czasem ładnie się zabuduje. Będzie taki ekranik między wejściem a ławeczką Spójrz na moją kulę przed domem. Jest starsza ode mnie i kiedyś była wielkim pokrakiem wysokości domu Ojciec piłą motorową ściął, mama boki sekatorem poprzycinała a wszyscy śmiali po co ten łysol stoi i straszy. Po dwóch latach pięknie się odbudowała a teraz jest tak gęsta i zbita, że nawet ptak nie wleci inaczej jak od spodu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:59, 10 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
te miskanty sadziłam na wiosnę, nie było ich nawet widać zza kanapy. Liczę na zieloną ścianę w przyszłym roku

]

Dawaj kawę
Pokażę nasz ogród 08:55, 10 wrz 2014

Do góry
asica napisał(a)
I funkia:

kolor prawidłowy:

i zzieleniała:

Pewnie tak zostanie, bo cóż ja z nimi pocznę Myślałam, że to może niedobory składnikowe.

Asiu u mnie jest to samo- funkie z biało-zielonych zrobiły sie całe zielone, i te żółto- zielone też całe zielone. Coś musi być z warunkami pogodowymi w tym roku. Teraz widzę , że te nowe listki zaczynają się zabarwiać i u Ciebie też tak widzę, więc może nic im nie będzie. W przyszłym roku zobaczymy może bedą już normalnie wybarwione. Pozdrawiam
Wilcza Góra 08:54, 10 wrz 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
na tarasie cisza, spokój, bo goście dopiero za kilka godzin...

Świetne!!!

Jak tu cie nie kochać?!
Wilcza Góra 08:53, 10 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

Ewus, a na środku pomiędzy hostami to co rośnie? I jaki to krzew po lewej w rogu?

to rodgersja, one są tam 2
jak się dobrze przyjrzysz, to zobaczysz jeszcze liść tej drugiej lekko na prawo pod samą brzozą
jak zima łaskawa i przymrozek wiosenny nie szaleje...kwitnie takim pięknym kwiatem...
kolorek ma taki, że aż oko...

Ogród Sylwii od początku cz.II 08:53, 10 wrz 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Kilka zdjątek

No nie będę oryginalny zachwycając się tym rozchodnikiem...a w zestawieniu jakie nam serwujesz to miodzio
mam na razie u siebie dwie odmiany ale tę tez muszę zdobyć o tyle fajna roślina że utnie się na wiosne młodego pęda wsadzi do ziemi i już jest nowa sadzonka a rozrasta sie szybko przynajmniej te odmiany co ja mam..jak będziesz dzielić to się uśmiechnę do Ciebie ładnie po jaką gałązkę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:44, 10 wrz 2014

Do góry
MAM PROBLEM:

jak mi Panowie siali trawnik to neistety nasiali mi nasion na rabtay. tam gdzie kora to jeszcze jakość daję radę ale tam gdzie żwir to jakis koszmar

nie mam juz sił plewić ciągle plewię a to wraca i coraz gorzej to wyłazi

Tu są fotki i prosze dajcie jakieś pomysły bo się poddałam

Rozpoznawanie bylin 08:44, 10 wrz 2014

Do góry
zosiabg napisał(a)
Czy ktoś może mi podpowiedzieć, co to za roślinka ?

Rozchodnik okazały.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:43, 10 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Anetka.. jestem nie na bieżąco.. coś o kartonach czytam.. i za cholerke nie łapię co..
Ale widoki boskie....
Odłożyłaś czosnki na półkę?? To już niedobrze...
Mówię sobie nie, ale chociaż malutką paczuszkę kupię .. przeciez ja krozwale rabatkę to zniszczę cebule i muszę coś tam posadzić.. stare przed okno forntowe nie przystoi utyka..
Potwierdzam, w białych czosnkach liście zachowują sie przyzwoiciej. Ale piękniejsze fioletowe

aaach przyszło mi zamówienie z benexu, zrobiłam fotkę kartoników, ale nie pomyślałam że dane z kartonu widać mus było usunąć...

Jeśli Ty mówisz że już nie dobrze to coś w tym musi być... pocieszam się jednak, bo tak zupełnie z pustymi rękami nie wyszłam
Wiesz jak sobie pomyślałam o tych dwóch kartonikach to odłożyłam czosnki chociaż przyznam, ze wyglądało to co najmniej śmieszne dla kogoś kto patrzyłby z boku...
Najbardziej lubię fioletowe, według mnie jednak giganteum są ładniejsze niż gladiatory

A tu na dowód że nie wyszłam bez niczego

Moja bajka 08:39, 10 wrz 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
i jeszcze mój najpiękniejszy Kwiatuszek

Piękny kwiatuszek a jakie duże oczęta ma
Miłego dzionka życzę
Zakątek z fioletową ławeczką 08:27, 10 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Moja następna kaczucha

Doniu, no nie gdyby nie ten otwarty dziubek żeklabym , że moja. gdzie swoją nabyłaś? Bo ja kupiłam jeszcze w NRD 19 lat temu - czyli szmat czasu
Uwielbiam je.
Miłego dnia
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:17, 10 wrz 2014

Do góry
Teraz będę miała ciut więcej czasu żeby posiedzieć na forum więc wreszcie powędruję do ogrodów, których już dawno nie odwiedzałam. A jest ich sporo.

A tu moje żuraweczki

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 08:07, 10 wrz 2014

Do góry

Przepięknie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:02, 10 wrz 2014

Do góry
To jest miejsce, w którym rosły sosny. Teraz wsadzę smaragdy i dosadzę borówkę. Od strony kompostownika i garażu.

Dwa ogrody 07:44, 10 wrz 2014

Do góry

[
a takie dalie dopiero zaczynają kwitnąć

Och jak dawno u Ciebie nie byłam więc nadrabiam i zastaję jak zwykle cudne wieści i widoki /spotkania i perspektywa kolejnych ach!!/

Ta dalia mnie poraziła pięknem - jaka to wsadzałaś karpę kiedy ?

Czy Ty w nocy siedziałaś u mnie na huśtawce??? to zmokłaś bo lało
ciszę się że mnie odwiedziłaś pomimo deszczu

pozdrawiam
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 07:15, 10 wrz 2014

Do góry
Wrzesień piękny w ogrodzie złudzień i niespodzianek...zielono i soczyście, nie widać jeszcze u Ciebie jesieni, pore roku można poznać u ciebie, tylko po rozchodnikach, marcinkach i przebarwiającej się horti, czy na fotce poniżej to róża czy kalina koralowa już z owockami?
..poproszę focie z bliska
Buziak
Wilcza Góra 06:17, 10 wrz 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
mam też takie "słoneczne zdjęcie", które nie bardzo nadaje się do publikacji, bo zbyt jasne, ale pokazuje odległość roślin od brzóz...zobacz...nie ma tej odległości wcale...wszystko rośnie "w nogach"
i widać nawet sosenki "samosiejki"

Ewus, a na środku pomiędzy hostami to co rośnie? I jaki to krzew po lewej w rogu?
Dwa ogrody 02:12, 10 wrz 2014

Do góry
Karolino, kojarzysz nazwę białej nn, mówiłaś mi, ale zapomniałam

pastella wybarwiona na różowo

bonica nadal tłoczy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies