Dzień dobry Zbyszku. Tak, lato już się skończyło - wczoraj i dzisiaj u mnie w Poznaniu ponuro. Słońce próbuje się przebić przez chmury, ale niestety nie ma szans. Od jutra jesień w kalendarzu, miejmy nadzieję, że będzie to prawdziwa złota polska jesień, a nie deszcz, deszcz, deszcz...
ależ pięknie się przebarwia
a pachnie?
i jaki stożek cisowy ładny!
waham się między tulipanowcem, a grujecznikiem, bo mam miejsce jeszcze tylko na 1 drzewo o naturalnej koronie
podkrzesywałaś go od dołu? czy pozwoliłaś rosnąć naturalnie?
Hej przyszłam od Justyny zobaczyć grujecznik.
Ładne te białe rozchodniki i jeżówki, i widzę, że masz ładny żółty krwawnik. Kupowałaś taki w doniczce? czy w woreczku z ziemię?
Była propozycja na kulki bukszpanowe ale co do tego?
Wymyśliłam coś takiego : rabata długość 8m x 2-1,5m
Zaczyna od 2x Berberys RED PILLAR, potem miscant Variegantus, 2x red pillar znowu miscant i 2x red pillar. Przed nimi jakos ieregularnie kulki bukszpanowe? czy coś innego kulkowego i żurawki i niższe trawki?
dla Ciebie wyszukałem trochę fotek z moimi pomysłami z herbaciarni i myślę że Ci się spodobają i przypadną do gustu moje aranżacje związane z Chashitsu. Fotki są trochę historyczne bo nie zobaczysz na nich jeszcze mojej ostatniej pracy jaką wykonałem - a było to dodanie podłogi drewnianej czy też jak kto woli patio przy herbaciarni od wschodniej oraz południowej strony .Ale pokazują troszkę ujęć wewnątrz mego skromnego Chashitsu.
pozdrawiam
Jan [img
Nabyłam z 10 gałazek ,wszystkie wsadziłam do ziemi ,ciekawe czy się przyjmą .
Nie wiem jak on się nazywa ,ale jest piękny i będzie raczej niski
Ten mniej rozwinięty
Jazzy-
klonik jest i sobie rośnie(fotka),a żwirek z czasem też będzie za co do kamieni to muszę trochę pomyśleć nad ich usytuowaniem.Dorzucam parę ujęć roślinek z tego lata:
Spać nie chodzicie widzę
Jak to trzeba uważać co się chce - wczoraj chciałam deszcz zaklinać dzisiaj od rana pada taaadaaaam To źle, ale to dobrze
Kwiatek na dobry dzień dla Was