Buksiki i cisy dostały nawóz do bukszpanów, reszta dostaje florovit na zmianę z siarczanem potasu. Wczesną bardzo wiosną podlałam ogród Humvitem. To tyle.
Hej Tess, szukam czegoś delikatniejszego, bardziej ażurowego a jednocześnie żeby zdobiło, limelight są ciężkie przez sercowatość, annabbel ma ładniejsze kwiaty ale wiele osób mówi że się pokłada, u mnie planuję je na 23 metrach ciągiem, jak się na 20 metrach wyłoży to porażka raczej,
tardiva mi bardzo odpowiada jeśli chodzi o kwiaty, właśnie takie luźniejsze ale 2,5 wysoka odpada, - mega duża. Chcę tło z choin, potem hortensje i trawy.
Masz jakiś pomysł ?
ps moja taczusia robi dziś za beczkę, moczą się z niej bukspzany.
a sloneczko mają?gleba przepuszczalna i wilgotna a najlepiej próchnicza, miejsce zaciszne bezwietrzne, ale moja żółta rośnie na przeciągu i ma się najlepiej mam ciemnopomarańczową w półcieniu, to ma kępę dużo ale tylko jeden kwiat
a tutaj zobacz co pisze ni jak się to ma do moich szachownic wszystko odwrotnie https://zojalitwin.wordpress.com/2010/08/25/szachownica-cesarska/
Aniu, masz dorodną koronę cesarską. Moje marnie zakwitły - 4 tylko. Co z nimi źle robię? Czytałam w necie, że lubi ziemię zasadową, ale też, że lekko kwaśną...