Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:57, 03 wrz 2014

Do góry
Róża Ruffles Splendid

Scarlet Moss

The Shepardess

Centenaire de Lourdes Blanc

Chandos Beauty jest przepiękna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:53, 03 wrz 2014

Do góry
Na tym skończyłem sadzenie dzisiaj, zostały teraz wypełniacze, ale było trzeb skosić trawnik i obsadzić donice u siostry.
Już powoli widać za trzmieliną bluscz, mam nadzieję na mocne przyrosty w przyszłym rkou

WAŻNE... na lewo od wysokiego cisa trzeba sobie wyobrazić płot pokryty bluszczem na którego tle będzie miskant Variegatus, i jedno i drugie już posadzone, ale niestety nie zdobyłem dużcy trawek tylko małe sadzonki... będzie trzeba poczekać do przyszłego roku.

Ponad regulaminowa fotka
Tutaj aż prosi się aby ułożyć kostke na nowo w takiej lini, ale wybitnie już mi się nie chce

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:50, 03 wrz 2014

Do góry
W końcu rozkwitają moje zawilce oto dowód
kosmosy nadal kwitną maja niesamowita ilość pączków

powojnik Markham's Pink nadal chce kwitnąć ciekawa jestem co będzie robił wiosną, bo on z tych wczesnych

zimowity

no i motylki cały czas odwiedzają ogród
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:43, 03 wrz 2014

Do góry
Z tymi azaliami wybitnie się namęczyłem, przestawiałem i obracałem chyba z 15 razy, a bardzo cięzkie były. Posadzone są dośc gęsto (o 70cm rozsunięte niż na początku) ale będę je ciachał... mają stworzuć zieloną ściane, jako pojedyńcze krzewy są abyt rozlazłe

I ostatni rodek posadzony, mają teraz kilka razy więcej miejsca, a na dodatek jeden pójdzie w inne miejsce... w sumie ten co mi został nawet mi się nie podoba.

Teraz gwóźdź programu... zapomniałem mu zrobić zdjęcia na samym początku bez cięcia, po wizycie u fryzjera...

... mam stożka cisowego o żółtym zabarwieniu igieł no troszeczke mu brakuje na szczycie, ale nadrobi w przyszłym roku i będzie idealny

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:33, 03 wrz 2014

Do góry
Wczorj zbyt wiele nie zrobiłem to i fotek nie było.
Dzisiaj z samego rana zacząłem przekłądać kostke... co się przy tym namarudziłem, musiałem sobie puścić uspokajające ballady przez słuchawki bo młotki w moich rękach były dzisiaj niebezpiecznym narzędziem

Widać jak te... nie powem co miałęm na myśli zmieniają się w łagodne linie
Na zdjęciu rośliny nadal nie posadzone... w doniczkach stoją roplenice... czy będą tutaj rosły to nie wiem.

Tyle rabatki przybyło

Kostka skończona po kilku godzinach znienawidzonej już czynności

Ogrodowe przygody 22:21, 03 wrz 2014

Do góry

Iwonko, dawno u Ciebie nie byłam, trochę nadrobiłam zaległości i to zdjęcie jak dla mnie na pocztówkę z raju!!!
Pozdrawiam Cię serdecznie
Ranczo Edy 22:21, 03 wrz 2014

Do góry
Kasiu widziałam link u ciebie dzięki to może być kwieciak a opuchlak wygląda tak wklejam

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:03, 03 wrz 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

Masz dwa w jednym, te owalne liście i zielony kubek nasienny należy do grążela żółtego, a okrągłe do lilii wodnej, najprawdopodobniej w odmianie 'Attraction'. Grążela warto oddzielić od lilii i usunąć, jest zaborczy i wysiewa się, zbyt duży do oczka wodnego.
Jak świeżo sadzona, to dokładnie, jest już za zimno. W żyznym, ciężkim podłożu, odmiana ta wyda w sezonie sporo kwiatów.

Dzieki Mariusz tak wiem że to grążel i czytałam o jego ekspancji ale ja go uwielbiam za tą gęstwinę liści zakrywającą dno. Oczko dzięki niemu jest takie naturalne... I ryby lubia się w nim chować. Tak więc bedę go karczować co jakiś czas.

A co do lili - to nie wiem czy to ta odmiana ale jest zabójczo atrakcyjna

Wilcza Góra 22:01, 03 wrz 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

lubię gotować bo ... lubię smakowac, delektowac...tak po prostu ...jeść ...i wg mnie życie ubarwione smakowitymi przekąskami, jest takie ...klimatyczne, smakowite ???

mam jeszcze troszkę trawnika to jest co ciachać ... powiększyłam minimalnie ten obszar...niewiele się tu działo...

będzie fajniej pokażę, jak tylko skończę

Ja też lubię sobie ,,pokuchcić,, bo kocham jeść ale jak ktoś dla mnie gotuje z sercem to smakuje mi jeszcze bardziej

Uwielbiam kancikować Robię to bardzo często bo rabaty robią się wtedy takie eleganckie Staram się nie sadzić zbyt blisko roślin linii trawnika żeby było widać trochę ziemi Bardzo mi się podoba ten zabieg

Podoba mi się jak żurawki kontrastują z zielenią traw na tej rabacie nad którą pracujesz -dopieszczasz Ja bym tam jeszcze coś żółtego wtrącił
Ogród u stóp klasztoru 22:01, 03 wrz 2014

Do góry

patrzę, patrzę i napatrzeć się nie mogę...jak można stworzyć tak piękną rabatę, tak harmonijną i tak efektowną ...kupuję...za każde "pieniądzory"

macham z Wilczej
Liliowo i kolorowo:) 21:58, 03 wrz 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Kropka bardzo lubi inne pieski

ale brytan
Pszczelarnia 21:52, 03 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Budyniowy Aniu

od środka w budyń przechodzi znajdę większą ilość na krzaku to wkleję, a ona jaki w końcu chce kolor?
Lions Rose

Pszczelarnia 21:49, 03 wrz 2014

Do góry
To jest kwiat Lions Rose
Wilcza Góra 21:48, 03 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

O mamo już Cię kocham to ja poproszę .. wszystkiego po trochu bo muszę spróbować

Jak tak obserwuję Twój ogród to zastanawiam się co tam można jeszcze zrobić bo przecież jest idealnie a tu okazuje się że można Ciekaw jestem tej nowej rabaty trawiastej i oczywiście tych donic bo czuję że będą z efektem Yoow Czekam na zdjęcia

lubię gotować bo ... lubię smakowac, delektowac...tak po prostu ...jeść ...i wg mnie życie ubarwione smakowitymi przekąskami, jest takie ...klimatyczne, smakowite ???

mam jeszcze troszkę trawnika to jest co ciachać ... powiększyłam minimalnie ten obszar...niewiele się tu działo...

będzie fajniej pokażę, jak tylko skończę

Ogród w Tarnowie 21:47, 03 wrz 2014

Do góry
Ryby jakby troche większe i w dobrej formie, warunki im sprzyjają

Życie w wiejskim ogrodzie 21:43, 03 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Mam jeszcze u siebie geranium jolly bee ale praktycznie niczym się nie różni od rozanne

Oba śliczne i długo kwitną. Muszę zapamiętać
Wilcza Góra 21:40, 03 wrz 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
podcięłam w weekend tawuły i śliwę wiśniową...

...ścięłam też lawendę, która powędrowała ozdabiać dalej świeczniki (w ogrodzie już straszyła) ...

nie wiem co chwalić bardziej, czy owe piękne świeczniki , czy piękne kanty ....chyba wszystko razem . ale wiem że chwalenie masz już aż nadto ....więc w rzeczy samej zapytam o te piękne świeczniki ...lawendę taką suszkę ścinałaś i farbowałaś , czy to efekt aparatu ...wygląda zjawiskowo .
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:36, 03 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Bogdziu....dzięki para dobrana idealnie
a tu już wnusia rośnie i cap za bukiecik
strojnisia z niej, miałam ubaw, ze hej przez ostatnie dni z nią, bo i mądra bardzo i garnie się do prac ogrodowych, jest nadzieja na następczynię

Toz to Irenka juniorka , całkiem do Ciebie podobna. Czy ona nawet usta ma wymalowane???? Wygląda jak najokazalszy kwiat w tym pieknym bukiecie.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:34, 03 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

NN coraz ciemniejsza

a może to Grandiflora? moja podobnie wygląda teraz.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:32, 03 wrz 2014

Do góry
Syla napisał(a)
Kwiatuszki dla zaglądających

Sylwia no po prostu jestem pod wrażeniem jak u ciebie rośliny stoją na baczność. u mnie wszystko lezy , hortensje rozchodniki ....
powiedz czy to odmiana Matrona ..czy ten black beauty ,
czy może Raspberry Truffle na black jack chyba trochę za jasny ...ale jestem pod wrażeniem jaki sztywny ...podobnie anabelki ...czy może są podparte ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies