Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 10:18, 19 wrz 2014

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:17, 19 wrz 2014

Do góry

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 10:15, 19 wrz 2014

Do góry
Oj dawno mnie tu nie było, wątek cichutki. Kochani, tyle się dzieje, że najzwyczajniej brak czasu na każdą aktywność poza pracą i dziećmi...muszę z przykrością przyznać, że niestety ogród trochę na tym ucierpiał...ale przynajmniej w tym roku zrobiliśmy z mężem naszą skarpę...teraz kosmetyka...i walka ze skrzypem...

W tym roku walczę też niestety z chorobami róż...czarną plamistością głównie. zmarniały bidulki, parę krzaczków chyba trzeba będzie wykopać...po tych kliku sezonach wiem, że posadziłam je zbyt gęsto.

wrzucę parę zdjęć, żebyście o mnie całkiem nie zapomnieli

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:15, 19 wrz 2014

Do góry
Kulkowisko ze stipami i hakone

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:12, 19 wrz 2014

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:05, 19 wrz 2014

Do góry
Widoki różne

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:03, 19 wrz 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Everest mnie rozczulił.
Cudowne spotkanie. Szkoda, że ja mam tak daleko...

Nie masz dalej niż dziewczyny z Łodzi... i droga lepsza na Warszawę niż na Łódź.. wiec sorki, ale współczucia nie będzie
Co nie zmienia faktu, że i z Warszawy i z Łodzi do mnie dość daleko.

Trzmielina konkuruje z różami o uwagę Na taczkę nie patrzymy, ale trwaja prace przy wykopywaniu hostek, żurawek, i takich tam..
Kleome też tu drażni kolorem.. miały być wszystkie białe, jedna sie zaplątała inna.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:01, 19 wrz 2014

Do góry

Nowa, jeszcze niedokończona rabata trawiasta przy kole żwirowym (obecnie pełniącym funkcje chwastowiska ). Mimo drenażu jest tam bardzo mokro i nic innego nie chce rosnąć.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:59, 19 wrz 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Z przyjemnością spotkaniowe zdjęcia obejrzałam Tak ostatnio, przy okazji Danusiowego występu w TV, zastanawiałam się, jak ubogie było moje życie przed O. Ile cudownych chwil dostałam dzięki temu forum...

A ile chciejstw doszło

Takie spotkanie jak ostatnio bardzo mi sie podobało... do tej pory gotować nie muszę, bo dojadam to co dziewczyny przywiozły.. ... Nie dość że sympatycznie to i praktycznie

Oczywiście eMuś najbardziej zadowolony z takich gości...

Edit.. bo wrzucam dziś obrazki.
Widok na dzień dobry po wejściu na posesję

Ogród cichy i przytulny 09:58, 19 wrz 2014

Do góry
Asiu spełnienia marzeń ogródkowych i nie tylko
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:55, 19 wrz 2014

Do góry
Witajcie wszyscy zaglądający
Parę fotek ogrodu w najpiękniejszej według mnie odsłonie późnego lata.
Na początek ulubiona rabatka Gabisi z umbrami

"Niezdecydowana ogrodniczka" 09:53, 19 wrz 2014

Do góry
Fotkę mam taką.Rabata jest do obsadzenia od początku od lewego skrajnego słupka do altanki, jakieś 5-5,5 metrów na 2 metry.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:51, 19 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Myślisz, że ta trytoma to jakaś inna odmiana faktycznie?

Na 100% inna. Bo te moje co mam kwitną gdzieś w czerwcu.. i tylko w czerwcu, maja ogromne liście jak u juki, a te co oglądam w ogrodach angielskich i np u Madżen.. są zupełnie inne. Zresztą moje dwie co mam też sie różnią, głównie wielkością.
Czytam że jest Kniphofia uvaria i Kniphofia hybrida... może to jedno i to samo. Na pewno pisze, że poszczególne odmiany różnią się porą kwitnienia.

Po czytaniu doktoratów z róż.. stwierdzam (czytaj też dostaję fizia), że najdłużej (najtrwalsze) trzymają sie kwiaty w Pomponelli

Róża Jan Paweł II i inne białe 09:50, 19 wrz 2014

Do góry
W wątku o identyfikacji róż wkleiłam zdjęcia białej róży, nie znam nazwy, może ktoś z tu zaglądających ją rozszyfruje?
original.jpg[/img] https://www.ogrodowisko.pl/watek/99-identyfikacja-odmian-roz?page=22
Ogród cichy i przytulny 09:33, 19 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Asiu miłego urodzinowego dnia życzę

Dziękuję jeszcze raz z całego serca i Tobie życzę miłego i ciepłegio weekendu
Ogród cichy i przytulny 09:32, 19 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Asieńko, życzę Ci spełnienia marzeń, zdrowia, radości z każdego dnia!

Dziękuję pięknie - róże rozumiem, że z Twojego ogrodu są śliczne
Miłego weekendu
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:28, 19 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Miśiek, rzeczywiście już staruszek, miziaj ode mnie
z hostami zamiana świetna, a ja wiesz, mam znowu prośbę, pewnie się domyślasz jaką, jak ostatnio

Szkoda mi tulipanów które tam miałam, ale trudno.. już ich nie ma. Wiosną będzie łyso.. ale za to latem będzie fajnie
Prośba wiem... postaram sie
Misiek już praktycznie sam nie wstaje.. nic nie słyszy... jest tylko mizianie.. starość dla nikogo nie jest miła.
Trawy... bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu o tej porze roku

Rok temu przesadzałam rozplenicę Moudry, po przesadzeniu od razu uschła... myślałam, że już po niej... a jednak dała radę
Rok temu 22 września

A tak w tym Tylko zimowity zarosły.. i znów trzeba coś poprzesadzać
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:28, 19 wrz 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)

Witaj Martunia
Bajeczne masz te zdjęcia Twój ogród ma swój niepowtarzalny klimat a chwastów wcale nie widac więc sie nie przejmuj najwazniejszy jest dobry humor którego jak widać Ci nie brakuje i tak trzymaj
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:22, 19 wrz 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Orliki mogą być takie

A to fajnie ! Będą mi pasować do białej rogownicy !
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 09:21, 19 wrz 2014

Do góry

Kupiłam wiosną 5 szt wiśni Umbraculifera , ale już w maju dotarło do mnie, że jedna jest poważnie chora . Najwyraźniej zainfekowaną kupiłam. Składałam reklamację , ale sprzedający nie miał już innych egzemplarzy, żeby mi wymienić, więc cały sezon próbowałam ją jakoś leczyć. Niestety bez skutku , było z nią coraz gorzej. Liści coraz mniej. Na szczęście ostatnio wróciłam do tematu i wtedy sprzedający , dysponując już nowym towarem, wymienił mi chory egzemplarz na zdrowy.
Uffff, bo zaplanowałam mieć szpaler składający się z 5 wiśni. A w końcu szplaler 4 to nie to samo co 5 !

Chorujący egzemplarz - odwieziony do szkółki ogrodniczej.

Zdrowy egzemplarz. Już zasadzony !

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies