Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 20:05, 05 lis 2014

Renia - tylko na końcu tego drągu jeszcze jestem ja..... mam krótsze nóżki to zawsze krok z tyłu za tobą

Chaośnico - jak będziesz kiedy robić drugą część ogrodu .. to skopiujesz A na razie masz i tak za dużo tych nóżek.. stonoga????

Luki - to tylko wczesnowiosenne byliny, bo potem trawki już szaleją.. u mnie koperkowa rośnie koło rozplenicy, jak przekwita to ją pochłania trawsko.

Marzena - jak przesadziłaś z kępą to coś zakwitną, słabiej niż normalnie, ale zakwitną, te z podziału potrafią zastrajkować przez rok...

Ula - tu mam wysokiego .. ma ładniejsze kwiaty i liście, do dużych piwonii pasuje, a i tak go raz w sezonie ścinam nisko.. i do teraz jest ładny.

Red Sunset.. szału nie ma i tyłka nie urywa, jesień stracona.. ale stara się jak może.. doceniam.. i lecę przerabiać buraki liściowe....

Mala_Mi 20:11, 05 lis 2014

Olili napisał(a)
ale w sumie kurierem K-ex to chyba za 20zł by było??

Kurcze nie wiem ile kurier.. ale jakby skóry nie złupił to bym zwróciła. Szkoda mi kasy na kupno, bo ciągle inne wydatki, wiec zbieram po znajomych ... a mata też ... pod każdy chodnik i dywan wrzuciłam maty.. Kolor deseń nieważny bo i tak mam już jak w cyrku Do tej pory chciałam dom bez dywanów ( i firanek) z uwagi na lenistwo przy sprzątaniu... a tu los płata figle.. no i chyba lepsze zostawię, bo dal Muminka (wnusia) będzie cieplej na podłodze.

Ostatnie dzisiejsze foto za serducho
Mój Luciferek jak aniołek
babka 20:12, 05 lis 2014

Nimfa błotna to czy wodnik szuwarek ? W takie zimne bajorko w życiu bym nie wlazła! Szacun
Miskant z rozplenicą przy ławce - MIODZIO !
yolka 20:39, 05 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

Józek z bagien, skrada się przez moczary,
Józek z bagien, do wioski się zbliża.
Józek z bagien, zęby już sobie ostrzy,
Józek z bagien, gryzie, dusi.

Józek z bagien, jest już cały biały,
Józek z bagien, z moczarów ucieka,
Józek z bagien, dostał się na kamień,
Józek z bagien, tu jest już jego koniec!
Dorwałem Józka, już go trzymam,
Dobra każda kasa, sprzedam go do ZOO.

UWAGA: nóż ma "
Kasik 20:44, 05 lis 2014

Ania - Ty to jesteś niemożliwa. Ale czemu mnie to nie dziwi. Ja na początek dnia muszę sobie codziennie to zdjęcie z sadzawki aplikować. To tak, by nie dać się życiu.

" Proszę się nie poddawać! NIGDY W ŻYCIU!! W imieniu redakcji. Ania-Mała Mi"

Mala_Mi 21:20, 05 lis 2014

Mira, Ola już Ci napisała, a mi przeoczył sie stronka.. bo wątek ten pędzi jak głupi...
Aneta - widzę, że zdrówko lepsze.. a ja wlazłam by zdrówko popsuć Poniżej prośba wielka do Ciebie..
Karola - goryczka cudna, a Jozin to już nie ????
Iza - gorącej wodzie żeś kąpana Oiii.... chyba odpisałam.. bo myślę nad Twoja skarpą... Aneta tyś mądra kobita... jak masz czasu chwilkę (he, he, he, ha, ha, ha.. wiem że deficyt) to zerknij do Izy Oiiiii pomoc potrzebna od zaraz..
weronika77 21:25, 05 lis 2014

Aniu, wróciłam z wagarów, i od razu do Ciebie, żeby nie przeoczyć spotkania z Mają Ogrodnika Mimo Woli.
Pogłaskaj staruszka. Nasz Kajtuś uciekał za ogrodzenie (bez dziur) i czekał na nas na środku jezdni, samochody musiały go mijać. Takie wieści nam przekazali opiekunowie zastępczy. Był brudny, obrażony, ale nie umiał ukryć radości na mój widok. Udawał, że nie zna M. Już jest po staremu, czyli dobrze. Trawy masz super.Tymczasem pozdrawiam.
mira 21:35, 05 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ufff.. to zadanie trudne.. bo ... ale co wiem i wyszperam to napiszę.. traw mam sporo, ale na pewno chodzi ci o te nad oczkiem... są dwie grupy.. lewa i prawa (do przeróbki)

Najpierw opiszę lewą, są tu 3 rodzaje traw.. miskant graziella (białe pióropusze) paskowany zebrinus i rozplenica.. ale jaka.. nie mam pojęcia.. jakaś zwykłą najnormalniejsze.. pierwszy zakup dawno temu.

Dla porównania wielkości potforów.. z naszą Agatą.. jutro u mnie będzie

no to mam - dzięki i muszę przyznać że teraz wyglądają znacznie lepiej niz na tych fotkach - nazwy już zapisałam
alinak 21:49, 05 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wyleciałam na godzinkę do.......
Jožin z bažin dla Was Bateryjka padłą i więcej niet

Ania i tu dotarłaś z porządkami jesiennymi . ja też już pompę wyciągałam , bo potem na zimnie nie bardzo mi się uśmiecha działać .
" na szczęście" takich rarytasów jak ty ( lotos) w oczku nie posiadam ., więc nie wchodzę do środka .
zresztą regularnie coś łapię , bo latam w podkoszulku z krótkim rękawkiem do wieczora ...buziak
magnolia 22:07, 05 lis 2014

I goryczka Daje c zadu Ślicznota..

Józek, wyłaź z tych bagien bo Cię połamie w kościach!
Ale masz trawska piękne, ach!
A ta goryczka z carexem brązowym- śliczna.