Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:21, 13 paź 2014

Do góry
Piękny dzień, słoneczny, ciepły, idealny do prac ogrodowych... no a ja sobie przeleżałem na huśtawce prawie cały dzień wpatrując się w trawy i szumiące drzewa fakt sąsiad walący namiętnie w coś młotkiem czasem przeszkadzał w kontemplacji, ale i tak dzień skończył się na totalnym lenistwie. Ruszyłem się zrobić kilka zdjęć.
Nie mam w sumie nic nowego do pokazania i ciągle pokazuje to samo, ale jak już zrobiłem zdjęcia to wrzuce

Liliowce wcale nie muszą straszyć o tej porze roku... żółte liście dodają jesiennego uroku.

Różaneczniki - choroby i szkodniki 21:18, 13 paź 2014

Do góry
Witam, Bardzo proszę o pomoc, co może dolegać mojemu pacjentowi. Różanecznik był wsadzony wiosną, wg zaleceń, kwaśna ziemia, płytko, miejsce niezbyt nasłonecznione, przyrósł pięknie. A teraz liście dostają plam i żółkną.

Ratujcie, nie chcę go stracić.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:15, 13 paź 2014

Do góry
jedziem z tym koksem...

rabata nad która już spędziłąm trylion godzin - rozmyślając i nic mądrego niw wymysliłam... juz mam jej dosyć powoli.... rodzi się w bólach...

W całości wygląda to tak - czerwone małe pędzelki to wkopane już rozplenice Red Head, dalej w linii w strone Limek dodam miskanty Krater szt 5

Mam straszna zagwostkę z tym bukszpanikiem vel znakiem zapytania...
Przejrzałam srylion zdjęć i troche mi się mała żaróweczka zajarzyła przy holenderskich tulipanach... tzn. jak były ułożone

na papierze fajnie się rysuje.... nie wiem jak by to wyszło w realu...

Generalnie chodzi mi przenikanie sie roślin - jedno koło, drugie schowane jakby "pod spodem"... nawet na zewn bukszpanika jakis półokrąg mi się nawinął...

Na całej rabacie - tzn. od tego łysego pola wewn. do dużego bukszpana - widziałabym Red barona, rozchodniki, miniaturowe rozplenice, berberysy... dlaczego te? nie wiem...
Rozplenice jako kontynuacja 3 Red Head i jednej Medium Boy przy Limkach..

Rosną już tam
5 Limek
5 choin Jeddeloh
żurawki Peppermint Spice
3 prawie kule cisowe
Evergold
buk Purple Fountain obok duuużego bukszpana
wcisnełam jeszcze jasminowca ale nie wiem czy przetrwa...
Mam marzenie 21:13, 13 paź 2014

Do góry
Zarysy pomysłów.
Trawy przy wejściu do domu. Trzeba będzie im podsypać drobniejszego i jaśniejszego żwirku, coby się ładnie odcinały od podłoża.
Za pamieci. Przenosiłam wczoraj do większych doniczek sadzonki z cisów które przywiozłyśmy spod Warszawy. Pamietasz Karociu, po obcieciu ich wierzchołków próbowałam te wierzchołki ukorzenić. Osiem sztuk puściło korzonki, może sie uda w przyszłości uzupełnić ten rachityczny żywopłot od ulicy. Sąsiedzi twierdzą że to cis Wojtek, mi za bardzo nie pasuje.

Rabata słoneczna. Karolciu, werbeny ustawiłam blisko ogrodzenia, nawet za tują Yellow Ribbon. Ona dorast do max.2m i jest dosć smukła. Wymyśliłam sobie, że kwiatuszki werbeny mogłby się zza niej wychylać. Z przodu ustawiłam szałwię.

Czerwonego Barona myślę puścić docelowo pasem wzdłuż trawnika, obok srebrzystego świerka. Pięknie się komponują ich kolory.

Moze jutro wkleję więcej zdjęć. Przesyłanie zdjeć mi się zawiesza. Zaplanowałam miejsca dla tawuł, chcę też wysadzić choiny yadelloh. Plany jeszcze ambitne, a czasu już niewiele przed zimą. Pozdrawiam, dobrej nocy.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:11, 13 paź 2014

Do góry
Ewa ostatnio łapała opuchlaki po nocy Czy mnie tez to czeka ???
Dwie gałązki pęcherznicy tak wygląda, reszta jest mega zdrowa (na razie).

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 21:08, 13 paź 2014

Do góry
Widoki zza hortensji

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:06, 13 paź 2014

Do góry
U mnie tak pięknie nie było. Nawet prysnęło deszczem.
Ale com zamierzyła, to bzrobiłam. Jutro odpuszczam, bo ma być deszczowo bardziej.
Cynie wciąż w kwiatach.

Ogród w budowie - nieustającej 21:04, 13 paź 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Szukam jakiegoś portretu specjalnie dla Ciebie - to nie jest Stella d'Oro, tylko normalny, wysoki liliowiec. Tzn. chyba jednak nienormalny, bo teraz kwitnie.

U mnie kwitnie Stella, zaczęła tydzień temu
Zakątek z fioletową ławeczką 21:04, 13 paź 2014

Do góry

Co się stało kwiatom ... 20:59, 13 paź 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ależ ostatnio u nas upały Słońce nie poparzyło Ci skóry ?

Nie opalałam się
Błękitne niebo jest wskazane
Powojnik powoli się rozwija

Rododendronowy ogród II. 20:52, 13 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, staję obok Twojego eMa i Ciebie

Zapraszamy.

Co się stało kwiatom ... 20:52, 13 paź 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Też ją mam na razie w donicy
Jak zwykle u Ciebie pięknie
pozdrowienia z Wielkopolski

Dziękuje, takie z ogrodu, pozdrawiam cieplutko, a nawet gorąco,upały opanowały Kraków
Rozpoznawanie bylin 20:52, 13 paź 2014

Do góry

witam, czy ktoś mi pomoże i powie co to za roślina i co się z nią robi? Czy mam ją obciąć czy tak zostawić na zimę i sama się wiosną odrodzi? Jest dość zaniedbana a chciałabym jej pomóc jakoś ...
Rododendronowy ogród II. 20:49, 13 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Nie obraziłam się za Twe słowa i dobrze je zrozumiałam Ale sorki czytam dopiero teraz zaległosci Chociaż zasypiam na klawiaturze..

Jesień lubię, ale tylko u Ciebie

Zakwitły mi płożące marcinki od Ciebie. Na zdjęciach pokazywałas ale wydawały mi się większe a w rzeczywistości sa niewielkie jednak są śliczne.

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 20:48, 13 paź 2014

Do góry
Na wiosnę posadzona kalina sztywnolistna niedawno zakwitła. Podoba mi się jej pokrój i ciemnozielone liście. Kwiatki w zbliżeniu są prześliczne. Rośnie w półcieniu z cisami, bukszpanami, hostami i hakone.

Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 20:46, 13 paź 2014

Do góry
Czerpać jak najwięcej, gonić "coś" co ucieka, czuć, chłonąć, zapamiętywać...każdy promień słońca kontemplować...jesień zadomowiła się nam na dobre. Gra barw, świateł, cieni, delikatnego wiatru miesza się idealnie w całość, którą by się chciało popijać najdłużej jak się da. Na dokładkę wieczory pełne ciepłego świata świec...i jak tu nie uwielbiać Pani Jesieni?

Rododendronowy ogród II. 20:44, 13 paź 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Boska ta twoja jesien............nic tylko siedziec i gapić sie bez konca..
Pozdrawiam i miłego tygodnia zyczę, pogoda ma nas podobno jeszcze troche porozpieszczac...oby jak najdłużej.
Czy ty podlewasz teraz w taka sucha jesien swoje rh ?

No i nie załuję sobie tego gapienia sie,jest faktycznie pieknie mimo ze klony w tym roku bardzo wolno zmieniają kolor i na razie nie można powiedziec że sie wybarwiły wiec nie jest tak pięknie jak mogłoby byc. Rododendrony podlewam co kilka dni.Na jutro zapowiadają jakieś opady i w środę również ale nie bardzo duże. Trawka dzis skoszona wiec moze troche popadac.Miłego tygodnia również zyczę. Dla Ciebie zdjecie które zrobiłam pod wpływem Twoich słów.

Mam marzenie 20:41, 13 paź 2014

Do góry
zywopłot z choiny
żywopłot z choiny

zakupy niedzielne

Co to?
Coś kiedyś rozmnażałam, niewiem co. Zapisuję, żeby zapytać na forum
Co się stało kwiatom ... 20:38, 13 paź 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Tak Haniu, jest miodzio.... jak w nazwie
Jeszcze kilka róż kwitnie, jesień jak lato

Twoje róże są piękne i takie zdrowe
Pierwsza jak biała kremowa śmietanka
Pozdrawiam Mirello
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:33, 13 paź 2014

Do góry
Aniu mam pytanko do Ciebie. Co mam zrobić z tym fantem -to szafirek który już wychodzi czy one tak mają , że tak szybko wychodzą ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies