Ania - podstawowe pytanie: czy kamasję trzeba wykopywać jak inne cebulowe? Już listopad, chyba za późno, żeby ją posadzić...
Lilie wiem, że nie dla mnie, już mnie badyle ostróżek denerwują, ale jak kwitną - ach!
Dlaczego wiązówka już nie? Kiedy mi się najbardziej spodobała Już widziałam ten biały łan znad żywopłociku bukszpanowego... To jeszcze podpytam o nią z Twojego doświadczenia, bo w necie sprzeczne informacje: czy kwitnie od maja, czy później? Jaką ma u Ciebie wysokość? Jak gęsto trzeba sadzić na szpaler?
Gabrysia, spacer po Twoim jesiennym ogrodzie miły odbyłam. Bardzo przyjemne uczucie. Aż chciałoby się naprawdę na chwileczkę tam być. I pozaglądać różom w ostatnie kwiaty i pooglądać owoce. Fajnie się prezentuje Twój jesienny ogród.
Ja mam świdośliwę posadzoną już. Ale 2 razy przesadzałam, bo jednak trudno mi było ją tak wcisnąć do sadu (teraz jest przy aronii i porzeczkach i tak jest lepiej).
I jeszcze takie
Dodam, ze szybko rośnie, po dwóch latach ma ponad metr wysokości i mnóstwo kwiatów , ładnie sie rozkrzewia, ale to już kwestia przycinania chyba...
Oto Artemis
Jest bardzo zdrową odmianą o niepowtarzalnych kwiatach i ciekawym, ziołowym ( jak dla mnie ) zapachu, liście ciemne, dają ładny kontrast dla kwiatów. To jedna z moich faworytek
To jedna z moich faworytek- Natasha Richardson
Zdrowa, sztywna, nie choruje mimo że obok inne sa porażone. Kwitnie nieustannie. Lubie ja za taką.....zwiewność i delikatność....pachnie słabo, ale kwiaty ma cudne! . Teraz ma jeszcze wszystkie liście! (!!!!)
Powiedz proszę te cisy to jaka odmiana, nie moge jakoś sobie zakodować - baccata, hilli ... Jakie rosna tak jak twoje . Myślałam posadzić takie za altanką wzdłuż ogrodzenia może