Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:15, 16 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Witaj Renatko, zagladam czasem do Twojego ogrodu i obserwuję zmiany. Świerk Inwersa jest już ładny, dobrze, że za radą Waldka wyprowadziłaś jeden przewodnik, będzie w przyszłości mial ładniejszy pokrój

To miło. Już myślałam, że nikt tu nie zagląda Myślę, że mój Inversa po cięciu zrobiłby się strasznie łysy, bo to jednak sporą gałązkę trzeba byłoby ciachnąć. A teraz wygląda całkiem przyzwoicie...
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:14, 16 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Nie specjalnie posadzone w kompoście z ogrodową i na wiosnę dostały papu, to wszystko

Masz do nich rękę trawka cały czas trzyma tę samą wielkość
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:01, 16 wrz 2014

Do góry
ka1sia napisał(a)
Aniu, różom u Ciebie chyba bardzo dobrze, bo piękne są ja dopiero zaczynam różaną przygodę, ciekawe czy dam radę?
pozdrawiam, Aneczko

Kasiu na pewno sobie poradzisz, bo ja też tak zaczynałamno moje nie maja powodu narzekać

Kwiatowy ogródek Monteverde 13:59, 16 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Dzień dobry Aniu!
I takie pytanko, bo znów napatrzyłam sie na Twoje piękne róze - wiesz ile masz odmian?

nie nie wiem jakieś ok.....

Róże Davida Austina 13:55, 16 wrz 2014

Do góry
Ja mam różę L D Braithwaite. Przepiękny kolor kwiatów. Ni to malinowy ni to czerwony. Krzew pięknie się rozrósł. Róża nie pachnie zbyt intensywnie za to przyciąga wzrok swoim kolorem.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:50, 16 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Nie dziękuj, mają rosnąć i potem można dopiero
tak się zastanawiam wrzosy czy wrzośce, co lepiej więcej mieć

a dziś o poranku mgła, codziennie tak
tu w donicy i bakopa i surfinia była, została pożarta..

ostróżka drugi raz

niskie rozplenice coraz bardziej kwitną
ale rok temu było lepiej

Przepięknie jest w Twoim Ogrodzie Irenko u mnie ostróżka fioletowa też 2 raz kwitnie a rozplenice to te najmniejsze? Little Boy? jakie są teraz duże bo kupiłam dwie i nie wiem na ile urosnąpozdrówka Ircia
Ogród w cieniu brzozy 13:50, 16 wrz 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Mało fotek mojego żywopłotu, gdyż jest za ogrodzeniem, nawet przysłonięty w części od ogrodu matą, która go zastępowała jak był mały, ale fotki na pewno dawałam, z tego roku znalazłam u siebie taką.

Super to wygląda. Zastanawiamy się właśnie teraz nad takim żywopłotem. Ile lat ma Twój żywopłot? Wyczyłałam, że grab rośnie nawet 1 m na sezon i jakoś trudno mi w to uwierzyć. Jak jest z Twoim?
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 13:50, 16 wrz 2014

Do góry
Pewnie że poczeka.
Jeśli chodzi o sasanki i ich kwitnienie, to myślałam, że moja ręka to sprawiła, że im tak dobrze u mnie

A tymczasem swą urodę pokazują wrzosy, które rok temu sadziłam, wszystkie przetrwały i wszystkie zakwitły.

Kwiatowy ogródek Monteverde 13:47, 16 wrz 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Kwiatowy ogródek Monteverde 13:47, 16 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Zatrzęsienie róż, co jedna to ładniejsza nawozisz je, że w takiej kondycji?

Nie specjalnie posadzone w kompoście z ogrodową i na wiosnę dostały papu, to wszystko
Kwiatowy ogródek Monteverde 13:44, 16 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)

Roztworem octu 2:1 jeśli dobrze pamiętam. Ja robiłam na oko i chyba roztwór wyszedł za mocny, dlatego liście trochę poprzypalało, co nawet nie wpłynęło na kwitnienie Mszyc było mniej, ale i tak w końcu musiałam użyć chemii. Myślę, że to mogłoby zadziałać w początkowej fazie mszyc.

Chyba będę próbować z Chandos. Rozważałam też z różowych Maria Teresa i Natasza Richardson? Masz je może, albo jakieś opinie na ich temat?

ja w początkowej fazie ręcznie ściągam mszyce a potem spryskuję wodą z pokrzywą lub Brosem mam Richardson
ładny zwarty krzew, kwiatki też ładne ale nie powala Mariatheresia zapowiada się świetnie miałam ją w donicy od wiosny teraz już powędrowała na rabatę wydaje mi się, że kwiat ładniejszy niż u Nathasy
Mariatheresia

a Octavia Hill jest też super, u mnie rośnie prawie w cieniu
Wszystko o czym ... Marzysz 13:39, 16 wrz 2014

Do góry
a to moje Big purple, zamawiane w lipcu, jestem bardzo zadowolona, piękny kwiat, chociaż nie bardzo trwały i cudowny mocny zapach!!!

pączusie

a potem już czarują

Ogród w cieniu brzozy 13:35, 16 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Witaj, przeglądnęłam niemal połowę wątku i jestem pod wrażeniem szczególnie róż. Nadają ogrodowi niesamowity romantyczny nastrój Mimo wrażliwości tych kwiatów, wiem, że będę musiała sprawić sobie jakieś.
Piszesz na początku o żywopłocie z graba, ale nie dotarłam do żadnej fotki. Możesz go pokazać?

Rene witaj, po części to prawda, że są takie wrażliwe, a to na zimno, a to na wiatr, albo za mokra pogoda, a to mrozy, a w słońcu pali im płatki, ale jednocześnie to terminatorki, które pomimo niewłaściwych warunków i złego traktowania rosną i kwitną aby nas zadziwić. Tak więc nie zwlekaj tylko wybierz, posadź i czekaj na pierwszy kwiat.
Mało fotek mojego żywopłotu, gdyż jest za ogrodzeniem, nawet przysłonięty w części od ogrodu matą, która go zastępowała jak był mały, ale fotki na pewno dawałam, z tego roku znalazłam u siebie taką.

Wszystko o czym ... Marzysz 13:25, 16 wrz 2014

Do góry
jeszcze Was poczęstuję rogalikami, ktore zajadałyśmy sobie w drodze do Kutna na zdrówko!

Jurajski Ogród 13:25, 16 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Iwonko, tej drugiej santoliny nie mam, więc nie wiem, jak rośnie. Ta srebrna zimą nie wygląda niestety za ładnie, ale i tak przykryta jest śniegiem Kotka była bardzo zaspana i nie widziała, co sie wokół niej dzieje. Jaszczurka przeszła potem przez jej grzbiet i poszła sobie w kamienie Cieszę się, że u Ciebie słoneczko, u mnie też

Irenko, Bonice tnę gdzieś tak w kwietniu, zależy od pogody. Pierwszy raz tnę gdzieś 15 - 20 cm nad ziemią. Po pierwszym kwitnieniu przycinam ok 0.5 m nad ziemią (wypraktykowałam to dopiero w tym roku)

Agnieszko, bingo

Asiu
, jeszcze będzie piękna złota jesień, zobaczysz

Dla was kwitnąca teraz Bonica (świeża fotka)

Świetnie współgrają z kamienną obwódką
Wszystko o czym ... Marzysz 13:21, 16 wrz 2014

Do góry
Irenko, zawilce śliczne i cena była dobra, bo u nas droższe

wczorajszy apacz

Jurajski Ogród 13:19, 16 wrz 2014

Do góry
Iwonko, tej drugiej santoliny nie mam, więc nie wiem, jak rośnie. Ta srebrna zimą nie wygląda niestety za ładnie, ale i tak przykryta jest śniegiem Kotka była bardzo zaspana i nie widziała, co sie wokół niej dzieje. Jaszczurka przeszła potem przez jej grzbiet i poszła sobie w kamienie Cieszę się, że u Ciebie słoneczko, u mnie też

Irenko, Bonice tnę gdzieś tak w kwietniu, zależy od pogody. Pierwszy raz tnę gdzieś 15 - 20 cm nad ziemią. Po pierwszym kwitnieniu przycinam ok 0.5 m nad ziemią (wypraktykowałam to dopiero w tym roku)

Agnieszko, bingo

Asiu
, jeszcze będzie piękna złota jesień, zobaczysz

Dla was kwitnąca teraz Bonica (świeża fotka)

Zakątek z fioletową ławeczką 13:18, 16 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Niedzielne fotki

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:18, 16 wrz 2014

Do góry
Zmykam i znów nie zdążyłam wskoczyć w tyle miejsc....

Jutro ciąg dalszy kolorków i obiecanych roślinek

A może jutro dam owocki z ogrodu?

Zakątek z fioletową ławeczką 13:17, 16 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Haki do latarenek już pomalowaneBrakowało mi latarenek na dwa hakicórcia miała u siebie w pokoju...teraz są w ogrodzieW sam raz na moją przystankową rabatkę, która jest w kolorach fioletowo-różowo-białych

Stworzyłać piękne klimatyczne zakątki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies